Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prihodnji teden v hribe, gore – je sploh smiselno?

Prihodnji teden v hribe, gore – je sploh smiselno?

Za naslednji teden napovedujejo zelo vroče vreme, mi pa smo imeli v načrtu obiskati naše prelepe hribe, gore.
Je to pri takih temperaturah sploh smiselno ali se višje vročina ne pozna toliko in lahko še vedno normalno planinariš?

Hodili bi nekje med 1000 in 2000 metri nm.
Aja, pa nismo nek jutranji tip, da bi pričakali sončni vzhod na vrhu, takrat verjamem, da je hladneje.
Hvala za nasvete.

Gor je sicer hladneje – a še vedno vroče!, a v res vročih dneh se hribom izogibam. Ne maram hodit v vročini.

Za to višino bo meni absolutno prevroče.

Ce boste sli okoli 8h, pa da je tudi nekaj sence bo idealno, vsaj zame. Zjutraj, ko se ni vroce, gres gor, dol gre pa itak samo. Lahko skombinirate se s pop. plavanjem v bohinju ali na bledu ali na soci…

V hribe se hodi zgodaj, pa če ste jutranji tipi al pa ne. Zjutraj je krasno, jasno, sveže, ravno prav za hodit .V vročini, če sploh lahko rečeš vročina temperaturam okrog 20 stopinj, se potem spuščaš dol, in je s klobukom na glavi čisto fanj. Kasneje se ponavadi rade privlečejo megle in oblaki, pa tudi kakšna nevihta. Jaz sicer zjutraj zelo težko vstajam, ampak ko grem v hribe, se pač potrudim in mi je super. Gužva pa verjetno bo na najbolj obleganih točkah. Še sreča, da je še veliko krasnih neobleganih kotičkov.

Zato pa pametni hodimo na dopust v hribe (1500 – 2000m)
Ob morju ali v mestih se cvrete na 36°C, na 1500m pa uživamo pri 23°C, pivu, domači hrani. lepem razgledu …

Pojdite na kak hrib, kjer se štarta z višje nadmorske višine pa bo ok. Pa vseeno poskusite štartat dovolj zgodaj, da ne boste na kakem vrhu obtičali popoldne. Ni hujšega kot, če te v hribih ujame nevihta.

Nad 2000m mogoče. Tako špa ne, prevroče.
Ja, v dolini ne bo za živet, na morju nič boljše, voda bo čez 30.Edino v hladni bajti od vzhoda do zahoda.

Hja… Višje, na pot zgodaj in izbira senčne poti. Tako se da.

Seveda se da. Ravno, ko je vroče, se je vredu umaknit v planine. Imejte pa tudi kape in sončno kremo pripravljeno, ker je višje tudi višji UV faktor.

Nima smisla, da greš, ker si že zdaj dosti jamrala!

New Report

Close