Prijateljevi ženi sem kazal lulek
Ampak ne namenoma.
Že vrsto let smo prijatelji. Pač družina kot vsaka in večkrat prijateljujemo skupaj na večerjah, dopustu in tudi drug drugemu prijateljsko pomagamo na vikendu, vinogradu in podobno……
Prejšnji mesec smo bili skupaj v toplicah na bazenu in nerodnost je nanesla, da je meni iz ohlapnih kopalk ven gledal moj “miško”. Sploh nisem čutil, da moj lulek pravzaprav sploh ni pospravljen v kopalkah. Ven iz hlačnice je gledal in to naravnost v ženo mojega prijatelja, ki je na ležalniku ležala nasproti mene.
Že med pogovorom z njo, se mi je zdelo da je nekajkrat pogledala v predel mojega premoženja in postajala je vse bolj čudna v pogovoru z mano in z odgovori na moja vprašanja.
Potem je vzela brisačo, rekla, da ima dovolj kopanja in odšla. Jaz sem rekel, da bom pa še enkrat zaplaval in da bom tudi jaz končal, potem se pa v avli skupaj dobimo na partiji taroka in kozarčku cvička, kot smo to počeli vsak večer po ustaljeni navadi….
Ko pa sem vstal iz ležalnika, da bom odšel v bazen, se mi je pa posvetilo. Takrat sem šele začutil otepanje mojega lulka, ki je gledal ven iz kopalk. Torej je bil moj lulek zunaj tudi med pogovorom. Groza živa…
No, da skračim zgodbo.
Uglavnem, prijatelj in prijateljica na tarok nista prišla, naslednji dan, pa sta predčasno zaključila dopust in odšla domov. Da se ona slabo počuti je rekla.
Zdaj pa tuhtam in razmišljam, ali je bil slučajno moj pobegli lulek kriv za njun predčasni zaključek dopusta.
Sram me je poklicat in ju vprašat.
Kaj mi svetujete?
Ne bi rad prekinil našega dolgoletnega prijateljstva.