Prijateljica me je razočarala
Kaj, razen ugotovitve, da vidve očitno nista bili najboljši prijateljici, bi ti tu rada slišala?
Mimogrede, tudi moja naj prijateljica je kar nekaj fantov zamenjala, pa je bilo vedno tako, da smo po hitrem postopku organizirali kakšno skupno pijačo, ko je imela novega. Že zato, ker jo je zanimalo moje mnenje. Da mojega firbca niti ne omenjam. Tako da to, da ga tebi več kot pol leta ni niti predstavila (pa je bil povabljen na tvojo poroko) se meni zdi malo smešno.
Avtorica en nasvet, redka so prava prijateljstva, ob določenih prelomnicah v življenju spoznaš kateri so pravi in kateri ne. Vedno poslušaj sebe in svoj občutek, ki ti bo povedal kdaj je čas da greš z nekom vsak svojo pot. In še nekaj, v življenju ti bo več oseb prišlo na pogreb kot na poroko in druga slavja, ker smo ljudje žal zelo egoistična bitja ki ne želimo gledat tuje sreče.
OM DA BI JI BLO TEŽKO GLEDATI MOJO SREČO NA POROKI??????? Potem pa res ni prava prijateljica. Je niti ne smatram več za “najboljšo” ker najboljši ti PRIDEJO na poroko če ni višje sile. Sem sama sebi odgovorila na vprašanje.[/quote]
Ja, res si sama sebi odgovorila na vprašanje… Prijateljica, ki zame nima razumevanja, pač ni moja prijateljica, poroki navkljub.
Če ti je bila najboljša prijateljica, potem BI morala poznati NEJNEGA fanta ali neznance vabiš na poroko? Če ti BI bila najboljša prijateljica, BI bila priča?
Ali se motim? Nekaj nejasnosti je vseeno v tvoji izpovedi. Vsekakor pa kot ti je že nekdo napisal, MORDA si ti mislila, da ti je najboljša ali pa imaš pomešane pojme, KAJ je prav prijateljstvo. Morda pa se je res sedaj pokazalo, da ni to tako prijateljstvo kot si si ti mislila. Kot drugo pa se teden dni pred poroko ne odpove prihoda. Izjema bi lahko bila samo smrt bljižnega ali pa bolezen.
Kot tretje, ko sem videla, da ene pišete, da ne veš, kako boli, če greš narazen! Poroka je fina priložnost, da spoznaš še koga tam in navežeš nova poznanstva! Razen, če se vsi držijo kot klopi med seboj in ne komunicirajo. Ne vem, zakaj ste ženske take, da se potem zapirate vase in ne greste več nikamor? Ni mi jasno!?! Dvomim, da bi tip ostal doma, če bi ga ženska zapustila, njegov prijatelj pa bi se ženil?
Skratka, čestitke za zakonski stan in pusti času čas…
OM DA BI JI BLO TEŽKO GLEDATI MOJO SREČO NA POROKI??????? Potem pa res ni prava prijateljica. Je niti ne smatram več za “najboljšo” ker najboljši ti PRIDEJO na poroko če ni višje sile. Sem sama sebi odgovorila na vprašanje.[/quote]
Nimaš prav. Ljudje v prvi vrsti najprej čutimo sebe. V času moje največje krize je šlo moji prijateljici najboljše v življenju in jaz sem se od nje odmaknila. Verjetno se niti ne bi, če bi v njej zaznala kanček razumevanja zase, ampak ga ni bilo, ker je tudi ona v prvi vrsti čutila le sebe.
Tudi pri tebi mislim, da je tako, da čutiš samo sebe, prijateljico in njen razhod s fantom, njena čustva pa ne jemlješ resno, ker ona itak menja fante…
En teden po razhodu s fantom bi ti že pecala novega? Ja, verjamem, da moškim ni problem, ženske pa moramo pred tem še kaj predelat in prebolet. Ne glede, kdo je bil pobudnik za razhod. In hvala lepa za tako prijateljico, ki omalovažuje moje odnose s fanti na tak način. Da mi itak ni hudo, ker menjam fante kot spodnje gate.
En teden po razhodu s fantom bi ti že pecala novega? Ja, verjamem, da moškim ni problem, ženske pa moramo pred tem še kaj predelat in prebolet. Ne glede, kdo je bil pobudnik za razhod. In hvala lepa za tako prijateljico, ki omalovažuje moje odnose s fanti na tak način. Da mi itak ni hudo, ker menjam fante kot spodnje gate.[/quote]
Ko se razideš s fantom beri FANTOM ne možem je konec sveta. Se ne hodi več ven, se ne veseli za prijatlje, se ne je, se ne spi, se popolnoma izklopi in ostane med 4 stenami. Ali pa greš s prijatelji na morje. haha
En teden po razhodu s fantom bi ti že pecala novega? Ja, verjamem, da moškim ni problem, ženske pa moramo pred tem še kaj predelat in prebolet. Ne glede, kdo je bil pobudnik za razhod. In hvala lepa za tako prijateljico, ki omalovažuje moje odnose s fanti na tak način. Da mi itak ni hudo, ker menjam fante kot spodnje gate.[/quote]
Ko se razideš s fantom beri FANTOM ne možem je konec sveta. Se ne hodi več ven, se ne veseli za prijatlje, se ne je, se ne spi, se popolnoma izklopi in ostane med 4 stenami. Ali pa greš s prijatelji na morje. haha[/quote]
Si že dala to skozi, da se norčuješ iz tega? Jaz sem in zadnje, kar sem si takrat želela, je, da bi gledala dva zaljubljenca in hlinila veselje cel dan za druge. Jaz bi na poroko prijateljice seveda šla, ampak z veliko muko, ker pač obljubo držim. Na morje, da spremenim okolje, bi pa z veseljem letela. Fant, mož, nima nobene zveze. Osem mesecev tudi ni tako malo, da bi človek samo z roko odmahnil in šel dalje. In ja, ko je srčna bolečina, se ne je in ne spi. Še živi se komaj. Čeprav je v tem primeru verjetno fant tisti, ki je trpel večje.
Ko se razideš s fantom beri FANTOM ne možem je konec sveta. Se ne hodi več ven, se ne veseli za prijatlje, se ne je, se ne spi, se popolnoma izklopi in ostane med 4 stenami. Ali pa greš s prijatelji na morje. haha[/quote]
Si že dala to skozi, da se norčuješ iz tega? Jaz sem in zadnje, kar sem si takrat želela, je, da bi gledala dva zaljubljenca in hlinila veselje cel dan za druge. Jaz bi na poroko prijateljice seveda šla, ampak z veliko muko, ker pač obljubo držim. Na morje, da spremenim okolje, bi pa z veseljem letela. Fant, mož, nima nobene zveze. Osem mesecev tudi ni tako malo, da bi človek samo z roko odmahnil in šel dalje. In ja, ko je srčna bolečina, se ne je in ne spi. Še živi se komaj. Čeprav je v tem primeru verjetno fant tisti, ki je trpel večje.[/quote]
mi je smešna ena stvar na tem monu. a sploh kdo prebere vse odgovore ali kar tako nekaj sklepate po svoje? Avtorica je napisala da ji je prijateljica sama rekla da ne čuti bolečine in da je ona njemu dala konec ker se ga je naveličala, problem je samo v tem da noče priti sama na poroko,… ne vem mogoče se je bala da ne bo imela kaj počet. ne vem, popravi me če se motim avtorica ampak jaz vsaj berem odgovore predenj kaj napišem. In tudi iz izkušenj vem da vedno pač ne boli ko se razideš z nekom, včasih je to čist apatično, bi bilo hujše če bi fant pustil to prijateljco, pa bi ga ona še vedno imela rada. amapk prosm no 8 mesecev?? kaj pa je to? če se v takem času razideš ko naj bili še metuljčki potem to že nii to
Draga avtorica, res je na podlagi le tvojih zapisov in odgovorov, zaključiti kaj se je v resnici zgodilo. Dejstvo je, da ta prijateljica ni prišla na tvojo poroko, pa čeprav ti je to obljubila.
Zakaj je temu tako, ne bomo rešile mi na monu, ampak ti v pogovoru s to prijateljico, boš zaradi tega zavrgla prijateljstvo iz otroštva? Nimaš nikakršnega občutka, da si morda tudi ti sama kriva za prekinitev tega prijateljstva. Je ‘ko jo jebe’ pravi odgovor?
To moraš vedeti sama, kot praviš, ženska je imela žnj tipov in ji je zanje vseeno, pa si v to res prepričana? ona je tipa pustila, okej, ampak vseeno mislim, da prekinitev 8 mesecev trajajočega razmerja ne more biti pozabljena v enem tednu. Po drugi strani pa tudi je res, da je to bil tvoj poseben dan in bi se ga lahko udeležila, kljub žalosti, ali zmedenosti. Oboje je dejstvo.
Poskušaj ti razumeti njo, in ona tebe, skozi poglobljeni pogovor, ker ‘ko jo jebe’ ni rešitev. Nekoč ti bo mogoče žal, mogoče pa tudi ne…
Zakaj pa nisi njej povedala, da ti ogromno pomeni njena prisotnost na tvoji poroki? Zakaj ji nisi zrihtala moževega kolega, da bi šel z njo? Zakaj ji nisi rekla, da lahko pripelje s sabo kogarkoli, tudi kakšno svojo prijateljico? Po eni strani te razumem, po drugi strani pa razumem tudi tvojo prijateljico. Pač ji ni bilo do tega, da gleda srečno poroko, ker je sama. Po drugi strani pa je navadna koza.
Hvala za odgovor. 1 teden pred poroko mi je odpovedala udeležbo, nista se točno 1 teden prej razšla. Ma to sploh nima veze, kaj hočem rečt je to, da jaz to punco reees dobro poznam, z njoo sva po več ur in ur debatirale o njenih težavah in vem kakšno ima mnenje. Ta razhod ni bil čez noč. Mi je že prej omenila da je tip beden v postelji. Ja prav ste prebrali. Ona težko ostane zvesta 1 fantu zato jh skos menja ampak meni je vseeno za to, njena stvar vedno sem ji stala ob strani in jo poslušala ko je rabila. IN RESNIČNO vem da ji je bilo vseeno za tega fanta. Sem jo vprašala ko je rekla, da sta šla narazen, kako je kako se počuti, (sva bili na kavi) je rekla da sploh ni panike da tak ni bil pravi za njo. Potem pa pravi, da ima ta problem ker zdaj nima s kom it na poroko. Da je klicala kolegico eno če bi šla in ni mogla, tko da sama pa ne bo prišla. sem se počutila prav bedno . kot da zdaj ker nima spremljevalca je pa ne bo. jaz ji nisem nič rekla da ji zamerim al karkoli, to sem napisala sem na forum. Imam pa zdaj do nje drugačen pogled, se mi je zamerila in si ne morem pomagat preprosto se mi ne da več dobit znjo, ker nisem bila vredna da bi si 1 dan vzela samo zame. ah jebi ga, če nisi prava nisi
Pa kaj ne veš, oni sta frendici iz otroštva? Pa po cele ure sta se pogovarjali. Pa ko ji bestica pove, da ni panike po razhodu, druga bestica rezume kot jupi, kok je men fajn, dajmo ga žurat, pa se veselit s tabo!
Sori, jaz tukaj nekega globljega prijateljstva ne vidim. Vsaj ne več, tudi če je kdaj bilo. Mislim, da te je prijateljica odpikala kot poročeno žensko.
Ne vem no, ampak ti me zelo spominjaš na eno mojo prijateljico, katere poroko bi verjetno tudi jaz brez težav zamenjala z žurko na morju s samskimi ženskami, če bi takrat tako naneslo. Tudi ta moja prijateljica naznanja, da je moja najboljša prijateljica, drugih namreč lih nima, za kavo in pogovor z mano pa si vzame mogoče dvakrat na leto, tu pa tam pokliče ali klikne na chat-u na fb. Pravi pa, da sva najboljši prijateljici, zmeraj kadar pa sva skupaj, razlaga samo o sebi in svojem oh in sploh družinskem življenju, mene pa niti ne vpraša kako sem ali koga imam… Ene se totalno zaprete v svoje družine, dvakrat na leto pokličete prijateljice na kavo, pa še to, ko imate kaj o sebi za povedati, potem pa pričakujete, da se bo naš svet vrtel okoli vašega, ko b si zamislile…. V prijateljstvo je treba vlagati in če v osmih mesecih nisi spoznala njenega fanta, potem tudi ti nisi neka njena prijateljica.
Mogoče se motim…
Oh to pa ne ne, nihče ni kriv za nesrečo drugega, če se jaz poročim ali če imam jaz otroka in drugi ne, nisem jaz kriva za njihovo nesrečo in da se jaz ne smem veseliti svoje sreče. Prijateljica ki se ne veseli z mojo srečo ni moja prijateljica, je samo bežna znanka ki želim prekiniti vse stike….torej bi morala ona ki se je poročila prekiniti svojo poroko, ker se je druga boga reva razšla….pa saj je šla na morje z drugimi to tudi veliko pove. Nihče res ni kriv za dogodke drugih in da je šla potem na morje…no no no. Stran od take osebe.
Oh to pa ne ne, nihče ni kriv za nesrečo drugega, če se jaz poročim ali če imam jaz otroka in drugi ne, nisem jaz kriva za njihovo nesrečo in da se jaz ne smem veseliti svoje sreče. Prijateljica ki se ne veseli z mojo srečo ni moja prijateljica, je samo bežna znanka ki želim prekiniti vse stike….torej bi morala ona ki se je poročila prekiniti svojo poroko, ker se je druga boga reva razšla….pa saj je šla na morje z drugimi to tudi veliko pove. Nihče res ni kriv za dogodke drugih in da je šla potem na morje…no no no. Stran od take osebe.[/quote]
tako rekla…dobro sicer bi bila druga zgodba, če bi ta prijateljica-nevesta res imela kaj prstov zraven pri razhodu prijateljice s partnerjem…
…glede čustvovanja oz. usmerjenosti k čustvom prijateljice- pa jaz mislim,d aje bila ta nevesta dejansko obzirna do prijateljičinih čustev – prijateljica ji je namreč povedala kje je njen problem in ona se ji je poskušala prilagoditi, s tem,d a ji je obljubila svojo prisotnost in družbo za cel večer, da se ne bi počutila osamljene, itd. torej glede na izraženi problem povabljenke se je torej odzvala…
…če bi ji povabljena prijateljica zaupala kot razlog, da ji je težko priti, ker še sama preboleva svoj razhod, bi se torej prijateljica s svojim čustvovanjem in pomočjo odzvala drugače…in bi jo kljub vsemu drugače razumela…
…torej če bi meni prijateljica rekla,d a mi želi vso srečo in je vesela zame, vendar se sama zaradi svoje žalosti ne bo zmogla veselo družiti v tistem času z menoj, da pač je njena osebna žalost prevelika…bi tudi jaz razumela njeno odsotnost in bi ji želela čim bolj pomagati…bi jo za tisti dan poslala na njeno lastno razvajanje v wellness,d a se sprosti sama zase v miru npr.
…vsekakor ne bi pa ta prijateljica, ki ji ni do veseljačenja zaradi lastne žalosti, šla žurat verjetno z drugimi na morje, če ji pač ni do zabav in veselih dogodkov, ker rabi čas, da preboli…tega pa jaz tudi ne bi tretirala kot prijateljsko dejanje in odsotnost iz poroke…očitno že žalost in razhod nista bila razlog za njeno odsotnost in vsekakor je dejstvo, da se ni veselila s prijateljico nevredno prijateljstva…