Prijateljica ni več prava prijateljica
Poznava se od otroških let, bili sva prijateljici. Vmes se je preselila.Nič jo ne zanima, ne stanje v državi, ne politika, kronika, nič jo ne zanima. Je popolnoma podrejena željam drugih. Popolnoma se je spremenila. Že 20 let ždi v službi, v kateri ni zadovoljna , niti ni primerna za njeno izobrazbo, dela na delovnmew mestu, ki je krepko pod njeno izobrazbo. A ne bo menjala. Tašča jo zajebava, a je vseeno šla živeti k njim v hišo in sedaj se kregajo. Razvila se je v osebo, ki jo več ne prepoznam, v njej ni nobene odločnosti. Nič ni iz nje. Je kot cunja, s katero vsi pometajo (mož, tašča). Z njo se nimam več kaj pogovarjati.Sama sem namreč zelo odločna, imam svoje mnenje, ki ga jasno povem, imam svoja prepričanja, sem ambiciozna, skoz iščem nove načine učenja, sprememb. Meni se v tednu zgodi več,kot njej v enem letu. Najbolj pa me moti,, da mi zavida za vse, za vse spremembe, za vse poteze. Zavida mi uspeh, energijo, veselje do življenja, službe. Iskreno rečeno, mi ni več do druženja z njo, ker se nimam več kaj z njo pogovarjati, njena pasivnost mi gre na živce.Najhuje pa mi je tista zavist, ki me prav odbija. Ker sem stara 45 let, mi ni več do druženja z ljudmi ki mi niso blizu. Blizu mi je mož, izgubljati čas v takih praznih pogovorih z nekimi prijateljicami, pa mi je brez veze.
Ja in, kaj naj zdaj mi s to tvojo zgodbo?
Mislim, da iz njene strani niti ni zavidanja, ali pa malo, sicer pa bolj zelja po tem, da bi tudi ona imela vsaj malo te energije kot je imas ti, da bi se lahko malo postavila zase in reagirala. Ker verjetno se zaveda da je nesrecna a ne vidi resitve oz nima vec moci za spremembo. Vsaj jst tako mislim.
Včasih človeku pomagaš, če mu stojiš ob strani. Včasih mu pa pomagaš ravno s tem, da mu še ti obrneš hrbet, ker ga imaš poln kufer. Morda se bo končno zamislil nad svojim življenjem in seboj. Meni se tole sliši bolj kot druga varianta.
….kot da si ti polna sebe…
Mogoče bo pa ona na boljšem, ko ne bosta več prijateljici, ko ji ne boš vse svoje “dosežke” skoz pod nos tiščala.
Skratka, ti si najboljša, najpametnejša, najbolj urejeno življenje imaš, vse veš, nihče ti ne seže do kolen…ni da ni, kajne, Mrs Perfect? Tam, v višavah, zna biti prekleto dolgočasno, veš. Kar malo se spusti, preden trdo padeš na tla in se butneš v “prepametno” butico.
In kaj točno si želela povedati? Kako si ti oh in sploh in da se s takim podnom ne boš družila, pa četudi sta bili kao prijateljici. No, saj veš, take prijateljice kot si ti, tudi ona ne rabi. Nadute, samopoveličane, neempatične, storilnostno naravnane…
Zakaj pa je avtorica naduta? Meni ne deluje tako. Ta forum je postal res tak, da je treba vse avtorje spljuvati. Ljudje se spreminjajo, eni v negativno, drugi v pozitivno. Pač nista več za skupaj,. nimata se kaj pogovarjati, ampak to je normalnol. V nekem obdobju srečaš ljudi, ki so ti OK, potem pa se poti razidejo. Tudi jaz sem imela kolegice, ki so se po nekaj letih tako spremenile, da smo izgubile vse niti pogovora.
Ko kaj takega preberem, se mi zdi, da bi tudi jaz lahko bila Vodeb. Nekaterih ljudi res ni težko prebrat, kaj jih muči. V tem primeru to vsekakor nista avtorica in njena prijateljica.
Ko kaj takega preberem, se mi zdi, da bi tudi jaz lahko bila Vodeb. Nekaterih ljudi res ni težko prebrat, kaj jih muči. V tem primeru to vsekakor nista avtorica in njena prijateljica.[/quote]
Bravo, podpis pod tole 🙂
WTF?! Kaj vidve zadnji natolcujeta?!
Me ne pa zanima, zakaj se vtikaš v življenja drugih? Njej mogoče usteza takšen način.
Ko kaj takega preberem, se mi zdi, da bi tudi jaz lahko bila Vodeb. Nekaterih ljudi res ni težko prebrat, kaj jih muči. V tem primeru to vsekakor nista avtorica in njena prijateljica.[/quote]
ampak nekaj pa je dejstvo, take njena prijateljica kljub vsem domnevno težavam v njenem življenju, ni šla na net odpirat teme in razlagat za hrbtom prijateljice o njej… pač je to storila madame popolna…
sicer pa kako že gre rek prave prijatelje spoznamo, ko smo na tleh… če gre brati avtorico in njena dejanja in namene… potem se da sklepati kdo komu ni bil očitno nikoli prijatelj…
koliko dni pa traja tvoj teden … da se ti je tole “zgodilo” po 20 letih ☺
Lahko, da je prijateljica, ob vseh teh nakopičenih težavah zapadla v depresijo. Kot stara prijateljica ji skušaj malo pomagati in jo vsaj malo razvedriti. Lahko bi ji nakazala kakšno pot do spremembe na bolje, ker ti to bolje obvladaš. (po majhnih korakih, ker če je do vratu v dreku, velikega ne bo zmogla.)
Lahko pa, da je v težko depresijo zapadla avtorica in se ji dozdeva, da so se ljudje drastično spremenili, v resnici pa se je ona sama. Zakaj bi se nekdo pri dobrem zdravju oglašal na monu in razgaljal življenje drugih. Človek bi pričakoval, da bo pomoč in mnenje iskala druga stran. Pa je ne, ker druga stran očitno nima problemov, vsaj ne takšnih, ki jih ne bi mogla rešiti sama. Avtorici pa se je očitno zataknilo in nekaj mora biti zelo narobe, ko se prične človek intenzivno brigat za druge, sebe pa postavi na drugo mesto, pa čeprav ji vse lavfa kot podmazano. Kako že pravijo, danes si zgoraj, jutri pa lahko že na tleh. Velja za vsakogar, predvsem za tiste, ki so na vrhuncu uspešnosti.
Avtorica, podobno pri meni. Bivša sošolka iz OŠ je kar naenkrat začela iskati kontakt z menoj (prej jo nisem slišala 10 let), vse jo je zanimalo (moje področje, njo nisem smela nič vprašati). Popolnoma različne osebe, brez skupne točke, šla mi je prav na živce. In to sem ji tudi začela kazati. Počasi me je nehala kontaktirati, še najhuje pa je bilo, da me je okoli opravljala. Prijateljstva iz otroških dni so čisto drugačna, ko se pa isti osebi srečata čez mnogo let, pa ni nujno, da imata še kaj skupnih točk.
ampak nekaj pa je dejstvo, take njena prijateljica kljub vsem domnevno težavam v njenem življenju, ni šla na net odpirat teme in razlagat za hrbtom prijateljice o njej… pač je to storila madame popolna…
sicer pa kako že gre rek prave prijatelje spoznamo, ko smo na tleh… če gre brati avtorico in njena dejanja in namene… potem se da sklepati kdo komu ni bil očitno nikoli prijatelj…[/quote]
Tukaj se pa ne strinjam s teboj niti v eni točćki.
Prvič prijatelja oziroma njegova čustva spoznaš ko ti gre dobro. Ko ti gre slabo, so vsi srečni, ljudje radi vidijo, da ti gre slabo. Preverjeno !!!! Ko mi je šlo res dobro, so vse kvazi prijateljice odpadale kot gumb, ostala pa mi je družina, ki mi jde res hotela dobro.
Drugič saj nihče ne ve, o kom je govorila, zato ni nikomurškodovala. Gre za anonimni portal.Ni opravljala z imenom in priimkom, je tako ?
sicer pa kako že gre rek prave prijatelje spoznamo, ko smo na tleh… če gre brati avtorico in njena dejanja in namene… potem se da sklepati kdo komu ni bil očitno nikoli prijatelj…[/quote]
Tukaj se pa ne strinjam s teboj niti v eni točćki.
Prvič prijatelja oziroma njegova čustva spoznaš ko ti gre dobro. Ko ti gre slabo, so vsi srečni, ljudje radi vidijo, da ti gre slabo. Preverjeno !!!! Ko mi je šlo res dobro, so vse kvazi prijateljice odpadale kot gumb, ostala pa mi je družina, ki mi jde res hotela dobro.
Drugič saj nihče ne ve, o kom je govorila, zato ni nikomurškodovala. Gre za anonimni portal.Ni opravljala z imenom in priimkom, je tako ?[/quote]
daj preberi še enkrat kaj si napisala in razmisli – tvoje besede odebeljene zgoraj – torej to pomeni, da ti ti ljudje niso prijatelji, če so veseli,d a ti gre slabo – torej ugotoviš kdo ti je pravi prijatelj in kdo ne… ker pravi bi ob tebi stal tudi takrat ko ti gre slabo in nesamo takrat ko ti gre dobro… tisti, ki nimajo iskrenih nameno, se ko ti gre dobro pa delajo,d a so prijatelji zaradi njihovih lastnih koristi… torej še enkrat zaljuček – v resnici ugotoviš pravega prijatelja ko si na tleh, ker temu, ki je pravi ne bo vseeno,d a si na tleh in to bo stal ob strani in se ti pomagal dvigniti… tako ugoroviš kateri je tvoj pravi prijatelj…
saj sploh ni važno ime ali ne ime – dejatsvo je,d a je šla za njenim hrbtom takole negativno o njej pisati… njena prijateljica tega ni naredila ona je… iskreno, prijatejstvo ???
Forum je zaprt za komentiranje.