Pri 35ih skoraj neizkušena?
Obnese se tista, kjer oba vsaj približno vesta kaj hočeta in imata približno enake interese, cilje, predvsem pa čustva drug do drugega in manj do ciljev in interesov. Tudi spolna privlačnost ni popolnoma nič odveč. Da se danes veliko zvez ne obnese pa se mi zdi, da še daleč ni vzrok v tem, da ljudje ne bi bili “ustvarjeni drug za drugega”, temveč v nečem, čemur pravimo razvajenost. Dejstvo pa je, da pot do tega, da ljudje sploh spoznajo kaj hočejo ter da pridejo do tudi spoznanja, da se svet ne vrti samo zaradi njih, lahko vodi edino skozi izkušnje – tudi z zvezami. Se je pa seveda pri tem treba tudi kaj naučiti. To pa je velikokrat problem, ja.
A ja, zveza, za katero lahko rečemo, da se je obnesla, seveda ni nujno tudi forever after. Morda je prav način razhoda tisti pravi pokazatelj, ali je bila uspešna, ali ne.[/quote]Če nekdo “točno ve” kaj mora drugi naredit zato, da bi bil sam srečen…. in oni drugi tudi “točno ve” ravno obratno…. se lahko hudo iskri pa ne bo dolgo trajalo. ;)[/quote]
Kolikor berem zadnje dni tale forum, se to vedenje že uspešno nadgrajuje v to, da takih, ki bi točno vedeli, kaj oni hočejo, ni in zato raje ostajajo sami :-)))
Stvar je v tem, da je povprečna ženska bolj izobražena kot moški. Moškim pa nekak ni povšeči, da je ženska bolj izobražena. Zato so raje ali z enako izobraženo ali manj izobraženo. In kaj se zgodi?
Ostane kup izobraženih žensk samskih in pa kup moških, ki nimajo kaj nuditi samostojni ženski, ker ne znajo ne kuhat, ne prat in ker pričakujejo, da jim bo to ženska delala. In tista ženska, ima dobro službo, ima svoje hobije in ni pripravljena nekomu riti odnašat. Ta boljši moški pa so že oddani.
Da ne govorimo o tem kako nekatere moške moti, če ima ženska višjo plačo. Če ima višjo izobrazbo in nižjo plačo, je še ok, če ima pa oboje višje pa moški ego trpi.
Samo res samozavestne moške ne moti ne njena višja plača, ne njena višja izobrazba.
Če je on dobro plačan obrtnik, potem ga tudi ne moti, če je ona višje izobražena, ker ima on višjo plačo.
Si imela v mislih resnično bolj izobražene ženske ali samo z dokončano višjo stopnjo šole od njegove? 😉
Jaz pa mislim, da pri ženskah z mnenjem podobnem tvojemu, nekdo z nižjo izobrazbo od tvoje že apriori odpade.
Glej, spet neki sterotipi. Izobraženost ženske moti samo negotove moške z manjvrednostnim kompleksom.
In spet “lajna” čez cel topik, da je kuhanje in pranje neko super težko opravilo, ki jo naprtijo moški ženskam. Par se dogovarja, izbira in porazdeluje (dela), komunicira, sodeluje…. Ob vsej tej raznolikosti in pestrosti značajev in osebnosti ljudi, ne moremo predalčkati po spolu, kaj kdo rad dela, kaj mu odgovarja, kakšni so moški in kakšne so ženske…
Če ste ženske samske (namenoma izpsotavljam vaš spol, ker vas je največ, ki “bemtite” in negodujete čez lastno ljubezensko usodo), ne bo problem v moških, ampak vam manjka samorefleksije in presoje oz. vpogleda v lastna čustva (zakaj nimam sreče z moškimi, kako čutim do moških, kakšni so moji občutki, zakaj so takšni, zakaj sem žalostna…) – ker ostalo je iskanje zunanjih vzrokov z intelektualizacijo ,racionalizacijo, iskanje vzrokov za to in ono, posploševanja oz. seksizem, kjer se za naš ljubezenski neuspeh okrivi nasprotni spol….
No ja, saj stalno govorim, da je kuhanje in pranje največ, kar lahko partnerja drug drugemu data. Še malo pa bomo lahko v Cosmopolitanu brali kako se lahko doživlja neslutene orgazme, če oba držita za likalnik. :-)))))))))
Glej, spet neki sterotipi. Izobraženost ženske moti samo negotove moške z manjvrednostnim kompleksom.
In spet “lajna” čez cel topik, da je kuhanje in pranje neko super težko opravilo, ki jo naprtijo moški ženskam. Par se dogovarja, izbira in porazdeluje (dela), komunicira, sodeluje…. Ob vsej tej raznolikosti in pestrosti značajev in osebnosti ljudi, ne moremo predalčkati po spolu, kaj kdo rad dela, kaj mu odgovarja, kakšni so moški in kakšne so ženske…
Če ste ženske samske (namenoma izpsotavljam vaš spol, ker vas je največ, ki “bemtite” in negodujete čez lastno ljubezensko usodo), ne bo problem v moških, ampak vam manjka samorefleksije in presoje oz. vpogleda v lastna čustva (zakaj nimam sreče z moškimi, kako čutim do moških, kakšni so moji občutki, zakaj so takšni, zakaj sem žalostna…) – ker ostalo je iskanje zunanjih vzrokov z intelektualizacijo ,racionalizacijo, iskanje vzrokov za to in ono, posploševanja oz. seksizem, kjer se za naš ljubezenski neuspeh okrivi nasprotni spol….[/quote]
Matjažko, ta zadnji odstavek pa tudi ti sam ne razumeš. :)) Tako kot imajo nekateri ljudje “smolo pri zdravstvenih zadevah”, tako imajo drugi ljudje smolo v ljubezenskih zadevah. V knjigah ne obstaja odgovor na vsa življenjska vprašanja. Sploh pa vse samske ženske ne negodujejo tu na forumu nad moškimi, vsaj jaz se zase ne spomnim, da bi kaj takega pisala.
Boom, v mislih imam doktorat recimo.
Matjazko, zakaj si torej samski, če vse to tako lepo obvladaš :)?
Podpišem, tudi sama sem imela težave z moškim, ki ga je motilo to, da imam višjo izobrazbo od njega in višjo plačo, čeprav je to zanikal.
Kdor verjame v smolo in srečo, mu želim veliko sreče. :))
Podpišem, tudi sama sem imela težave z moškim, ki ga je motilo to, da imam višjo izobrazbo od njega in višjo plačo, čeprav je to zanikal.[/quote]Hočeš reči, da je trdil, da ga ni motilo, če si ga ti kdaj spomnila, da imaš višjo izobrazbo/plačo ti si pa vseeno opazila, da ga moti in ga pustila? 😉
Podpišem, tudi sama sem imela težave z moškim, ki ga je motilo to, da imam višjo izobrazbo od njega in višjo plačo, čeprav je to zanikal.[/quote]
Se ne znajde, lepo bi opravljal gospodinjska dela, kuhal in pospravljal – ti pa bi mu dajala mastne napojnice. 🙂 Lahko pa jaz pridem, če imaš kakšne tangice za oprat? 😀
karieristka
Kako samski, če “obvladam”? :)))
Ampak ti si pa ženska, bi pa ja morala znati, kako obvladati tumpast naprotni spol. 😀 To je menda mačji kašelj in neodvisno od akdemske izobrazbe, seveda le, če ženska “obvlada”. :))
Jaz sem se izogibala temi o izobrazbi, ker je on začel študirat in je študij pustil in sem sklepala, da mu zaradi tega ni prijetno. On je sam večkrat odprl temo o izobrazbi in plači. Iz tega sem sklepala, da ima s tem težave, čeprav sem mu večkrat rekla, da meni to ni pomembno.
Tebe pa ne bi motilo, če bi imel moški le srednjo šolo in minimalno plačo, pa čeprav bi obvladal in opravljal gospodinjska dela ?
Mogoče pa je tebe motilo, da ima on manjšo od tebe, čeprav si to zanikala. 🙂 Kako sta pa potem ugotovila, koga je v resnici motilo? Samo zato, ker je on načenjal temo, še ni menda razlog za to ugotovitev. Kaj pa, če je on čutil, da tebe moti in je zato želel o tem govorit s teboj.
Mogoče pa je tebe motilo, da ima on manjšo od tebe, čeprav si to zanikala. 🙂 Kako sta pa potem ugotovila, koga je v resnici motilo? Samo zato, ker je on načenjal temo, še ni menda razlog za to ugotovitev. Kaj pa, če je on čutil, da tebe moti in je zato želel o tem govorit s teboj.[/quote]
Zakaj bi jaz morala to tebi pojasnjevati? Kolikokrat pa moraš nekomu reči, da te nekaj ne moti? To je tako, kot če bi nek moški svoji ženski govoril, da ima super postavo, ona pa bi ves čas travmirala, da je predebela.
Meni ni treba. 🙂 Včasih moraš ponavljati tako dolgo, da druga stran verjame. Kako dolgo bi pa on moral tebi ponavljati, da ga ne moti, glede na to, da mu še danes ne verjameš?
On je bil strog zagovornik delitve opravil na moška in ženska opravila. Kuhanje in pranje naj bi opravljala jaz. :)) A ti bi tangice pral? Strojno jih lahko vsak lepo opere.
On je bil strog zagovornik delitve opravil na moška in ženska opravila. Kuhanje in pranje naj bi opravljala jaz. :)) [/quote]
S tem še ni nič narobe, če bi to z veseljem počela. Kaj bi pa opravljal on?
On je bil strog zagovornik delitve opravil na moška in ženska opravila. Kuhanje in pranje naj bi opravljala jaz. :)) [/quote]
S tem še ni nič narobe, če bi to z veseljem počela. Kaj bi pa opravljal on?[/quote]
Marko, ti si pa res čuden. Tip je zgodovina. :))
S tem še ni nič narobe, če bi to z veseljem počela. Kaj bi pa opravljal on?[/quote]
Marko, ti si pa res čuden. Tip je zgodovina. :))[/quote]
Zakaj sem jaz čuden, če je on zgodovina? On je čuden. 🙂
Mogoče pa je tebe motilo, da ima on manjšo od tebe, čeprav si to zanikala. 🙂 Kako sta pa potem ugotovila, koga je v resnici motilo? Samo zato, ker je on načenjal temo, še ni menda razlog za to ugotovitev. Kaj pa, če je on čutil, da tebe moti in je zato želel o tem govorit s teboj.[/quote]
kja pa če, in če ko bi, zakaj? če, tako da, koga?, vendar, mogoče, kako potem. samo zato, še ni, razlog… 😉
Marko – piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, zaslišimo pisk računalnika, ki je preobremenil aritmetično logično enoto. 😀
kja pa če, in če ko bi, zakaj? če, tako da, koga?, vendar, mogoče, kako potem. samo zato, še ni, razlog… 😉
Marko – piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, zaslišimo pisk računalnika, ki je preobremenil aritmetično logično enoto. :D[/quote]
Ja, tale naš Marko je preveč racionalen moški.
Če ima nek tip težave sam s sabo, jih ne more rešiti niti 100 mojih vprašanj.
Marko – piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, zaslišimo pisk računalnika, ki je preobremenil aritmetično logično enoto. :D[/quote]
Ja, tale naš Marko je preveč racionalen moški.
Če ima nek tip težave sam s sabo, jih ne more rešiti niti 100 mojih vprašanj.[/quote]
Dela samo s čipovjem leve polovice možganov. :))
Leva: malce suhoparna oz. monotona, analitična, razmišljujoča, hladna, racionalna
Desna: barvna, spontana, intuitivna, domišljija, fantazija, čustva, topla
[img]http://fatalchat.com/Gallery/50a64d6b8fc6c.jpg[/img]
Marko uporablja obe polovički, nekateri pa samo desno, tam pa logika deluje drugače. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.