Pri Grofu na Vranskem
Bom delila izkušnjo, mogoče komu prav pride.
Ko sem bila prvič, je bilo kosilo neokusno, opazno pogreto v mikrovalovki. V glavnem daleč od okusnega kosila.
Minilo je nekaj časa, pa je prijateljica povabila na RD v prav to gostilno. Seveda naročim nekaj drugega.- Zelenjavni krožnik. Bile je zelo enoličen z enim polšetom, nekaj mastne zelenjave in ogromno koruze. Zelo bogo vse skupaj.
Minilo pol leta. Včeraj zopet zašla tja- povabilo. Jedla sem solato s poiščancem. Dobra je bila tako za 3, če ocenjujem od 1-10, ampak najhuje je bilo, da sem po dveh urah doma pristala na stranišču z groznimi trebušnimi krči in drisko na kvadrat.
Osel je šel trikrat na led. Zdaj tja ne grem tudi če me kdo povabi, razen na pijačo. Jedla tam več ne bom.
Jaz pa ravnokar prihajam iz te iste gostilne s kosila. Tja zahajam zadnja 3 leta, prej nisem vedela zanjo. Meni je super gostilna, sicer se ne bi vračala. Velika ponudba, zelo hitra postrežba, super hrana, res še nisem bila v tako dobri gostilni, cene zelo ugodne. Toaletni prostori čisti, dišeči kot nikjer drugje, soba za previjanje, ogromno parkirišče. Poznam veliko ljudi, ki tedensko hodijo iz LJ v to gostilno, tudi poleti, ko je zunaj prijetno sedeti. Hrana ni iz mikrovalovke, se vidi, da je sveže pripravljena, jedla sem tudi zelenjavo, pa ni bilo nobene koruze. Vse kar smo dobili je bilo zelo dobro in nisem nič zastrupljena. Komaj čakam, da gremo spet. Ni se težko zapeljati tja tistih 50 km na dobro kosilo ali večerjo. Tudi pizze so prva liga. Nimam pojma, od kje ti te slabe izkušnje. Še posebej, ko je vedno taka gužva. Če bi bilo res zanič, ljudje ne bi hodili tja, saj je okoli dosti drugih gostiln.
Pri Grofu jemo pogosto, zato kar nemorem verjeti kaj pišeš. Hrana tam je TOP!!
Kakšna mikrovalovka neki, vse je vedno sveže in okusno. Ne poznam njihovega zelenjavnega krožnika, poznam pa njihov Vital krožnik na katerem so trakci pljučne in piščanca, peperoncinoti, por, korenček, na posteljici rukole in se neke zelenjave. Ful dobro.
Solata s piscancem nemore biti nikjer nekaj posebnega , narociti bi morala Grof solato ali cesarjevo, ti dve sta res top.
Jaz ne vem kaj pricakujes , ce narocjes piščanca , piščanec je pač piščanec, kaj hudega iz njega noben ne more scarati.
Smo tudi ji povabili družbo na kosilo in seveda so bili vmes tudi taki, ki nic od njihovega menija ni bilo za njih in narocili pico, potem pa komentirali, da ni bilo ne vem kjer posebnega!?!!?!??
Aja kaj pa je to “polseto”?
Prosim povej kaj si jedla, da je bilo ogabno, to pa res ne kupim, zal,……
Jest sem samo 1x pokomentira, da so njoki eno malenkost prevec kuhani in so me takoj vprasali, ce zelim kaj drugega, seveda na racun hise. Ker sem rekla, da ne, ker res ni bilo tako hudo, drugace meni ni nikoli problem zavrniti hrano, so deli mizi na koncu prinesli gratis tortice. Oni se z dobrim imenom res ne igrajo.
Jedla sem Cesarjevo solato s piščancem. Tako. Nič posebnega.
Jedla sem boljšo pri Cizeju, Boniti in Štormanu.
Vse trigostilne so veliko pred tem Grofom.
Brezmesni krožnik pri Štormanu ima sojine polpete, ocvrt sir, gobji kanelon, riž z gobami, pomfri, kuhana zelenjava. V glavnem zelo okusno. Pri Grofu je bila koruza, koruza, koruza in konzerve in nekaj mastne pečene zelenjave in sojin polpet. Jaz si doma boljšega naredim.
Kolegica je jedla čokoladno torto..nič posebnega. Pri Dobnik v Žalcu imajo torte za vikat.
Mi smo k Gorfu hodili desetletja, ker sem z Vranskega doma. 30 let sigurno, če ne več. Preden se je zgradila AC, je bil Grof res gostilna ena a, špica, sveža hrana, doma prirejeno meso, tudi povsem navadna pečenka in restan krompir je bilo za prste polizat okusno. Odkar je pa AC, je gostilna podn, ker kolikor vem, so se nekaj menjali lastniki oz. generacije in zadnja leta je hrana podn od podna. Je kak dan, ko je še kar znosno, so pa dnevi ko je dobesedno za kozlat. Včasih smo med tednom s firmo jedli tam, pa smo še z družino kdaj šli na sobotno ali nedeljsko kosilo, ker je bila hrana res dobra, brez priokusa po menzi, zadnjih 4-5 let ali še kaj dlje pa nivo rapidno pada. Grof ni nikdar in nikoli imel pogrete hrane iz mikrowelle, zdaj jo žal ima, tako da smo po 30 letih nehali hodit k njim, žal. Čeprav temu nikoli ni bilo tako, je zadnje dve leti še Slovan vsaj kaka 2 razreda nad Grofom!
Nova gostilna Grof je odprta cca 2 leti! Pprej pa kar nekaj casa zaprta. Tako, da ne vem o kaksnih 4 letih je pri tebi govora. In se za info, ce meni kje ni vsec, me prav gotovo ne spravis vec tja, tako, da mogoce pa res bolje da se drzis Stormana. Ne pa da hodis dan na dan h Grofu preverjat, ce je ze kaj bolje.
Me pa cudi, da je paking skoz poln ce je tako hudo!?!??? Pa cene tudi niso nizke.
Je pa res, da mi ne jemo pohanja in pomfrija, se manj pa pic, ampak pljucno, biftek, jagencka , nekaj v tem rangu.
Latniki Grofa so trije, bivši lastnik Verdija v Grižah ( ki je sedaj v najemu ), lastnik Picikata na Teharjah in še en gostinec, pa sem pozabila, kateri. Nameravali so zagnati gostilno, potem pa jo prodati, pa je prišla kriza.
Moje mnenje: normalno lahko ješ, ni pa noben presežek, kot bi se ustavil pri Štormanu. Ravno tako umetne omake, solatni bar skromen ( in ni mi jasna ta nova gostinska filozofija, da NAVADNEGA VINSKEGA KISA nimajo). Izbira (pre)obsežna, gostilna, ki ima tako obsežen jedilni list, ni še nikoli nudila kaj res odličnega.
Pečenka prej slaba kot dobra, restan krompir zanič, rezanci odlično kuhani al dente.
Komot lahko greste tja jest, gurmani pa ne bodo potešeni.