pri 20ih devica?
JE to res tako nenormalno v ‘današnjem svetu’, svetu kjer se 14-letnice dajejo dol z osebam, ki jih niti ne ljubijo? Je to normalno? Sem punca 20 let stara, normalna, povprečna, nisem grda niti ne garjeva ali gobava. Pač se pa včasih tako počutim. Nisem še spoznala fanta, ki bi mi bil všeč oz. drugače rečeno nimam sreče v ljubezni in posledično sem še devica. Seveda ne želim biti, ampak sem mnenja, da je potrebno to početi z osebo, ki jo ljubiš, če ne je po mojem mnenju brezveze.
In moja izlušnja iz prvega obiska oz. samo hotela sem se naročiti pri ginekologu(ker sem imela težave), vse lepo in prav. Čakam v polni čakalnici in ko pride sestra ven pač povem, da bi se rada naročila, me pred polno čakalnico začne spraševati o osebnih podatkih in nato me vpraša če imam spolne odnose in rečem ne. Debelo me pogleda pa reče: ‘Ja a ste jih kdaj imeli’, spet rečem ne in že vidim, da je bila to slaba odločitev. In potem se je začelo pred polno čakalnico je z povišanim glasom začela ‘dret’ z obtožujočim glasom (na foro kako si drznem, da pridem in jih motim) da device pri ginekologu nimajo kaj za početi, kjub mojim težavam to očitno ni bil razlog za pregled itd, rekla je samo, da lahko grem na posvet, ampak je to čist za brez veze po njenem mnenju. Cela čakalnica me je obtoževajoče gledala, iz kota je prihajalo hiitanje, kakor hitro sem mogla sem pobrala šila in kopita in odšla. Mogoče nisem ravnala odraslo, da sem odšla, mogoče bi morala kaj reči za moj zagovor.
Zaradi tega dogodka sem se še cel dan počutila zelo smotano (in to za čisto brez veze) , na misel mi je že prišlo, da bi enega od čudaških oboževalcev razveselila in se pač dol dala, da bi bila normalna, bolj podobna v družbi v kateri živimo? Mislim polom…
TOLE morm nujno komentirat, preden grem spati!!! Glivice oz. razna vnetja se ne odpravjo ravno samo z jogurtom, je veliko boljše če ti gin. da vaginalne svečke!! jogurt .. ne vem…
druga reč: kako za vraga ti je sestra kar pred vsemi takole spraševala o osebnih zadevah???!!!! koklja blesava ne morem vejret, me je kar pogrelo!! to ni način, jaz bi javila vodstvu!
Prepoštena si za ta nori svet.
A niti malo ne mislim, da bi morala postati manj poštena! Svet bo moral prej ali slej kreniti po čistejših poteh, če ne, nas bo pobralo. Kdor dobro pogleda, vidi, da naša civilizacije že lep čas drsi v brezno. Vedno hitreje. Ne mislim, da drvi v brezno samo zato, ker ne ceni nedolžnosti. To je le kamenček v mozaiku. Drugi kamenček je odnos medicinske sestre. V poklicu, ki je nekoč bil zgled taktnosti, delajo zdaj ljudje, ki se jim o taktu niti ne sanja. Tretji kamenček so obtožujoči pogledi žensk v čakalnici, ki kot ovce sledijo zblojenim družbenim normam. Pojma nimajo o razlogih za tvojo nedolžnost, a si upajo soditi o tvojih odločitvah.
Ne le v ginekoloških čakalnicah, vsepovsod se dogajajo odnosi, kjer sta pravica in poštenost poteptani v imenu kvazi naprednosti. Razvrat ne prinaša napredka, tako kot ga ne prinaša kraja, laž, manipulacija in goljufija. Vse negativno je visoko cenjeno, medtem ko so pozitivne lastnosti zasmehovane. Točno to nas pelje navzdol…
Zato je dobro vedeti, kaj je prav in se nič ozirati na posmehljivce, ki sledijo modnim trendom nepoštenja. Tudi v pogovoru je netaktne ljudi za postaviti na svoje mesto. Lahko bi rekla, da se boš o tem vpršanju pogovorila z zdravnikom, ali kaj podobnega.
Če je tole slučajno res, moraš sestro res prijaviti. Ker kar je naredila, zato mora odgovarjat. Niti nima ona kaj odločat ali ti lahko greš k zdravniku ali ne. Dejstvo je, da tudi nedolžni lahko gredo h ginekologu, tudi pregleda jih lahko, pač malo drugače. Ko sem šla jaz po tablete pred leti sem bila še nedolžna, zato vem.
Moraš pa tudi ti pridobiti malo na samozavesti, da boš drugić v takem primeru rekla, da v čakalnici pač ne boš dajala osebnih podatkov. Drugače pa vseeno, če imaš 20 let, čakaj pravega, oz. bodi prvič z nekom, s katerim se bosta imela rada. Verjemi meni, ne bodi z nekom kar tako, kot sem jaz naredila, ker sem bila tudi tvojih let. Samo, da ne bi bila več nedolžna. Se mi je potem zagabilo še za precej let.
Vse lepo ti želim.
Avtorica, lahko si ponosna na to, da se ceniš in da se spolno odgovorno vedeš do sebe in ne kot marsikakšna 14-letnica, ki se vede, kot da ima telo na razprodaji po petkovih žurih. Ne samo, da je seksati s tistim, ki te ne privlači in ga ne ljubiš, brezvezno. Je tudi psihično uničujoče, zato pa so nekatere že hitro zafrustrirane in nesrečne ter ne vedo, kaj bi same s sabo. Sploh pa ne vedo, kaj je prava ljubezen. Ženske ne glede na starost, ki gredo z nekom kar tako in ne iz ljubezni, so nesamozavestne in skoz potrebujejo potrjevanja s strani drugih. Dejansko imajo hude psihične motnje in težave. Jaz npr. še se poljubiti ne bi mogla z nekom kar tako, pa sem že v zrelih letih krepko nad 30. Medicinsko sestro pa v primeru, da vse drži, kot si napisala, nemudoma prijavi.
Draga avtorica,
kot da bi brala svojo zgodbo. Isto je potekal moj obisk ginekologa pri 20ih. Sestra me je pred celo ordinacijo čakajočih “nadrla” da nimam kaj hodit k ginekologu, če sem nedolžna. Tudi sama sem se od sramu skorajda vdrla v tla in zapustila ordinacijo, Nisem ukrepala, ker se takrat nisem zavedala svojih pravic.
Priporočam ti, da napišeš pritožbo direktorju zdravstvenega doma. Nihče nima pravice, da te na takšen način ponižuje.
Draga punca, ne obrememnjuj se s svojo nedolžnostjo, ko bo prišel pravi trenutek, se bo tudi to zgodilo. Jaz sem jo izgubila pri skoraj 22ih s fantom, ki mi je bil takrat všeč. Bilo je lepo, neboleče. Še danes sem s tem fantom v stikih, razvila sva lepo prijateljstvo. Sicer se nama v partnerstvu ni izšlo. Vendar je med nama ostala neka posebna vez, on me še danes zelo spoštuje, tudi jaz njega, ker je krasen fant.
Danes, pri svojih 30ih sem ponosna na mojo zgodovino. Nikoli nisem podlegla pritiskom fantov, ki so od mene želeli samo seks. Zato, drago dekle, glavo gor, bodi ponosna na sebe in zaupaj svojim dobrim odločitvam.
avtorica – razumem,d a ti je bilo zeloo neprijetno, pa vendar ti nisi naredila popolnoma nič narobe… za vse neprijetnosti in vse karkoli je šlo narobe je kriva tista sestra tam, ki bi jo bilo potrebno polsati na zavod takoj! Tako se ne obnaša in ne dela s pacienti niti ne t nnihovimi osebnimi podatki in še najmanj z zdravjem pika.
IN ne ni ti potrebno imeti popolnoma nič slabe vesti tudi glede let in sexa… popolnoma prava odločitev… verjemi nisi edina pri teh letih.
Na tvojem mestu bi sigurno napisala pritožbo. Pa ne v knjigo pritožb, ampak direkt na mail direktorja/direktorice zd. Vse točno napiši – datum, uro, ordinacijo, priimek in ime ginekologinje in celoten potek in način pogovora s sestro. Predvsem pa zahtevaj odgovor na pritožbo. Pa malo se pozanimaj, kje v bližini je kakšen “normalen” ginekolog, pa se k njemu naroči. Jaz sem iz dokaj majhnega mesta, imamo samo eno ginekologinjo. pa vseeno še nisem doživela takega odnosa. Vse se pogovoriš v ordinaciji – najprej s sestro, potem z ginekologinjo. Še celo na vratih ima na zunanji strani takšno kljuko, da se vrata ne dajo odpreti Tako da ni pogojev, da ti nekdo uleti med pogovorom. Verjamem, da te je šokiral takšen odnos, mislim, da bi mene tudi, vprašanje, če bi bila v tistem trenutku sposobna reagirati drugače kot si ti.
Kar se pa tiče tvojega glavnega vprašanja, je pa moje mnenje tako: NE, NISI ČUDNA, SI SAMO ENA IZMED REDKIH, KI ŠE RAZMIŠLJAJO NORMALNO IN S SVOJO GLAVO! Ostani pri tem!
Pri 20ih si še vedno devica, še pri 40ih so nekatere tako da glede na to ni nič takšnega. Tej medicinski sestri res ni nekaj jasno. Kaj sem jaz že slišala od raznih punc glede ene medicinske, res groza. Tej tvoji so device očitno pač čudne, naši so pa nosečke čudne. Bog ne daj, da pride v ordinacijo ženska v 6 mesecu nosečnosti ter ugotovi, da se je do tega dne kaj zredila. Med. sestra je res zmešana. Kar dreti se je začela na vsako. Dobro, da je ni več da je sedaj mir. Lahko jo prijaviš, če hočeš. Drugače pa kar je je. Če boš čakala tistega pravega boš prej v penziji. Samo povem. Potem imaš pa te, ki so pri 40ih še vedno nedolžne. Ker kar nekaj čakajo. Poznam eno, ki je bila nedolžna do 35ga in je rekla sama, da ima vsega dovolj. Da kar nekoga čaka in čaka a ta ne pride. Ne rabiš nekoga res neizmerno ljubiti, je dovolj da si sam fejst zacopana
Za prvi spolni odnos te mora moski mocno spolno privlaciti, zacopanost in zatreskanost in ljubezen pa nima nic s tem! Kajti ce te moski spolno mocno ne privlaci, so bolecine bistveno hujse kljub vsej t.i. ljubezni. Kot receno, ljubezen nima nic s tem, kdja je telo pripravljno in dovolj vzburjeno za pehod v spolno zivljneje! Samo tvoje telo mora bit pripravljeno, no, res pa vecina zenskam do tega prestopa v svet odraslih pomaga, ce so zatreskane in seveda od tod izhaja vse to glorificiranje “pravega” in “prave ljubezni”, ki bi naj bila pogoj za prvi spolni odnos. V naravi pa to seveda ni resnicno, ni realno : starejsa kot je zenska, tezje je, vecje bolecine ima, okrevanje po raztrganju himna je daljse, natra se namrec v sredini obrocka in tudi s stene noznice, kjer je pritrjen in ni hec.
Tako da ti tudi sama kot 40 letna devica polagam, da ne cakaj na pravega, ker to ne obstaja, nic takega na svetu ne obstaja kot “pravi.” Pravi za spolnost je s stalisca narave in resnice samo tisti, ob katerem imas med nogami mravljince. In ne v trebuhu. Tudi jaz nisem imela srece, ker je bil moj pravi ze vezan, ali pa ni bilo obojestransko.
Moj prvi ginekološki pregled sem imela pri 12 letih zaradi vnetja. Nedolžna sem ostala do 21 leta. Tako da bi bilo tole sestro, ki meni, da device ne smejo hoditi h ginekologu, treba poslati na ponovno izobraževanje. Seveda ne ob delu, saj nima potrebnih kvalifikacij za takšno delovno mesto. Da ne govorimo o varovanju osebnih podatkov, o katerem čivkajo vsi zakoni.
Razumem, da ti je bilo nerodno, čeprav “po nedolžnem” (besedna igra :)). Če bi se meni, ki sem starejša in mi že dol visi za reakcije ostalih, zgodilo kaj takega, bi jo fajn nadrla, pa še prijavila.
Nekateri/e izgubijo devištvo prej, drugi kasneje, tretji nikoli. S tem ni nič narobe in ne vem zakaj se sekiraš. Sekirala bi se lahko, če bi imela pri teh letih otroka in nasilnega partnerja.
Kar se tiče sestre, je bil to njen neprofesionalni pristop, sama pa ga nisi obvladala zaradi življenjske neizkušenosti. Na koncu bolje, da nisi nič rekla, ker si bila v šoku in v podrejenem položaju. Naslednjič, ko te vpraša, po kaj si prišla povej, da si se prišla naročit, ob dodatnih vprašanjih, pa ji profesionalno odgovori “prosim, da stopiva v ordinacijo in se pomeniva”. Sicer bi morala to reči sestra, ampak ji osnove poslovne komunikacije manjkajo oz. jih nima. V primeru vpitja in histerije pa zahtevaj njenega nadrejenega. Trenutno je najbolje, da napišeš pritožbo zaradi neprofesionalnega odnosa in opišeš situacijo. Naslednjič, preden greš k zdravniku, ginekologu etc. pokliči po telefonu in se naročaj na uro.
Pa ne se sekirat zaradi tistih, ki so se smejale, kar naj se, med njimi je lahko tudi kakšna takšna, ki si doma smejat ne upa.
Če si pri 20 še devica, to ni nič sramotnega, pač pa pohvalno in častivredno. Počakaj na fanta, ki te bo imel res rad, ker boš drugače zelo razočarana. Najslabše je iti z nekom, kar tako.
Kar se tiče medicinske sestre – ravnala je skrajno nesramno, neprofesionalno in si za svoje obnašanje zasluži odpoved delovnega razmerja To, kar te je spraševala pred vsemi ljudmi, so intimne stvari in o tem se pogovarja na štiri oči. Pojdi h drugemu zdravniku!
Tudi ženske, ki nimajo SO, so lahko bolne in imajo težave. Lahko pride do raznih vnetij, cist, krvavitev, ne glede na to, ali so samske, ali so poročene, ali imajo SO ali ne. Obolevajo celo ženske, ki živijo v celibatu (npr. redovnice), pred boleznijo nima nihče garancije.
Bodi ponosna nase in naj ti ne bo nerodno. Sram je lahko tiste, ki jih “povozi” celo mesto.
Ne skrbi … Ti pa tega ni treba razlagati, ker ljudje ne razumejo. Počakaj pa na pravega. Poznam dve ženske, ki so nedolžne, pa so stare kar nekaj let več kot ti, pa so drugače čisto ok … Včasih se to zgodi …
Glede obiska pri ginekologu … Mislim, da so v čakalnici čudno gledali neprofesionalno sestro, ne tebe. Je pa dobro takšne nekulturne ljudi, ki te pred drugimi spravljajo v zadrego, zapisati v knjigo pritožb. Jaz poznam žensko, ki nikoli ni imela spolnih odnosov, saj je bila 14 let, ko je umrla za rakom na maternici. A potem ona ne bi smela k ginekologu? Bi ji mogla rečt, da je šlo za tvojo sosedo. Drugič pa takšne podatke povej le ginekologinji na samem, v javnosti pa rečeš, da o tem nočeš govoriti pred občinstvom. Bo drugič boljše …
Kar pogumno, boš videla – vse ob svojem času. Pa ne misli, da kaj zamujaš …