Najdi forum

Prigrizki

Pozdravljeni!

prosim za nekaj nasvetov za prigrazke (saj veste, ob kartah…), ki so čim manj kalorični. Siri odpadejoker so tudi kalorični – tiste ŠMARKI ROK 26% maščobe smo se naveličali, melone in grozdje me bodo spravile v bankrot, pri sadju mi zmanjkuje idej……..,
Hvala.

Potem vam ostane le še popkorn, vendar ga morate narediti sami, da bo brez maščobe.

Maša

na en kroznik narezes na kolobarje, papriko (rdeco,zeleno,rumeno), paradiznik, kumare (boljse so srove, ne vlozene!!) , olive, slane ribje filete, (v italiji dobis 1litrski kozarec filetov skoraj zastonj) mal sircka na kocke narezanga…poper, sol, in je ful dober prigrizek…
lohka das se kaksen jajce trdo kuhan…
narezes 100 letni kruh s semeni, …da best

…lahko das se prazena bucna semena, mal pistacije…..za tiste ki se jim redi 🙂

al pa nardis kar oblozene kruhke…..evo enostaven recept (brez tun 🙂 )

francosko struco narezes, pol das pa gor mal ,putra ali margarine, list solate,papriko ,paradiznik,kumare (srove ne vlozene) ,…mal poporas posolis, po zelji se mal bucnega olja polijes, cisto za na koncu pa se polijes z rumenjakom mehko kuhanega jajca….jst bi dal se mal prekajene slanine in sircak pa z svinsko mastjo bi namazal, ampak to ze redi….

Živjo,
lahko probaš “guacamole”, ki je sicer narejen iz avokada (ki ga zmečkaš), česna, popra, lahko tudi nasekljane čebule, soli, lahko pa dodaš še na koščke narezan (surov) pradižnik. vse to dobro zmešaš v maso, zraven pa ponudiš polnozrnat tost ali pa polnozrnate “hrskije”, ali kaj drugega.
avokado ima sicer precej maščob, ki pa so “dobre” (kot npr.olivno olje).
mogoče sicer ni malokaloričen predlog, je pa vsekakor popestritev.

lp
mateja

Jaz ti priporočam pa Crispy kruhke iz nature(podobni so prepečencu-stanejo pa samo 150 sit),ki imajo zelo malo kalorij mislim,da ima ena rezina samo 13 kalorij.Potem pa nanj namaži malo margarine latte(je zelo nizkokalorična) in kako svežo kumaro in podobno zelenjavo.

New Report

Close