Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri 30-ih manj kot 160 cm in 98 kg

Pri 30-ih manj kot 160 cm in 98 kg

Lep pozdrav. Ne vem kje naj začnem a če bi želela vse povedati, bi lahko napisala cel roman. Skratka. Hčerka pri 30-ih ima manj kot 160 cm in že 98 kg. Sadja ne je, zelenjave zelo malo, najraje ima hitro hrano, prigrizke, …. Danes sem jo nehote videla v pekarni. Ona me ni opazila. Vzela je tri velike štručke s hrenovko, pa dve veliki štručki s hrenovko in sirom ter dva mesna bureka. Vse to je pojedla doma z malo presledki. Rekla ji nisem nič, ker bi naredila vik in krik. Bojim se za njeno zdravje, saj ima visok pritisk, povišan sladkor, holesterol in še kaj bi se našlo. Vem, da je hudo, da se veliko sekira in vse a to ni način, da v hrani utaplja žalost in stres.

Eno vprašanje. A si ti tudi debela?

Odgovor na objavo uporabnika
ammm, 16.08.2022 ob 17:35

Eno vprašanje. A si ti tudi debela?

Ne. Imam 160 cm in 62 kg.

Anonimno 9367, 16.08.2022 ob 17:39

Ne. Imam 160 cm in 62 kg.

Ti pa si šlank🤑

lej, ne vem podrobnosti…menim pa, da gre za čustveno prenajedanje, ki ima nekje začetek, vzrok..(…če gledaš kaj na TLC.-oddaje,..o debelih ljudeh…)…

….je pridobila izobrazbo, se zaposlila, je poskusila jet na svoje, bila kaj zaljubljena…???

ne moreš pa ji ti komandirat, je odrasla, lahko si samo podpora , spodbuda v njenih odločitvah- do katerih mora priti sama zlepa ali zgrda…

jep to so slepila od resničnosti, ker ljudje se niso sposobni spopast z tegobami življenja…enako alkohol, droge, odnosi, raznorazni izhodi, izgovori- samo, da se ne soočiš s sabo…

Je odrasla in naj bi bila samostojna, torej ne mores nic.

Lahko samo po ovinkih in nevsiljivo sugeriras z zdravo hrano in zdravim zivljenjskim slogom, jo povabis na sprehod in to je to.

Ko bo pa sama dojela in ji bo kliknili, takrat pa ji stojis ob strani in jo podpiras pri hujsanju in spremembah v zivljenju.

Jaz jem zeli zdravo in imam normalno tezo, doma kupujem in kuham hrano izkljucno jaz, pa sta tako moz kot sin debela. Nic njima ne pomaga moja zdrava prehrana, ce mimo nje pijeta razne cole in jesta bureke, ko nista doma. Ko jima bo kliknilo, jima bom pomagala.

res je, iščemo vse živo samo, da se ne spopademo sami s sabo…tolažbe take in drugačne, hrana, sladkarije, cigareti, alkohol, droga, menjavanje partnerjev…tako smo šibki in ranljivi…v primež nas ujamejo korporacije, ki služijo na naši labilnosti, nato še farmacija, ko zbolimo in psihiatrija…razpad čisti…kdo se reši …težko to…

saj v te igrice z hrano se poleg prenajedanja šteje še anoreksijo in bulimijo…pač preko hrane in z hrano se rešuje drugo problematiko s samim sabo…seveda so pa izgovori, da je marsikdo drug kriv, pa starši, pa nesojene ljubezni, pa služba, pa to in ono…samo sam s sabo se spoznaj, sooči, sprejmi in se začne novo poglavje…ampak ne danes, jutri bom, samo še danes , tako nemočno, tako slabotno, tako ranljivo, kaj je tisto, kar nas zbrca, opogumi…

Reševanje stiske z hrano, lahko, da izvira že od otroštva, da ste jo potolažili , nagrajevali, na tak način ?

Je to vsiljena umiritev- že dojenčkom tlačijo hrano, ko jokajo pa niso lačni, nato nagrajevanje, pohvale preko hrane, sladkarij…in jo hrana nato pomiri, se čuti varno tudi v odrasli dobi…?

Hrana ji služi kot pobeg pred lastno čustveno bolečino in okoljem, ki iz njene percepcije ni prijazno in varno. Kopičenje maščobnega tkiva jo (dejansko in simbolno) ščiti – kot en dodaten sloj – pred krutim svetom.

Dolgotrajen proces soočenja bo in lahko ji nudite oporo, žal pa mora problem videti in ga želeti reševati sama.

Srečno želim!

Praviš da nič ne moreš ker je odrasla, ampak jaz bi osebo s tako prekomerno težo težko gledala doma. Če je odrasla naj gre od doma in živi življenjski stil kot ji paše (če še ni šla).

Če dečva še živi doma, jo lepo postavite pred dejstvo, da mora nekaj storiti glede tega, ker tega ne boste več podpirali. Ampak sama ne bo zmogla. Lepo po strokovno pomoč, da postavi svojo psiho in telo na svoje mesto. Rokavice v takih primerih žal ne zaležejo.

Pa saj ti si tudi predebela. 160cm in 62kg? Sorry,  imaš vsaj 7 kii viška.

Dekle mora pustiti pri miru sendviče, bureke, slaščice, ker drugače se bo razpočila in zbolela. In to hudo: holesterol, visok pritisk, sladkorna in tako naprej.

Nujno, res nujno, mora začeti gibati in to redno, vsak dan.

Ne kupujte kruha, ne kupujte slaščic, ne sladoledov. Punca mora jesti zelenjavo, sadje, mineštre, jote, kakšen kos pustega mesa, jajca… Spodbujajte jo, ker verjetno je iz obupa, nima samozavesti in se vrti v začaranem krogu.

Verjamem, da je zelo težko gledati nesrečnega otroka, ampak najslabše, kar lahko naredite je to, da jo pustite, da dela (je) kar hoče in kolikor hoče.

Svetujem vam tudi, da poiščete strokovno pomoč.

Dejstvo je da do takih kil ne prideš samo zato ker rad ješ. TO si ljudje lažemo. Vem ker sem bila tam. Hrana je tudi lahko odvisnost. Isto kot alkohol ipd.. Glede na to da očitno še živi doma, tudi ostala področja življenja niso ravno na neki ravni za 30 letnico. Njena samozavest je verjetno na nuli, kar vpliva na vse in samo še globje rine v to da išče udobje v hrani. Predlagam da se odkrito pogovoriš z njo, da te skrbi, da bi ji rada pomagala, predlagaj strokovno pomoč. Bo pametno vložen denar. Pa ne za hrano, ampak z njo – za njeno zavedanje sebe, spoštovanje sebe in svojega telesa, za njeno samozavest. Ko bo to uredila bodo tudi kile šle ker ne bo več hrane kot berglo uporabljala. Vso srečo.

Punca pač žre tisto, kar si ji ti servirala vsa leta. Svinjarijo.

Če do sedaj nisi boš težko rešila sama. Obvezno pomoč. Pošlji jo kam v kak duhoven kam. V kako terapevcko skupino. Povej, ji da jo imaš rada ne glede na njene kg. Da nisi huda, če ne bo naredila določenega faksa, lahko zamenjaslužbo ali fanta. Če se člivek sam ne odloči, ti ne moreš pomagat.

1234567, 16.08.2022 ob 21:28

Pa saj ti si tudi predebela. 160cm in 62kg? Sorry,  imaš vsaj 7 kii viška.

Odvisno od kosti. Lahko si koščen, mišičast zamaščen. Pri isti višini in kg odvisno od konstitucije.P o moje je ravno taprava.

Če daš kontakt lahko kaj na sz.

Neha naj jesti OH in naj je samo proteine in zelenjavo.

To ni punca. To je ženska.

Mir ji daj. To je njeno življenje in ti si zamudila vlak…

Ali ta 30 letna gospa sploh zna kuhati?

Lahko ji za rojstni dan podarite tečaj kuhanja. Tam bo od drugih ljudi izvedela stvari, ki jih noče slišati od tebe.

Tvoja hčerka je odrasla ženska. Tvoja vloga v njenem življenju se je spremenila in vse, kar lahko narediš je, da kuhaš zdravo, če kuhaš tudi zanjo.

Jaz sem direktna, jaz rečem svojemu 11 letnemu sinu, da je nagnjen k debelosti in mora trenirati in zdravo jesti. Ni debel. Prej suh kot debel, toda moja predavanja o sladkorju in maščobi posluša vsak dan. Pazim kaj dam na mizo. Mama jaz bi čokolado. Ne. Vzami jabolko.

hčerka je premočna, 16.08.2022 ob 17:28

Lep pozdrav. Ne vem kje naj začnem a če bi želela vse povedati, bi lahko napisala cel roman. Skratka. Hčerka pri 30-ih ima manj kot 160 cm in že 98 kg. Sadja ne je, zelenjave zelo malo, najraje ima hitro hrano, prigrizke, …. Danes sem jo nehote videla v pekarni. Ona me ni opazila. Vzela je tri velike štručke s hrenovko, pa dve veliki štručki s hrenovko in sirom ter dva mesna bureka. Vse to je pojedla doma z malo presledki. Rekla ji nisem nič, ker bi naredila vik in krik. Bojim se za njeno zdravje, saj ima visok pritisk, povišan sladkor, holesterol in še kaj bi se našlo. Vem, da je hudo, da se veliko sekira in vse a to ni način, da v hrani utaplja žalost in stres.

a si jo z daljnogledom špijunirala v pekarni da si vidla kaj vse si je nakupila???

sicer pa, ima življenski slog katerega se je “naučila” doma,se pravi da ji tudi ti nisi bila glih za vzgled

Sirena v Ljubljani, 17.08.2022 ob 19:58

To ni punca. To je ženska.

Mir ji daj. To je njeno življenje in ti si zamudila vlak…

Ali ta 30 letna gospa sploh zna kuhati?

Lahko ji za rojstni dan podarite tečaj kuhanja. Tam bo od drugih ljudi izvedela stvari, ki jih noče slišati od tebe.

Tvoja hčerka je odrasla ženska. Tvoja vloga v njenem življenju se je spremenila in vse, kar lahko narediš je, da kuhaš zdravo, če kuhaš tudi zanjo.

Jaz sem direktna, jaz rečem svojemu 11 letnemu sinu, da je nagnjen k debelosti in mora trenirati in zdravo jesti. Ni debel. Prej suh kot debel, toda moja predavanja o sladkorju in maščobi posluša vsak dan. Pazim kaj dam na mizo. Mama jaz bi čokolado. Ne. Vzami jabolko.

Iz normalnega zdravega otroka boš naredila človeka z motnjami hranjenja in popolnoma izkrivljeno podobo o svojem telesu.

New Report

Close