Pri 34 – ih še nima nič delovne dobe
Kaj ji bo delovna doba? In kaj bo delovna doba tebi? Kaj ste obešeni na to delovno dobo, kot da boste imeli ne vem kakšne penzije. Za to bedo je čisto vseeno, ali jo dobimo ali ne, kdo ne bo imel svojega prišparanega, temu se slabo piše. Punca očitno ne zasluži tako malo, če ima za najemnino, stroške, hrano in vse drugo.
Ej, sem še ena podobna… Delovne dobe nimam, delam honorarno, na črno, prek pogodb… Kar pride pod roke. Živim v najemu, plačano imam vse, socialke in podobnega ne vlečem… Preživim normalno. In trenutno mi kakšna družina še ne pride na pamet. Še najmanj pa me interesira kakšna delovna doba… Kaj mi bo?
No, imam en tak primer blizu. Sej ni point v tem koliko ima del. dobe, pa čeprav to tudi o nekom neki pove, a je našel službo ali ne. Če nima službe, ah saj ni problem, saj boste vsi VI eden drugemu talal dinarčke, ko bodo takile tipčki s svojo visoko samopodobo klošarčki na VAŠIH hrbtih. Mojih zihr ne. Malo penzije, ampak moja je. Pa si lahko tudi s.p., pa svobodni umetnik, ali pa….Če sedaj ni službe, tudi na VAŠA stara leta ne bodo imeli vsi dinarčkov, kaj pa boste takrat VI – pametna mladina z njimi. Ah saj ne bo problem, VI jih boste vzeli domov, ali pa ne vem kam, pa VI jim boste vse plačeval kjer jih bo pač država nastanila. VI ! In kaj jim boste VI takrat rekli?! A nisi mogel šparati za stara leta!? Tudi VI boste zelo kmalu stari, življenje tako hitro mine in da ne bo starost spraševala kje je bila mladost. Kje : pri mamici, v visoki samopodobi, ki bo morala na stara leta na VAŠIH plečih živeti. Ah saj vam ne bo problem a ne, VAM ki ste tako svobodomiselna današnja mlada in srednja generacija. Država ne bo propadla, VI z njimi pa lahko.
Js spadam med mlajšo generacijo, sama še sicer študiram, a ne razmišljam tako, kaj mi bo delovna doba, uživanje, delanje če se kaj najde itd.
Js sem za medgeneracijsko solidarnost, za razmišljanje o prihodnosti, a povdarjam, NEKDO S 34-LETI, NIČ DELOVNE DOBE, BREZ OTROK, MOŽA, BAJTE, in vse kar v našem zaplankanem prostoru pomeni, da moraš pri teh letih imeti, NI LUZER, če se zato samo odloči in če sam tako misli!
Vsak si merila za lastno življenje postavlja sam in če je s tem, kar ima zadovoljen, pol s tem ni nič narobe. In lahko gre v nos samo tistemu, ki razmišlja v smeri, če ni tak kot jaz je z njim nekaj narobe. In v primeru, ko se takšno obnašanje tiče tudi ostalih, mora sprejti odgovornost prej ali slej, ko pa se gre za stvari, ki se tičejo samo nje (družina, bajta, način življenja) pa se tu drugi nimamo pravice utikovat!!!