Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prijateljica ne razume, da imam motnje hranjenja

Prijateljica ne razume, da imam motnje hranjenja

Jaz po mnogih letih odvisnosti od hrane razumem ta problem. Moj boj je bil težek, cena bulimičnega vedenja visoka.

Danes je vse skupaj le spomin, a lekcija ostaja nepozabna. Imam posledice, ki me bodo spremljale do konca življenja.

Zdravila se nisem. Da to vodi v propad, sem dojela sama, seveda šele potem, ko je bila nepopravljiva škoda že storjena. V mojem primeru se je ena bolezen zoperstavila drugi bolezni. Pač, če ne gre zlepa, gre pa zgrda.

Grozljiva zgodba, težka izkušnja, zavoženih mnogo mnogo let.

Sigurno k razvoju bolezni pripomore kakšno travmatično izkustvo zgodnjega otroštva in kasneje težavno najstništvo ob odsotnih/nasilnih/zadušljivih/zakompleksanih starših, ki sami niso ok.

Ne morem reči, da bi komurkoli znala pomagat, ker takrat tudi sebi nisem znala, lahko pa sočutno prisluhnem, če bi katera želela pogovor v zs. Javi se, če je kak interes.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10285, 28.02.2024 ob 18:15

Prijateljica ima skoraj prav. Ne pojej te čokolade, to že. Najprej pa ne imej doma tiste čokolade. Mogoče se ti bodo motnje hranjenja popravile, če boš imela doma jabolka, pomaranče, zelje….

Ne kupi tiste čokolade in nič sladkega!

v lidlu imaš 480ml sladoleda (ki je btw TOP, kokos + mandelj) za 300kcal. Jaz se držim 1200-1400kcal na dan, pa prisežem pojem tist sladoled vsaj 3x na teden & normalno hujšam

Če ni prav, da nekaj ješ, ne ješ. Če se moraš zadržati, se pač zadržiš in ne ješ! Saj nisi otrok, da bi se s tem ukvarjala! Pri 57 letih bi določene stvari lahko že “spustila”, se ti ne zdi?!

New Report

Close