Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek približne cene očala

približne cene očala

Čez mesec imam pregled dipotrije. Že dolgo  nisem kupila okvirjev, niti novih stekel. Koliko se plača za najbolj navadna stekla + okvirje? In koliko za kakšne že precej boljše?

~ 750 €.

dobila okvirje za 120E, stekla pa  za 100 vsako.

V glavnem,…tale špas z očali je kar drag.

Odvisno kje kupiš. Imam ene za 350 eur (kupljene v lokalni optiki), ene za 70 eur in ene za 60 eur (oboje kupljene v Moje leče). To je cena okvirja in leč.

Nobenih razlik ne opazim, razen v ceni.

Odvisno od dioptrije. Sklepam, da imaš nizko dioptrijo, torej bo ceneje.

Zame pridejo 550. Visoka dioptrija. 200€ da zavarovalnica.

naročila preko firmoo.de. menda bom plačala cca 100 EUR za sončna polarizirana očala z dioptrijo.

Če maš kvaliteta progresivna stekla cca 700-800 EUR z okvirjem.

Za solidna ocala v optiki placam cca 400 eur. V moje lece sem jih dobila za cca 120 eur. Se mi zdi da so mal slabse, okvir ni tako cvrst, lec ne morem komentirat, tud niso tako lepa. So pa cist v redu za to kar rabim.

Mene tudi zanima za na blizu, navadni okvirji, čisto navadna stekla. Malo sem gledala po raznih optikah. Izgledalo je kar zasoljeno. Kje se da to kupiti ceneje?

Jaz pa nosim leče za na daleč. Za na blizu rabim očala. Ampak je tečno, ker pogosto potrebujem oboje..npr. delamvza računalnikom, a moram spremljati dogajanje v prostoru. Očala gor in dol kar naprej pa tudi ne gre.

Tudi v avtu je težava. Z lečami ne vidim arature, vsaj ne dobro, navigacije…

Office leče in dober okvir v lokalni optiki cca 250€.

Take navadne, ki jih imam za na dopust, na plažo, čisto navadne leče, v isti lokalni optiki 50-80€, odvisno od okvirja.

Ne verjamem več v vse kar mi ‘priporočajo’.  Nesi stari okvir in očala in nova stekla naj ti vgradijo v stari okvir.

[ id=”25672598″][/quote]

Prejšnji mesec nabavil nove, na blizu in na daleč, na blizu 100€ z okvirjem, na daleč 70€ z okvirjem.

Odgovor na objavo uporabnika
Samo povem, 03.06.2025 ob 16:44

[ id=”25672598″][/quote]

Prejšnji mesec nabavil nove, na blizu in na daleč, na blizu 100€ z okvirjem, na daleč 70€ z okvirjem.

Kje se to dobi? V Ljubljani, kje malo ven iz mesta?

Kako si potem očala menjuješ? Težavo imam v službi, ker nimam očal kje imeti. Vsaj veliko časa ne. Potrebujem pa za na daleč in na blizu. Pogosto je tako, da moram vmes samo nekaj malega prebrati, pol vrstice – in potrebujem očala. Pa čez 5 min spet. Za znoret.

To je normalna cena za očala na blizu, jst imam dioptrijo 3.5 in sem dal za stekla 40€ za okvir pa 35€, stekla so povsod skoraj ista cena pri okvirjih vas pa lupijo in kupujete modne okvirje po visoki ceni, da doma berete časopis ali pa brskate po tel/računalniku.

kje se to dobi, 03.06.2025 ob 16:49

Kje se to dobi? V Ljubljani, kje malo ven iz mesta?

Ivančna pri optiki Markelj, ima pa tudi on očala po + 500€ ampak ne stekla temveč okvirje stekla so poceni, razen če ni kaj specialnega, to so moja druga, ki sem jih dobil pri njih in tudi prva so bila poceni glede na cene v Lj.

kako v praksi, 03.06.2025 ob 16:49

Kako si potem očala menjuješ? Težavo imam v službi, ker nimam očal kje imeti. Vsaj veliko časa ne. Potrebujem pa za na daleč in na blizu. Pogosto je tako, da moram vmes samo nekaj malega prebrati, pol vrstice – in potrebujem očala. Pa čez 5 min spet. Za znoret.

Z lahkoto, za branje jih itak rabim samo takrat, ko berem ali trenutno ko sem na kompu za daleč jih praktično ne rabim ampak me je prepričal, da na daleč tudi ne vidim najbolje, mimogrede trdi etui za oboja sem dobil brezplačno, pa krpo za brisanje tudi 😁

Jih rabim za brati in za mobitel,pa pri kuhanju. Na temuju kupim tri za 6 evrov. Jim čiso nič ne fali.

Samo povem, 03.06.2025 ob 17:00

Z lahkoto, za branje jih itak rabim samo takrat, ko berem ali trenutno ko sem na kompu za daleč jih praktično ne rabim ampak me je prepričal, da na daleč tudi ne vidim najbolje, mimogrede trdi etui za oboja sem dobil brezplačno, pa krpo za brisanje tudi 😁

Mene pa to menjavanje konkretno moti.

Moje delo je precej dinamično. Redko sem za računalnikom cele pol ure v kosu. Pa še takrat moram spremljati okolico.

Sploh pa, ko delam nekaj drugega, ko ne rabim za na blizu, potem rabim za 10,30  sekund prebrati in spet dalje, pa čez 5 min spet nekaj prebrati ..splih ne vem, kaj naj z očali. Brez njih ne vidim tiska, a jih nimam kam dati.

Če se pustiš odirati slovenskim optikom pa se daj. Večina optikov naroča na tej spletni strani ,https://www.eyebuydirect.com/

New Report

Close