Prijatelji ki ne odpišejo
Leta sva si s prijateljico dopisovali. Pisali mogoče 1x na teden oz. kakor je naneslo. Na enkrat ona več nima časa, je zaposlana s 101 stvarjo. Podobno kot jaz. Sedaj si napiševa kaj mogoče parkrat na leto. Ni bilo nobene zamere. Niti ne razmišljam, kaj in zakaj. Hočem reči, da se to lahko zgodi kar tako, brez razloga, v bistvu.
leta278, 09.05.2025 ob 20:04
Leta sva si s prijateljico dopisovali. Pisali mogoče 1x na teden oz. kakor je naneslo. Na enkrat ona več nima časa, je zaposlana s 101 stvarjo. Podobno kot jaz. Sedaj si napiševa kaj mogoče parkrat na leto. Ni bilo nobene zamere. Niti ne razmišljam, kaj in zakaj. Hočem reči, da se to lahko zgodi kar tako, brez razloga, v bistvu.
To je znak, da sta se vedno priložnostni prijateljici, ki bosta v prihodnje obojali spomine. Nista pa več prijateljice v smislu pogovora in opore za reševanje težav. Sta na nivoju prijateljstva kot je vzpostavljeno prijateljstvo, ki ga opisuje avtorica. Prijateljstvo, partnerstvo je svosmerna cesta. Ko z ene strani ni več istega občutka, razmerja, potem je to drug nivo prijateljstva. Takšno prijateljstvo jaz imenujem: Še pomnite tovariši.
Starš, 09.05.2025 ob 17:56
- Že en teden sem pisala svoji prijateljici in mi ni odpisala, njen odgovor bi bil zelo pomemben. Včeraj sem se želela o tem pogovoriti z njo preko sporočil, pa mi ni odpisala. Res nevem kaj naj naredim, poskusila sem jo že večkrat poklicati in ji pisati.
Jaz sem pisala prasici od nekdanje prijateljice da mi je umrl oče, pa odlično postlana pujsa k. Paliska ni niti odgovorila
Posteni ljudje izrazijo svoje želje, ne odrežejo kar z ignoranco… Ampak povedo človeku iskreno v obraz.
Jaz sem imela prijateljico zelo dobro, vsaj jaz sem jo smatrala kot tako, stala sem ji ob strani vedno, vse mi je lahko zaupala, nekega dne je nasedla lažem in obrekovanju za mojim hrbtom in mi zadala niz v hrbet, čez noč… Nisem ignorance stisnila, povedala sem ji osebno, da kar je naredila je zame neopravicljivo in da se tukaj vse zaključuje… Še dvakrat je poskušala nekaj, sem vedela, da ni iskreno, in ji rekla. Naj ne končno že pusti pri miru, ker ne želim več z njo ničesar.
Človeku se iskreno pove, če hočete iskrene odnose, ne pa da kar molk in ignoranco tolcete, brez da bi človeku povedali zakaj. To počnejo samo egoisti in preračunljivi ljudje.
Odvisno od situacije. Meni je dobrim prijateljem težko napisati neko brezvezno sporočilo iz enega stavka, ker jim raje namenim več pozornosti. Rada zares slišim, kako so, z njimi delim, kaj se dogaja v mojem življenju, itd. Včasih za to enostavno nimam ne časa ne energije. So se navadili, da malo počakajo in četudi ne odpišem, vseeno pošljejo še kakšno sporočilo. Ko se moje obveznosti malo sprostijo, pa si vzamem čas in jim pošljem konkreten odgovor na vse zapisano. Efekt je bolj, kot da si pišemo pisma, kadar se ne vidimo. Kljub temu smo v zelo dobrih odnosih, ker smo se dogovorili za tak sistem in vsi vemo, pri čem smo in da nihče nikogar ne ignorira.
Če so v stiski ali se dogaja nekaj izjemnega, pa vedo, da sem vedno dosegljiva za nenapovedan klic in tak tip kontakta dojemam kot nujno situacijo. Drugače se za klice in srečanja dogovorimo vnaprej. Lahko tudi le par minut prej, ampak vedno je začetni kontakt pismo sporočilo.
Mogoče se to komu zdi čudno, ampak delam izmensko delo, doma imamo malčka, mož dela ob različnih urah… Moj prosti čas je nepredvidljiv. Če me nekdo kliče kar ob nekem času, je zelo velika verjetnost, da sem takrat zaposlena s čim drugim.
Pišeš, da bi bil odgovor prijateljice zelo pomemben. Kaj je tako pomembnega? Si jo kam povabila? Je mogoče, da enostavno še ne ve odgovora ali da jo tvoje vprašanje kot tako spravlja v stisko ali da ji preseda?