Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pri 35ih skoraj neizkušena?

Pri 35ih skoraj neizkušena?

No ja, pri svojih letih bi pa že moral ločiti med ljubljenjem in … no ja, lahko mu rečemo tudi F U K.[/quote]
Pa da fprašam drugače, v duhu te teme 🙂
Kako izkušen, sposoben… je mož/žena, ki svojega partnerja ni sposoben med ljubljenjem tudi p.o.f.u.piiiiiip.t, ali pa vsak kdaj pa kdaj?[/quote]

hja, ne vemno. Vprašaj našo Dornroeschen, če bi bila s tem zadovoljna, tudi če bi se zgodilo med ljubljenjem. :-)))

Pa da fprašam drugače, v duhu te teme 🙂
Kako izkušen, sposoben… je mož/žena, ki svojega partnerja ni sposoben med ljubljenjem tudi p.o.f.u.piiiiiip.t, ali pa vsak kdaj pa kdaj?[/quote]

hja, ne vemno. Vprašaj našo Dornroeschen, če bi bila s tem zadovoljna, tudi če bi se zgodilo med ljubljenjem. :-)))[/quote]Ne upam, bom raje doma fprašal…… Če bom upal…cccccc

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Niti ni tako malo teh ‘neizkušenih’.

Sama poznam dve skoraj 30letnici obe še neizkušeni devici.
Zakaj sta taki? Introvertiranost, zaprtost, nezadovoljstvo z lastnim življenjem, nesamozavest, lastne frustracije. Nobenih čudnih zlorab v družinah – poznam brate/sestre – imajo normalne zveze.

Definitivno ima taka oseba zelo veliko svojih problemov za rešit, da bo lahko kdaj uživala v normalni zvezi in posledično spolnosti. Popolnoma razumem zadržke avtorja, pri taki temi se skriva več kot se kaže.

Sama nebi želela imeti ‘devičnika’ ker prvič, sam ne zna ocenit ali je seks dober in če je to tvoj življenjski partner nikoli ne veš kdaj bo sosedov cvet preveč mamljiv.
Za normalno zvezo je treba tudi v spolnosti ‘dat nekaj čez’ da znaš cenit zadeve.

Kar se pa tiče ‘grdih’ žensk… v principu se lahko vsaka ženska zrihta. To je pač nek proces na začetku zveze, ki ti omogoča lažje spoznavanje ljudi…. tiste v trenirkah supergah in brez mejkapa so se pač same odločile, da se ne bodo malo potrudile – tule je neumno govorit, da so tipi plehki ker hočejo rdečo šminko in petke. Mi pa hočemo romantične zmenke in šopke rož. Ko je prvega spoznavanja konec itak to ni več pomembno, jaz mam tud kosmate noge zdejle ko to pišem pa dvomim, da bi moj zato spustil priliko za seks. 🙂

Mene pri vseh stvari pri devičnosti seks še najmanj moti. Vsi smo bili enkrat nedolžni, eni pri 15, drugi pri 22. Samo zato ne it v resno vezo z nekom, ki je še devičen, drugače ti je pa všeč, ne vem. No, je razlika, ali gre to za 30-letnika ali 20-letnika,s e strinjam, pa vendar če se prej ujameš z njim, ti je sexy, zanimiv, si želiš poskusit z njim kljub temu “manku”.

Moja prva spolna izkušnja je povezana z nekom, ki je bil moj partner več let. Na začetku ga je malo zdistanciralo, ampak ne za dolgo, predvsem glede tega, kakšne težave bi utegnila imet, sploh ker ej bil on kar nekaj let starejši in dejansko ni imel nobene resne veze, res resne (poskuse resnih vez, ja). V postelji se pa to sploh ni videlo 😀 In tudi kasneje se je pokazalo, da znam bit čustveno močnejši člen. Tako da z nekega vidika sva bila oba en drugemu prva 🙂

Neumeno se mi zdi, da bi zato, da rečeš da nisi več junfer, na silo seksal kar z eno osebo (ali šel k prostitutki). Meni osebno bi bil to večji fail kot da je pri 30-ih ali več še junfer. Pomenilo bi, da si taka oseba (ki je torej obsedena s svojim junfom ali si je nasilo iskala spolne partnerje) nujno nabira izkušnje z mano, da se bo šlepala na meni in ko bo ugotovila tisto, kar misli da mora, šla dalje. To je tisto, kar tako močno obsojam v medosebnih odnosih: da si z nekom zato, da ti zafila, nadgradi nek tvoj manko, bodisi čustveno bodisi spolno potrebo, osebo se zreducira na objekt, na storitev, to pač ni noben temelj resne veze.

Na tej točki pa apliciram Marku, še preden napiše, da to v neki meri vsi počnemo: sam veš, da je razlika, ali nekoga tretiraš kot osebo, osebnost, ali predmet oz. pot za dosego nekega cilja. Marsikdo ki trdi da si želi samo ljubezni, išče dejansko to: osebek, ki mu bo nudil to, kar njemu (iščočemu) manjka. Takrat je vseeno, kdo ti ta občutek zaželjenosti daje, Micka iz Spodnje Kungote ali Silvija iz Ljubljane.

Dajem liss kar prav. Seveda se tu ne gre za to, da bi se nekdo silil v seks. Gre se predvsem za to, da nekdo zna ocenjevat vse vidike zveze. Dejstvo je, da pojmi kot so prav, dobro ipd. obstajajo le zato, ker obstajajo tudi njihova nasprotja. Da pa tako eno kot drugo znamo tudi pravilno oceniti, izkušnje drugih in literatura pač velikokrat niso dovolj. Pri tem pa niti ne gre samo za ocenjevanje, temveč tudi za (če ne kar predvsem) spoznavanje sebe. Dejstvo je, da večina zvez, kar jih poznam in kjer je bilo vsaj za eno stran prvič, šla v franže (in po svoje se mi zdi tako prav). Tiste, kjer pa so vse skupaj bolj ali manj umetno in na silo podaljševali, se je končala s katastrofo. Konkretno vem za primer, ko sta se ločila nekje pri 40-tih in še po dobrih 10-tih letih se ona nikakor ne najde.

Aja? No koliko jih je pa treba sprobat, da znaš oceniti, da je nekaj dobro, ker je bilo prej slabo? En verjetno ni dovolj, torej 2, 3, 5, 8, 11,…? Pa saj si na istem potem, ali nisi, saj vedno iščeš boljše(ga) ali ne pač? Potem ni čudno, da fantje moledujejo kot kužki ali agresivno tečnarijo, ‘če bi me imela rada, potem bi’, punce pa “nočejo dat” oz oni primer tam na LN od oglasa, saj vem, da ste ga vsi brali, ko si domišlja, da fant mora biti izkušen, in ker on ni, zablokira in tako dolgo bo blokiral, dokler ne bo izkušen… pa kaj je to? Kdo pa hoče biti drugemu poskusni zajček? Meni se pa zdi da je to, d az nekom spiš, tako osebna stvar, da nekih splošnih pravil pač tu ni, da bi vsi morali dati ne vem koliko jih čez… Še dobro da moj bivši ni bil taki imbecil, ki tudi nisem imela nobenega pred njim, čeprav me je pustil in čeprav se še vedno nikakor ne najdem Ali pa imaš mogoče vendar prav boom… in sem samo primer, ki potruje to vašo filozofijo… No vseeno, tu se strinjam s krivokljunčico, to če še nekdo z nobeno nispal, bi mi bila najmanjša stvar, ki bi me motila, če sploh in ne glede na njegova leta.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Kdo govori o probavanju in kdo govori izključno samo o seksu ter zakaj večina zakonov, ki se le uspejo obdržati, ne nastane iz prve zveze?

Zakaj pa se prej so in v drugih kulturah se še vedno? Sicer pa saj jaz sem vzorčni primer tvoje teze, kaj me seciraš… hehe aja no poročena nisva bila, vsaj nekaj…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Zakaj pa se prej so in v drugih kulturah se še vedno? Sicer pa saj jaz sem vzorčni primer tvoje teze, kaj me seciraš… hehe aja no poročena nisva bila, vsaj nekaj…[/quote]

Tudi v naši so se nekoč. Vendar marsikdaj predvsem zaradi (bolj ali manj vsilenih) “vrednot”, in bistveno manj zaradi osebne sreče, ljubezni in posledično zadovvoljstva.

za družino je treba potrpeti press

katnejka, vsak razhod, ločitev itd. je za nekaj dobra (da ne rečem včasih koristna): da se iz nje predvsem sami nekaj naučimo in poskušamo odpraviti predvsem lastne napake in jih potem čim manj ponavljamo. res pa je, da se marsikdo ne nauči popolnoma nič in so kar na prej za vse krivi vsi ostali.

Ma meni se zdi, če imaš nekoga rad, ti ni treba ob njem prav nič trpeti, če ga pa nimaš, pa tudi trpljenje nič ne pomaga, čeprav (katoliška) vera sicer uči drugače… in tudi probavanje nič ne pomaga, da (če) nekoga (n)imaš rad

Tu se pa strinjam s tabo, vendar marsikdaj se je treba naučiti tudi to: imeti nekoga rad.

Podpis. Tako kot ženske odbijajo nesamozavestni tipi, tako tudi za nas tipe ni nič bolj odbijajočega kot nesamozavestna punca oz. ženska. Mene so skušali sparčkat s punco, ki naokoli pošilja maile s seksualnimi vsebinami, sama pa še nikoli ni imela fanta, kar pomeni da tudi seksala še ni. Vprašanje če je sploh prišla do prvega poljuba, kljub temu da ima 24 let. Ko je prišla na obisk, smo se družili cel popoldan in še večer, pa se me ni niti v oči upala pogledat. Ne vem če me je vsega skupaj gledala v oči več kot 5 sekund. Še ko sem jo povabil na kavo, mi je odvrnila da ni treba, ker da si kavo lahko doma skuha. Postalo mi je jasno da ne bo šlo drugače kot z direktnostjo, in sem ji napisal da jo vabim na zmenek, ne pa na kavo. Njen odziv je bil: “JEBAT GA, NE MOREM SE NA VSE SPOZNAT!” Od takrat dalje sploh nimam več volje se ukvarjat z nesamozavestnimi puncami in tako punco se da razbrati brez da bi z njo sploh kdaj spregovoril.
Lahko rečem da če je neka ženska še devica pri teh letih ter ni bila spolno zlorabljena, je vzrok v tem kar navaja liiss, ali gre za pretirano izbirčnost, ali pa še sama ne ve kakšnega tipa si sploh želi. Slednje pa pomeni da se taka ženska čustveno ni razvila.

Podpis. Tako kot ženske odbijajo nesamozavestni tipi, tako tudi za nas tipe ni nič bolj odbijajočega kot nesamozavestna punca oz. ženska. Mene so skušali sparčkat s punco, ki naokoli pošilja maile s seksualnimi vsebinami, sama pa še nikoli ni imela fanta, kar pomeni da tudi seksala še ni. Vprašanje če je sploh prišla do prvega poljuba, kljub temu da ima 24 let. Ko je prišla na obisk, smo se družili cel popoldan in še večer, pa se me ni niti v oči upala pogledat. Ne vem če me je vsega skupaj gledala v oči več kot 5 sekund. Še ko sem jo povabil na kavo, mi je odvrnila da ni treba, ker da si kavo lahko doma skuha. Postalo mi je jasno da ne bo šlo drugače kot z direktnostjo, in sem ji napisal da jo vabim na zmenek, ne pa na kavo. Njen odziv je bil: “JEBAT GA, NE MOREM SE NA VSE SPOZNAT!” Od takrat dalje sploh nimam več volje se ukvarjat z nesamozavestnimi puncami in tako punco se da razbrati brez da bi z njo sploh kdaj spregovoril.
Lahko rečem da če je neka ženska še devica pri teh letih ter ni bila spolno zlorabljena, je vzrok v tem kar navaja liiss, ali gre za pretirano izbirčnost, ali pa še sama ne ve kakšnega tipa si sploh želi. Slednje pa pomeni da se taka ženska čustveno ni razvila.[/quote]To zgodbo sem prebrala že na enih treh različnih forumih, zdaj ne vem, ali gre za isto punco in več tipov, saj menda ne gre za istega pisca, da še zdaj ne more pozabiti tega bežnega dogodka s tako nezanimivo punco, ki je, če še ni imela pri 24 fanta, itak zakompleksana, frigidna pa še grda… škoda, da ti je samo do seksualnih izkušenj s puncami, ker sicer bi mogoče skužil, da to sploh ni slaba diplomatska reakcija punce, ki te je pač zavrnila, ki da ker je samska in še nikogar ni imela, pač ni takoj vsa vzhičena, ko ji nekdo reče za dejt, kar si ti verjetno predvideval, ker če nikogar še ni imela, bo pa vsak dober, ane?

Da ne bo pomote, nič ni narobe, če se nekdo kot devičnik spusti v resno zvezo… jaz želim le povedat, da vsi rabimo spolno dozoret. Nekateri z enim partnerjem, nekateri sami s sabo, nekateri pa pač z večimi partnerji…. Sigurno pa ni za podcenjevati vrednosti dobrega seksa v odnosu. Sama se komot podpišem pod frazo da dober seks je 10% odnosa, slab pa 90%.

Na komentarje zgoraj o seksu ‘na silo’ – kot sem napisala, punce, ki jih jaz poznam niso imele resnih zvez zaradi blokad in sigurno nebi prakticirale seksa na silo ker imajo itak tako porazno samozavest, da je to nemogoče. Samo pravim, da je ponavadi večja stvar za tem, če je nekdo pri 25-30 še nedolžen kot to, da ni imel možnosti za neko zvezo.

Sigurno je naboljši seks tisti, ki je iz ljubezni, med partnerjema, ki si zaupata in se poznata. Ne mojega pogleda razumet kot ‘dejmo spat okol in to čimveč’.

@ssiil: verjemi, te čisto razumem. Jaz sem te moje kolegice kar dolgo časa ‘ujčkala’ jih vabila zraven ven žurat itd. ampak vedno je izpadlo tako, da čim sem šla za 5 minut stran je punca stala sama v kotu in zgledala kot kup nesreče. Počasi obupaš, ker vidiš, da njej dejansko ni do tega, da bi se spremenila ker itak ne vidi osnovnega problema. Škoda za njih ker jim je težko razložit kaj s to svojo zaprtostjo zamujajo.

@katenjka: jaz par takih punc poznam, ki so sposobne takega obnašanja…. vprašanje, če jih ni še več;)

Ja če bi mene kdo vabil na dejt, pa mi ne bi bilo za it, bi se tudi probala izmaknit najprej z diplomacijo, dvomim da bi pisala po internetu prepoznavne stavke, ki mi jih je pisal v sms…

Še nikamor nisem pisal te zgodbe, tko da gre menda za več tipov (in povsem verjetno tudi več punc s takim problemom).
Nisem rekel da je kaj narobe s tem če še ni imela fanta, mene to sploh ni motilo, temveč sem ji še dal možnost. Problem je v tem kar pravi liiss:

Koneckoncev morajo težave z zadržanostjo in težavami glede navezovanja stikov s tipi rešiti one same. Drugi jim sicer lahko ponudijo pomoč, toda če jo odklonijo, se ne da kaj več dosti narediti.
Sem se pa po tistem njenem malce vzkipljivem odzivu nehal ukvarjat z njo, ker kot je že napisala liiss, vidiš da je vsak trud zaman in škoda časa za tako punco, saj ona itak ne vidi osnovnega problema. In preverjeno to ni bila njena diplomatska reakcija, kot tudi meni ni samo do seksualnih izkušenj.

Stvar je v tem, da je pri takšnih osebah, ki so neizkušene ter introvertirane, potrebno vložiti več truda. Takšne osebe so res zahtevnejše, saj mora moški že v osnovi imeti določene kvalitete in znanje o tem, kako ravnati in postopati s takšno občutljivo in neizkušeno osebo.

In potem se srečata dva introvertirana in se lahko samo sramežljivo gledata.

Ker, zakaj bi se odprt človek ukvarjal z nekom, ki je introvertiran? Odprtim ljudem so privlačni odprti ljudje.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

To je res. Odprti se bodo sparčkali z odprtimi.

Ni pa nujno, da se dva introvertiranca le sramežljivo gledata, saj se bosta počutila mirneje in ne bo neke treme ali občutka drugačnosti, kot pa, če se znajdeta v odprti družbi.
In dva introvertiranca tudi ne moti, če sta bolj tiho in se le gledata. 🙂
Problem bi videl le ti Spider, ker bi gledal iz svoje perspektive.

Robi, mogoče pa nisi razumel kaj je Pajek hotel povedat. Namreč jaz sem med vrsticami prebral, da pri dveh introvertirancih lahko vse ostane le pri gledanju.

Robi in kako bo prišlo do zveze, če se bosta le gledala?

Robi, mogoče pa nisi razumel kaj je Pajek hotel povedat. Namreč jaz sem med vrsticami prebral, da pri dveh introvertirancih lahko vse ostane le pri gledanju.[/quote]
Tudi pri dveh ekstrovertirancih lahko ostane le pri govorjenju. Včasih pa s pogledom poveš več, kot z besedami. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, ti ko rad nabijaš, tudi ko nimaš kaj za dodat v debati, daj razloži, kako bo do česarkoli prišlo pri dveh introvertirancih, ki se vidita in se samo gledata. S pogledi?????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close