Pri Grofu na Vranskem
Grof obstaja od leta 1900, če se ne motim, torej 112 let. Vmes je bil zaradi gradnje ceste porušen in zaprt pa ponovno odprt leta 68 ali 69, – to sem že malo pozabila, pa leta 2000 so ga spet zaprli in prestavili, ko so ga ponovno odprli, so se zamenjali tudi lastniki. Od takrat Grof ni več Grof. Domačini smo pač vajeni “svoje” oštarije in smo šli v upanju na spremembo še kdaj tja. Zadni 2 leti po svoji volji nisem več jedla tam, kadar pa smo bili tja vabljeni, smo se “švercali” na pijači in kaki sladici, če se je le dalo.
Kar se pa avtov tiče – očitno je mnogim Slovencem pomembno samo, da doma ni treba kuhat, drugače si ne znam razlagat nabutanih gostiln, kamorkoli prideš in pogledaš. Grof ni nobena izjema. Da pa pljučno ješ v oštariji, zame povse vse
Tudi mi smo se zadnjič ustavili pri grofu. Bilo nam je mimogrede. In vse razen pice je bilo zanič. Res zanič. Še palačinke so bile gumijaste in nadev z orehi je bil žrk. Kosilo je bilo tak tak, krompir desetkrat pregret in pohanje mastno in trdo. Za tak denar smo že precej boljše jedli. Pica je bila vredu, ampak samo vredu. Ustavili smo se jaz in mož in dva otroka. Plačali smo 40 evrov s pijačo,kar ni malo.
Tudi meni je bilo malo slabo po hrani in mislim, da od pogretega praženega krompirja. Občutek imam, da uporabljajo poceni in nekakovostne surovine.
Bili smo z družbo zadnjo nedeljo, porcije zrezkov v velikosti otroške porcije, pražen krompir odlično pripravljen a popolnoma mrzel, od naročila do postrežbe več kot pol ure, solata grenka, cene pa kar visoke, natakar sicer prijazen ampak ga ni nikjer, gostilna pa bolj “fabrika” kot gostinski lokal. Kar sem slišal odhajajoče so vsi več ali manj “pizdili”, je pa res da narod prihaja kar naprej in naprej, kot kupci, ki vedno znova navalijo na “pofel” robo, preklinjajo in se naslednjič ponovno vračajo. Nas več ne bo, bomo zavili raje k “šoferski mamici”.
Mi se pri Grofu ustavimo cca enkrat mesečno, ko imamo opravke na štajerskem, drugače smo iz Kamnika. Nikoli hrana ni bila slaba – bila je odlična karkoli smo naročili.
Nazadnje sem tam jedel pico z morskimi sadeži in brez oklevanja lahko rečem, da je bila to ena boljših, kar sem jih jedel v življenju. Po spominu lahko zatrdim, da sem takšno jed poizkusil v vsaj 30 različnih gostilnah/picerijah po Sloveniji in jed je pri Grofu narejena v piko. Enako lahko zatrdim za njihove testenine, žena pa jamči za njihove odlične solate.
Skratka, kapo dol ambientu, postrežbi, okusu jedi in nenazadnje zmernim cenam.
Borut Žagar
Bila sem predvčerjašnjim. Sem iz Gorenjske, a ker sem imela opravke v Celju, po katerih sem bila izčrpana in lačna, sem se okolitreh ustavila, saj sem si zaželela pico. Pustili so me čakati samo za mizo kar lep čas, tako da mi je bilo že pošteno neprijetno. Ko mi je prekipelo, sem šla do šanka in dekletu za šankom rekla, da mi je prav nerodno, ker so me tako pustili čakati, zato se jim lepo zahvaljujem. Pri tem pa mojemu ostremu očesu ni ušel posmehljiv nasmeh dekleta za šankom (svetlolasa, dolgolasa natakarica) in z izrazom na obrazu, ki je pričal o tem, da gre še za eno tečno stranko. To me je zelo prizadelo. Bolj kot dejstvo, da je natakar pred mano postregel goste pri vsaj dveh mizah, ki so v gostilno prispeli pozneje.
Res, prav žalostna sem bila, ko sem sedla v avto in šla nazaj na AC. Posmehljiv odnos natakarice, ignoranca, dajanje prednostoi drugim gostom… Bedno. Pa ne izgledam ravno zanemarjeno ali izgubljeno, če je že to za njih kriterij. Temveč ženska, utrujena od naporne službe in vročine, lačna in žejna.
Kar nekaj svojih poslovnih partneric in partnerjev sem opozorila na dejstvo posmehljivega odnosa pri Grofu. Še to: nikoli, ampak res NIKOLI ne težim, sama sem delala v strežbi, vem, kako težko in garaško delo je to. Ampak takšno zahrbtno posmehovanje in norčevanje, kot si ga je dovolila ta punca pri Grofu – tega pri pravih profesionalcih ni.
Sorry, Grof.
Vas je pa res sama fousija. Vedno, ko sem bila je bila hrana odlična, sveža. Hrana je res nad povprečjem in zelo ugodna cena tako, da je dostopna vsakemu! Da ne govorimo o sladicah, so boljse kot marsikje v kakšnih vrhunskih slaščičarnah! Osebje je zelo prijazno, je pa res da je velika gužva in noben ne zna čarati. Postrežba je zelo hitra kljun takšni gužvi. Res vse pohvale, brez besed in vračo se z velikim nasmehom.
Ljubje so samo zavistni, ko vidijo kako dobro gre nekaterim nikoli pa ne vidijo koliko je treba vložiti notri!
Tole zadnje je prozorna samoreklama
Saj nismo neumni, vemo kako zgleda dobra hrana in solidne cene. Kakšna fousija neki. Ta ostarija je postala navaden pajzl, ki je izgubil ves renome zaradi obcutnega padca v kvaliteti. Nobene uzaljeni posti lastnikov in njihovih svojcev po forumih ne pomagajo. Treba bo najti dobrega kuharja, zaposliti se dva pomocnika in natakarja z znanjem, jih primerno placati, potem pa bo. Ali pa lastniki sami zavihajte rokave. Vcasih so bile ostarije uspesne zato, ker je cela druzina delala tam in jim ni bilo vseeno, a je polno al prazno.
Nekateri pač hrane iz menz ne jemo. Ce gremo ven, potem si zelimo nekaj vec