Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pri 35ih skoraj neizkušena?

Pri 35ih skoraj neizkušena?

Je pa zelo iskan (seveda s strani dotičnih delodajalcev), kljub visoki brezposelnosti:).[/quote]

Kakšne zvezo ima poklic akviziter z visoko stopnjo brezposelnosti? Ni pravilo, da nekdo ki je npr brezposeln, da ne more od akviziterja ničesar kupiti; pravzaprav teorija nam tega ne dovoljuje, v praksi pa se to redno dogaja.[/quote]

Pravim, da je še vedno povpraševanje po delovnih mestih, vendar v velikih primerih akviziterstvo. Ta fenomen ne upada z večanjem brezposelnosti. Drugo pa je, kdo se čuti sposobnega in je pripravljen početi nekaj za vsako ceno.

Seveda so brezposelni plen pri agresivnih prodajalcih. Vsak se pa sam odloča, kaj, koliko ter kdaj bo kupil:).

Kaj pa je korak naprej oz nazaj?[/quote]

Spomnila sem se na pedagoge in so bili takšni ter drugačni koraki, storjeni z njihove strani. V obeh primerih so mi dali vedeti:).[/quote]

Ne razumem, dali vedeti kaj? Da so zato tam, ker tam morajo biti ali kaj ?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Spomnila sem se na pedagoge in so bili takšni ter drugačni koraki, storjeni z njihove strani. V obeh primerih so mi dali vedeti:).[/quote]

Ne razumem, dali vedeti kaj? Da so zato tam, ker tam morajo biti ali kaj ?[/quote]

Če bi vedela, kaj sem študirala, potem bi me razumela:)). Drugače ti vedno nekdo da kaj vedeti, v slabšalnem ali pozitivnem smislu. Veš, česa si absolutno ne želiš in obratno.

Ne razumem, dali vedeti kaj? Da so zato tam, ker tam morajo biti ali kaj ?[/quote]

Če bi vedela, kaj sem študirala, potem bi me razumela:)). Drugače ti vedno nekdo da kaj vedeti, v slabšalnem ali pozitivnem smislu. Veš, česa si absolutno ne želiš in obratno.[/quote]

Jooooj, a ti je zmanjkalo odgovorov, argumentov, si morda iz njihovih vrst, da ne poveš, kaj so ti dali vedeti. Nekaj napišeš pa vendar ne poveš nič, človeka kar mine, da bi bral/pisal ker se otepaš odgovorov – kakšen smisel imajo takšne debate (razen zabijanja časa, treniranja tipkanja in piljenje tehnike obračanja besed)?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ne vem, ti meni povej?:) Zakaj pričakuješ smisel pri mojih odgovorih, če si se določila, da ga ni:).

Imam te za brihtno punco, malo pomisli no…pedagogi učijo, mar ne. Nisi ničesar potegnila od njih? Ti niso dali ničesar vedeti? Saj ni potrebno poznati detajle vsake zgodbe, so primeri, iz katerih lahko potegneš vzporednice tudi drugod. Če bi se otepala odgovorov, ne bi pisala. Tvoja pričakovanja so višja kot ti jih lahko dam, torej ne zabijaj časa z mano:).

Riba je izmuzljivo bitje, smo se sedaj naučili….:)

Moja pričakovanja so moj problem (zabijanja časa ravno tako), je pa tako da nisem navdušena ne tu, niti nikjer drugje, da kadar postavljam vprašanja in na njih ne dobivam odgovorov; brihtna gor ali dol – ljudje bi lahko bili mnogo bolj odprti in se bolj odkrito izražali, ne le nekaj na splošno – če iz splošnega razvijam neke svoje predstave kaj bi lahko za čem bilo, se lahko hudo zmotim in si tako ustvarjam povsem napačen vtis o pišočih…..potem sem pa lahko zmedena 🙂

Se pa vnaprej ne odločam o smislih in nesmislih, nastanejo šele ko kaj preberem. Vkolikor bi nekaj ocenila nesmiselno vnaprej, potem sploh ne bi brala.

Vsak si postavi meje, do koder pusti ljudi okoli sebe. Meni bi bilo skrajno lepo, če bi se vsi lahko odpirali drug drugemu, v takšnem prijetnem vzdušju:). Ampak kot veš, je to virtuala. Najbrž ni preveč pametno razglabljati o svojem osebnem življenju, travmatizirati s popolnimi neznanci o konkretnih dogodkih in po možnosti še vpletati druge, tretje osebe, brez njihovega soglasja. Menim, da se lahko kljub temu izražamo skozi besede, saj le-te izhajajo iz nas. Ja, včasih je potreben ščepec več, da bi nas morda drugi razumeli. Lahko si pa razlagaš po svoje in rečeš, da razumevanje ne sme biti pogojeno z globino razmišljanja drugih:). Saj ljudje smo hitro prečitani, ni vedno vse v količini doziranja besed. In če nekoga bereš daljše obdobje, si lahko ustvariš neko površno sliko o osebi.

Sicer pa sploh ne funkcioniram v smeri, da bi drugim dajala predstavo kot si jo želijo. Na podlagi napisanega si ustvarjaš vtise, takšne in drugačne in kar je najpomembnejše…vsi so pravi:).

Iz pisanja diši po tem, da naša Katenjka goji nek nerazumljiv prezir do družboslovja in družboslovcev oz vedno rada postavlja naravoslovje in tehniko nad njima. Le zakaj je temu tako, to le ona ve, bi pa ob tej priložnosti omenila, da če bi bilo družboslovje res eno figo vredno, se ne bi razvilo tako kot se je, pravzaprav se še vedno razvija ;)[/quote]Ne in ne vem, kako si lahko ravno ti to napisala. Nimam nobenega prezira do družboslovcev kot takih, se mi pa zdi napačen in žalosten ta liberalizem, naj gre vsak študirat, čimveč naj jih gre študirat, da bomo vsi grozno učeni, potem pa ni delovnih mest za tako visoko izobražene kadre, ki so blazno pametni, z magisteriji, doktorati, od katerih pa ni prav nič. Vsi družbolsovci menda niso taki, ane? In tisti, ki ravno so dobri resnično dobri svojem fahu, se tudi ne postavljajo nad tehnični in drugi kader, ki ima mogoče nižjo izobrazbo. Če do koga prezir, potem je to do tistih, ki si puhloglavo višajo svojo samozavest ker oni so pa ja tako visoko izobraženi, da niam veze, če kaj znajo, saj vendar imajo izobrazbo.
Sama bi recimo šla študirat primerjalno knjiženvnost ali splošno jezikoslovje, pa nimam vizije, kaj bi s tem počela. zdaj če bi me en bil pripravljen preživljat, z veseljem pustim faks in vse pa bova filozofirala hehehe.. še celo sem prepričana, da bi se lahko zaljubila v družboslovca, čeprav si te groteske raje ne predstavljam… in ja, rada imam svoj študij in delo kemika…čeprav iskreno ne vem, če sem bila ravno poklicana za to~~

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

PMS?

Kaj sem pa takega napisala? Ne.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Saj ni veljalo (samo) zate 🙂

Saj ni veljalo (samo) zate :-)[/quote]

Boom, kaj drugega ti ne pade na misel? PMS, kaj pa če smo pišoče že izven rodne dobe? 🙂

Boom, kaj drugega ti ne pade na misel? PMS, kaj pa če smo pišoče že izven rodne dobe? :)[/quote]

Zmedena_samica, Boom bo začel voditi evidenco PMS-jev članic tega foruma. 🙂 Glej s pozitivne strani, mogoče nam bodo moški poslali kakšno čokolado, ki jo rade jemo v tem obdobju. 🙂

Kako sem lahko to napisala? Enostavno, pogosto se v svojih postih obregneš ob to, da je mnogo izobražencev, ki ne znajo ničesar, so neuporabni ipd, večinoma pa skleneš ta krog omalovaževanja z osebki iz družboslovja; zame je to prezir. Praviš, da nima vizije – a imaš sploh kakšno, razen te, da bi nekomu kuhala in prala :)? Zaljubiti v družboslovca bi se bilo groteskno, kaj pa če bi obstajala v času ko še ni bilo tako razvitega (in ločenega) družboslovja in naravoslovja, v koga bi se pa ti takrat zdelo groteskno zaljubiti? Se strinjam z Antilopo, ki je že nekje napisala, da imaš predsodke – res jih imaš.

Jaz pravim tako – z družboslovcem imava sicer več skupnih tem in se je na začetku lažje pogovarjati. Naravoslovci in tehniki pa so mi zanimivi, ker se lahko od njih marsikaj naučim. Tudi nasprotja se privlačijo. :)))

Boom, kaj drugega ti ne pade na misel? PMS, kaj pa če smo pišoče že izven rodne dobe? :)[/quote]

Zmedena_samica, Boom bo začel voditi evidenco PMS-jev članic tega foruma. 🙂 Glej s pozitivne strani, mogoče nam bodo moški poslali kakšno čokolado, ki jo rade jemo v tem obdobju. :)[/quote]

Dvomim, da bo kaj padlo od njih, samo leporečijo in/ali provocirajo :)))

Imaš prav. Tudi mena bi utegnila bit :-)))

… da niti ne razmišljamo o katastrofalnih posledicah srečanja ene s PMS-jem in druge v meni, obe pa sta vstali na levo nogo :-))))

Kako sem lahko to napisala? Enostavno, pogosto se v svojih postih obregneš ob to, da je mnogo izobražencev, ki ne znajo ničesar, so neuporabni ipd, večinoma pa skleneš ta krog omalovaževanja z osebki iz družboslovja; zame je to prezir. Praviš, da nima vizije – a imaš sploh kakšno, razen te, da bi nekomu kuhala in prala :)? Zaljubiti v družboslovca bi se bilo groteskno, kaj pa če bi obstajala v času ko še ni bilo tako razvitega (in ločenega) družboslovja in naravoslovja, v koga bi se pa ti takrat zdelo groteskno zaljubiti? Se strinjam z Antilopo, ki je že nekje napisala, da imaš predsodke – res jih imaš.[/quote]nisem jaz kriva, da imamo mnogo izobražencev, ki so nezaposljivi in ne čutim prezira do teh, oni so žrtve sistema, ki so ga spet naredili družboslovci. Prej smo imeli sistem, v katerem je vsak lahko delal (sicer se je menda govorilo, ‘ne morem tako malo delati, kot sem lahko plačan’), pa tudi ni zdržal. Torej družboslovci ne znajo narediti sistema, ki bi bil dober, vsaj v sloveniji je to zelo zelo očitno.
Če televizija ne dela, računalniški program crkne, pacient ne dobi prave diagnoze in ustreznega zdravljenja, se s strani posvečenega družboslovca pogosto sliši: elektronik nima pojma, programer je slab, zdravniki so za eno figo…
čez sistem se sicer tudi pritožujemo, ampak ljudje v kravatah in belih srajcah znajo tako lepo saditi rožice, da pač je vse v najlepšem redu in na najboljši poti, da kako nam vendar gre dobro, ker imamo mir in saj imajo prav, a ne… še na volitve gre pol slovencev, tako lepo nas znajo prepalamuditi~~
Nisem napisala, da nimam vizije, samo ne vem, kaj bi delala, če bi šla študirat družboslovni študij, brala bi cele noči in pisala literarne kritike… ki jih nihče ne bi bral…
to pišem zato, ker bi rada opravičila svoj študij oz naravnanost k naravoslovju, ker se mi tu po teh straneh piše, da sem trda, da ničesar ne štekam in rabim direktne prevode, lepi se mi linke poetičnih muz, ki da so prave ženske in jaz to nisem…

Kako sem lahko to napisala? Enostavno, pogosto se v svojih postih obregneš ob to, da je mnogo izobražencev, ki ne znajo ničesar, so neuporabni ipd, večinoma pa skleneš ta krog omalovaževanja z osebki iz družboslovja; zame je to prezir. Praviš, da nima vizije – a imaš sploh kakšno, razen te, da bi nekomu kuhala in prala :)? Zaljubiti v družboslovca bi se bilo groteskno, kaj pa če bi obstajala v času ko še ni bilo tako razvitega (in ločenega) družboslovja in naravoslovja, v koga bi se pa ti takrat zdelo groteskno zaljubiti? Se strinjam z Antilopo, ki je že nekje napisala, da imaš predsodke – res jih imaš.[/quote]
Predsodke imamo vsi. Eni takšne, drugi drugačne.:)

Sicer je to res, da izobrazba še ni pogoj, da nekdo zna nekaj narediti in je tudi uporaben.
Oziroma, da zna svoje znanje tudi v praksi uporabiti.

Ne vem, zakaj ob Katenjkinih besedah čutiti prezir..Razen, če se čutiš napadeno.

Hej, ne tako! Eni so ravno prav mehki, takrat ko je treba in ti si vendar tako krasna punca!

Napadeno? Morebiti pa res, butasto se mi zdi to pljuvanje po tistih, ki so se že (družboslovno) izobrazili, ona pa svojo poklicanost kemijo dribla že sto let :)) oz ne razumem zakaj se spotika ob tiste, ki nič ne znajo, ne vem kaj ima to opraviti z njo…ali si iz tega pljuvanja dviga moralo in motivacijo do lastnega študija; kot sem že napisala – prevečkrat se spotika ob nevedne družboslovce, ne vem zakaj jih ne pusti pri miru, raje naj poskrbi zato, da jim ne bo takrat ko bo fakultetno izobražena podobna. Bi ji pa osebno prej pripisala dar za literaturo, mnogokrat omeni kakšnega književnika ali literarnega junaka, od kemije pa kaj dosti tu še nismo prebrali 🙂

Napadeno? Morebiti pa res, butasto se mi zdi to pljuvanje po tistih, ki so se že (družboslovno) izobrazili, ona pa svojo poklicanost kemijo dribla že sto let :)) oz ne razumem zakaj se spotika ob tiste, ki nič ne znajo, ne vem kaj ima to opraviti z njo…ali si iz tega pljuvanja dviga moralo in motivacijo do lastnega študija; kot sem že napisala – prevečkrat se spotika ob nevedne družboslovce, ne vem zakaj jih ne pusti pri miru, raje naj poskrbi zato, da jim ne bo takrat ko bo fakultetno izobražena podobna. Bi ji pa osebno prej pripisala dar za literaturo, mnogokrat omeni kakšnega književnika ali literarnega junaka, od kemije pa kaj dosti tu še nismo prebrali :)[/quote]Se ne spotikam ob tiste, ki nič ne znajo, če se sami ne delajo večvredne oz če sami ne tožijo, kako je težko za službo. Če pa, pa sem že priporočila študij z deficitarnim poklicem, če se prav spomnim, tudi tebi. Zakaj se ti raje pestuješ v svojem svetobolju, da tu sem pišeš take jedke in zakrnjene poste, je pač tvoja stvar.

Napadeno? Morebiti pa res, butasto se mi zdi to pljuvanje po tistih, ki so se že (družboslovno) izobrazili, ona pa svojo poklicanost kemijo dribla že sto let :)) oz ne razumem zakaj se spotika ob tiste, ki nič ne znajo, ne vem kaj ima to opraviti z njo…ali si iz tega pljuvanja dviga moralo in motivacijo do lastnega študija; kot sem že napisala – prevečkrat se spotika ob nevedne družboslovce, ne vem zakaj jih ne pusti pri miru, raje naj poskrbi zato, da jim ne bo takrat ko bo fakultetno izobražena podobna. Bi ji pa osebno prej pripisala dar za literaturo, mnogokrat omeni kakšnega književnika ali literarnega junaka, od kemije pa kaj dosti tu še nismo prebrali :)[/quote]Se ne spotikam ob tiste, ki nič ne znajo, če se sami ne delajo večvredne oz če sami ne tožijo, kako je težko za službo. Če pa, pa sem že priporočila študij z deficitarnim poklicem, če se prav spomnim, tudi tebi. Zakaj se ti raje pestuješ v svojem svetobolju, da tu sem pišeš take jedke in zakrnjene poste, je pač tvoja stvar.[/quote]

Prava mojstrica svetobolja si ti, ki jamraš ker ti nekdo prilepi slikico poetične muze oz se ti očita, da si trda, da nisi prava ženska itd….sem prebrala vse današnje tvoje zmazke iz te teme, zdaj pa lahko grem kozlat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close