Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri kateri banki naj odprem “poslovni račun”, da bom lahko dostopala enako kot do NLB-jevega KLIK-a

Pri kateri banki naj odprem “poslovni račun”, da bom lahko dostopala enako kot do NLB-jevega KLIK-a

Do KLIKA dostopam z kvalificiranim digitalnim potrdilom (brez kartice ali ključka) in na ta način bi želela dostopati tudi do novega poslovnega računa (katerega pa ne želim odpirati na NLB). Kaj mi predlagate, da bi potrebovala čimmanj zagonskega stroška, dokupovanja in plačevanja za kartice, ključke, vodenje računa,……. najraje bi dostopala preko istega digitalnega potrdila, kakor dostopam do Klika NLB. Katere banke to omogočajo in kaj mi priporočate….?

a pa se zavedaš, da je to ena najbolj ranljivih oblik spletnega bančništva?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Rada bi si poenostavila zadeve,…da ne bi imela cel kup možnih dostopov. Prepričana sem, da je zaenkrat ta način zadosti varen (zame in za moje mini prihranke).

Ne sam nakladat, daj kakšen merodajen podatek !!!!!!
Recimo koliko ljudi v Sloveniji uporablja KLIK, ali nek podoben način vodenja računov, in koliko od teh je bilo preko takega poslovanja oropanih, prevaranih, ali jim je bil denar z računa zaradi takega poslovanja ukraden oziroma prenakazan, kolikor mi je znano ni niti 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih prevar, več možnosti je, da te na Dunajski zadane meteor, kot pa, da ti iz takega računa neznanec pobere denar.

Vprašej po bankah, katera ima podoben dostop do elektronskega bančništva !!!

Jaz imam pri Banki Koper in dobiš generator gesel preko katerega dostopaš. Čisto preprosto.
Greš na spletno stran vpišeš uporabniško ime, daš v generator kartico, pritisneš P, vtipkaš v generator številko iz te spletne strani, vtipkaš v generator PIN in dobiš številko, ki jo v pišeš v okence na spletni strani.

Sama nisem želela na NLB, ker bi morala dati takoj 100 €. Pri Banki Koper sem pa dobila zastonj generator, prvo leto je brezplačno.

p.s. kartico ali ključek moraš kupiti, da varno shraniš nanj digitalno potrdilo! Kaj, če ti kdo ukrade računalnik? Kaj, če ti kdo vdre v računalnik?

meni pa se zdi od vseh teh SKB najbolj enostaven.

Vsi so enostavni, ko se navadiš !!

Jaz ravno na vseh frontah odhajam z NLB.

Od spletnih bank mi je najljubši NKBM. Predvdsem zato, ker nisem vezana na nekaj, kar je naloženo na računalniku ali kar bi bilo zoprno nositi s sabo.
Oni imajo dostop z imenom in geslom, za potrjevanje nakazil pa rabiš secureID ključek, ki je čisto mini zadeva. Pa po mojih izkušnjah bolj zanesljiv (pri nošenju v torbici) kot USB kljček z digitalnim potrdilom.

Kako je cenovno pa ne vem. Vem pa, da se pri njih lahko uredi, da z enim Bank@Netom dostopaš do več računov, tako da stroške plačaš le enkrat. Imajo tudi dokaj ugodne pakete za nove stranke.

Pod poslovni račun smatram transakcijski račun za podjetja, zdi se mi, da imaš v mislih osebni račun. Sicer ne vem, sklepam pa, da ima vsaka banka elektronsko bančništvo. Sama imam pri sparkasse in nimam nobene kartice in ne vem kaj. Na mesec plačam 4 € stroškov in imam vse transakcije v domačem prometu zastonj, prav tako dvige na bankomatih.

V podjetju imamo gorenjsko banko in ravno tako nimamo kartice. Certifikat pa je za elektronsko banko obvezen tako za eno kot za drugo. Ne vem, kako bi se lahko nekdo okoristil s certifikatom, če ukrade računalnik, če nima gesla.

Recimo koliko ljudi v Sloveniji uporablja KLIK, ali nek podoben način vodenja računov, in koliko od teh je bilo preko takega poslovanja oropanih, prevaranih, ali jim je bil denar z računa zaradi takega poslovanja ukraden oziroma prenakazan, kolikor mi je znano ni niti 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih prevar, več možnosti je, da te na Dunajski zadane meteor, kot pa, da ti iz takega računa neznanec pobere denar.[/quote]

mhm, kolkrat so se pa šli oz. se gredo phishing ravno na kliku pa še nis slišal, pa kolk je sam internet explorer na kerga so v glavnem vezani certifikati ranljiv za razne napade, tud še nisi slišal…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

vse kar ima stalna gesla in uporabniška imena je najlažje hackat, zakaj misliš, da imajo največ napadov v email naslove, fb in ostalo ravno tisti, ki gesel ne menjavajo redeno oz. sploh ne? certifiat je pa še najmanjši problem.

Recimo koliko ljudi v Sloveniji uporablja KLIK, ali nek podoben način vodenja računov, in koliko od teh je bilo preko takega poslovanja oropanih, prevaranih, ali jim je bil denar z računa zaradi takega poslovanja ukraden oziroma prenakazan, kolikor mi je znano ni niti 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih prevar, več možnosti je, da te na Dunajski zadane meteor, kot pa, da ti iz takega računa neznanec pobere denar.[/quote]

mhm, kolkrat so se pa šli oz. se gredo phishing ravno na kliku pa še nis slišal, pa kolk je sam internet explorer na kerga so v glavnem vezani certifikati ranljiv za razne napade, tud še nisi slišal…[/quote]

pa če bi bil ta nlb klik oh in sploh varna oblika spletnega bančništva najbrž sama banka nebi imela tega opozorila:

NLB Klik – lažne strani

Lažna vstopna stran NLB Klika

Uporabnike NLB Klika stalno opozarjamo na pojavljanje škodljive programske opreme, ki se na različne načine (npr. ob obisku spletnih strani, prek e-pošte, z nameščanjem opreme “sumljivega” izvora) namesti na osebni računalnik uporabnika. Zlikovcem omogoča prevzem nadzora nad vašim računalnikom na daljavo in beleženje vseh vnešenih podatkov. Tako so odprta vrata za krajo, saj lahko s tako pridobljeni osebnimi in elektronskimi identifikacijskimi podatki, zlikovci dostopajo do vseh storitev v vašem imenu.

mhm, kolkrat so se pa šli oz. se gredo phishing ravno na kliku pa še nis slišal, pa kolk je sam internet explorer na kerga so v glavnem vezani certifikati ranljiv za razne napade, tud še nisi slišal…[/quote]

pa če bi bil ta nlb klik oh in sploh varna oblika spletnega bančništva najbrž sama banka nebi imela tega opozorila:

NLB Klik – lažne strani

Lažna vstopna stran NLB Klika

Uporabnike NLB Klika stalno opozarjamo na pojavljanje škodljive programske opreme, ki se na različne načine (npr. ob obisku spletnih strani, prek e-pošte, z nameščanjem opreme “sumljivega” izvora) namesti na osebni računalnik uporabnika. Zlikovcem omogoča prevzem nadzora nad vašim računalnikom na daljavo in beleženje vseh vnešenih podatkov. Tako so odprta vrata za krajo, saj lahko s tako pridobljeni osebnimi in elektronskimi identifikacijskimi podatki, zlikovci dostopajo do vseh storitev v vašem imenu.[/quote]
To da nekdo postavi lažno stran in banka opozori na to v bistvu ni stvar banke, tole opozorilo o lažnih vstopnih stranet sem že nekajkrat videl, in moram reči, da se razlikuje od uradne strani banke, če uporabnik ne vidi da je dal kodo na očitno lažno stran to ni problem banke , poleg tega , je vsaka transakcija zavarovana še s posebno kodo, ki se za vsako plačilo spreminja in ni nikoli 2x ista , da se razumemo, tudi slučajno ne opravičujem NLB ker je moje mnenje, da je slaba banka in neprijazna do komintentov , predvsem pa zelo draga za kakršnokoli uslugo !!!!!

Za poslovanje ne rabiš prav poslovnega računa, temveč samo ločen TRR (torej navadni račun – je ceneje v vseh ozirih). Ne vem, kje razen pri NLB imajo digitalno potrdilo, meni je to zelo nepraktičen način, ker moraš motoviliti z uvažanjem certifikata in prenašanjem na drug comp, če želiš dostopati z dveh.

Meni je klik kot vmesnik sicer všeč, veliko bolj kot SKB (mamo jim komplicirano), medtem ko sem nad proklikom obupala, ker mi je bil čisto tu mač, res.

Pri Abanki dostopaš z digitalnim potrdilom.

Lahko je SIGEN-CA, ki ti ga izda Ministrstvo za javno upravo brezplačno.

Če si s.p., potem imaš lahko samo ločen TRR za dejavnost, d.o.o. mora imeti poslovni TRR.

Ko iščeš banko, glej, da je banka taka, ki ti je tudi fizično blizu, če bom morala narediti kak dvig ali polog. Meni npr. kaka Sparkasse, tudi če je zelo ugodna, ne bi nič koristila, ker je nimam v krogu 60 km.

Glede samega dostopanja so praktične tisti banke, ki ti omogočajo dostop prek pametne kartice; ne rabiš na računalnik nič inštalirat in lahko dostopaš iz različnih računalnikov, pri nekaterih moraš imeti inštaliran vsaj cerifikat, pri nekaterih pa tudi njihov program.
Večina bank ti prav tako nudi vodenje TRR brezplačno za prvo leto.

SKB net kompliciran?????

SKB net kompliciran?????[/quote]

Recimo shranjena plačila … SHRANJENA plačila. Zakaj moram vedno klikniti še vrsto položnice oziroma plačilnega naloga?
UPN so shranjeni pod evropske plačilne naloge – zakaj že, če plačujem v Sloveniji?
Promet po računih – zakaj imajo na prvem mestu in že označen račun v dolarjih, ne v evrih? Čisto vedno se zafrknem.
Pri UPN mi javlja kar nekej – da se sklici ne bodo prepisovali nekam bla bla bla, sploh ne razumem, kaj hočejo povedati s tem.
Ko nakažeš, ne pokaže spodaj imena, kam nakazuješ (tako kot na kliku, da lahko preveriš, ali si pravilno vnesel račun).
Ne moreš odpirati trajnikov po netu, vse gre ročno v poslovalnici.
Meni ni všeč.

New Report

Close