Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prihaja nov zakon – invalidi?

Prihaja nov zakon – invalidi?

Prosim, da mi poveste, ali prihodnje leto (pravijo januarja oz. maja) prihaja res nov zakon o delovnih razmerjih in kaj prinaša za invalide. V našem podjetju se je število v zadnjem letu zmanjšalo za cca 50 ljudi z borzo, odpravnino … Verjetno tudi ostanek ne čaka nič lepega. Sama sem invalid II. kat. in sem zelo, zelo zaskrbljena.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Maria

Kolikor vem na Gospodarski zbornici res pripravljajo predlog sprememb veljavnega zakona, vendar je to šele v tej fazi. Nič ne vem o tem, naj bi januarja ali maja že začelo kaj v zvezi s tem veljati.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Maria verjetno misli na začetek učinkovanja Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju v delu, ki se nanaša na odpoved pogodbe o zaposlitvi invalidu (postopek s komisijo pri ZPIZ), ki naj bi res začel veljati 1.1.2005, saj je bil Zakon o poklicni rehabilitaciji invalidov (ali nekaj takega) res sprejet letos, kar je bilo pogoj za uveljavitev teh določil.

kaj in kako pa bo, pa ne vem, mogoče gospa Lavrin Marenče?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close