Pri SBERBANK bi odprla varčevalni račun
Zakaj? Bila sem na finančnem svetovanju in so mi svetovali omenjeno banko za varčevalni račun – da je to najenostavneje, kar prek spleta in da lahko denar dobim takoj ven … Oni nimajo nič od tega, ker ne bom vzela nič pri njih ali preko njih. Ta varčevalni račun naj bi bil zastonj, brez vezave, obresti čisto malo višje in denar dobiš takoj ven …
Torej ta SBERBANK po vašem ni zaupanja vredna?
Zakaj? Baje ne moreš z varčevalnega računa sredstev kar takoj dvigniti. Na netu piše pri varčevalnem računu DH: ” Varčevalni osebni račun služi samo za prenos sredstev iz vezane vloge.” -tega ne razumem najbolje. Trenutno imam računa na DH, kjer sem zaenkrat z vsem zadovoljna, mislim tudi, da je trenutno precej ugodna glede poslovanja (najnižji stroški), iz medijev pa sem razbrala, da ga poslovno malo svirajo zadnje čase. Tudi zato razmišljam, da bi varčevalni račun odprla pri SB. Še vedno pami niste odgovorili, zakaj ne pri SB.
Nasvet je lahko dan samo na podlagi popolnih informacij – predvsem je tu pomemben namen varčevanja, čas varčevanja ter zneski. Iz razloga pomanjkanja informacije vam drugega nasveta kot da ostanete na svoji banki ne morem dati.
Ps. V kolikor se bojite da bi zaradi slabega poslovanja svoje banke izgubili sredstva nad zajamčenim zneskom, vam vsekakor predlagam da sredstva razdelite na več bank.