Pri nas bi za čiščenje bloka upravnik računal dvakrat več
Stanujem v enem od blokov pri Ruskem carju. Danes so nam poslali da naj bi plačevali nekaj čez 60 evrov!! Pa so zdravi?! To znese za naš blok do 2 jurja, noro. Včeraj sem gledala malo oglase, nek čistilni servis s čebelo, ne vem kako se imenuje, ponuja za en blok, približno isto stanovanj kokr jih imamo mi, pol manj…In jaz naj plačujem, ko ne vem niti a bom dobila plačo naslednji mesec al ne, ni šans
Kaj a ti si od države ali od kakega upravitelja, da takoj pristaviš tole z uradno izvržbo?
Si tako marljiva tudi pri delu na črno in pri utajevanju davkov in ne palčevanju preživnin ali kakih drugih obveznosti? Ali te mika samo pridobljen denar iz krizne situacije, ko se ljudje nismo sami odločili za tole?
In pol boš ti trdila da ti je mar za ljudi?
Upravniki bi morali najprej stanovalce vprašat, če se s tem strinjajo. V skladu z odlokom se lahko stanovalci tudi drugače organizirajo. Nikjer ni nihče nikogar nič vprašal. Samo prišli so razkuževat, upravniki pa so dali obvestilo koliko bo to stalo!
Ponekod, recimo pri nas, je to 50 evrov na stanovanje. A so znoreli? Imamo nekaj sosedov, ki sov slabem ekonomskem položaju. Kako bodo to plačevali zdaj. Potem pa država daje z eno roko neke populistične dodatke, z drugo pa grabi trikrat več! Sramota!
Potem se pa še tisti Kacin prči na tiskovni konferenci, kako da je to grdo, da novinarji ministre sprašujejo o razkuževanju!Še dobro,da sprašujejo!! Itak jim dvakrat na dan na silo servirajo neke debilne tiskovke, samo da bo nekdo lahko potem zaradi obremenitve kasiral dvojno plačo! Pa jim vozijo lutke, ki kažejo, kako si na gobec daš masko! Potem pa jih ne smeš vprašat nič o razkuževanju! Kdo drugi pa je to zaukazal, če ne ministri in vlada? Oni samo ukazujejo, nekaj nekje vidijo, pa si domišljajo, da bi tako moralo biti. Ne pomislijo realno, kako bo to izvedljivo. V tujini je to tako izvedljivo, da DRŽAVA FINANCIRA!!!!
Vse to samo zato, da ne bo zdravstvo obremenjeno, da se ne bo kakšen dohtar okužil, tudi če je srž slovenske epidemije v okužbah, ki so jih pridelali zdravniki smučarji! imeli bomo doma sešite maske, da njih ne bomo okuževali, tudi če sebe okužimo. Ne bodo nam dali pravih mask za kupit, ker te so samo za zdravstvo! Najlepše biti dohtar, ko si študent medicine, pa ti filajo glavo, da si elita. Pa ko si potem v službi elita. Ko si je pa treba roke mazat, dejansko opravljat svoj poklic, pa jok in stok, ni tega ni onega. Ne vem kakšno zaščitno opremo bi oni hoteli?? Najboljše, da vlada sprejme odlok, da okužene strelja,da si zdravniki ne bodo rok mazali z njimi! Na bruhanje mi gre že vse skupaj!