Prigrizki
na en kroznik narezes na kolobarje, papriko (rdeco,zeleno,rumeno), paradiznik, kumare (boljse so srove, ne vlozene!!) , olive, slane ribje filete, (v italiji dobis 1litrski kozarec filetov skoraj zastonj) mal sircka na kocke narezanga…poper, sol, in je ful dober prigrizek…
lohka das se kaksen jajce trdo kuhan…
narezes 100 letni kruh s semeni, …da best
…lahko das se prazena bucna semena, mal pistacije…..za tiste ki se jim redi 🙂
al pa nardis kar oblozene kruhke…..evo enostaven recept (brez tun 🙂 )
francosko struco narezes, pol das pa gor mal ,putra ali margarine, list solate,papriko ,paradiznik,kumare (srove ne vlozene) ,…mal poporas posolis, po zelji se mal bucnega olja polijes, cisto za na koncu pa se polijes z rumenjakom mehko kuhanega jajca….jst bi dal se mal prekajene slanine in sircak pa z svinsko mastjo bi namazal, ampak to ze redi….
Živjo,
lahko probaš “guacamole”, ki je sicer narejen iz avokada (ki ga zmečkaš), česna, popra, lahko tudi nasekljane čebule, soli, lahko pa dodaš še na koščke narezan (surov) pradižnik. vse to dobro zmešaš v maso, zraven pa ponudiš polnozrnat tost ali pa polnozrnate “hrskije”, ali kaj drugega.
avokado ima sicer precej maščob, ki pa so “dobre” (kot npr.olivno olje).
mogoče sicer ni malokaloričen predlog, je pa vsekakor popestritev.
lp
mateja