Prijateljstvo
Recimo 5 prijateljic, ki se poznamo med 40 in 15 let. Lahko zaupam vse. Nobena ne bo zarila noža v hrbet. Lahko kličem sredi noči in bodo prišle. Med sabo se ne poznajo, v moje življenje so prišle v različnih obdobjih. Z enimi se družim redno, z nekaterimi samo 3-6x leto v živo, ostalo po telefonu in sporočilih. Je vseeno, ker smo dobre prijateljice. Včasih se mnenja krešejo pa se ne skregamo. Vsaka zna obrazložiti svoje mišljenje, nobena ne vsiljuje svojega. Se spoštujemo in zato med nami ni prepirov. Mnenja druge upoštevamo ali pa tudi ni, in ni nič narobe s tem. Ni očitkov in ni ljubosumnosti. Pogovori obsegajo vse teme od intime do vremena na azurni obali do najosnovnejših bedarij. Kar nanese. O vsem se lahko pogovarjam z vsako od njih. Z vsako grem lahko za 3 tedne na samotni otok in bova uživali. Ker se spoštujemo.
3 – 4. Negujem… zadnje čase nič. Ko se srečamo smo veseli… in klepeti trajajo in trajajo. A nanje se lahko zanesem. Kadarkoli in karkoli – oni pa name. Družimo se res malo, ker enostavno ni priložnosti zadnja leta.
Prepiramo se ne. Toliko se medsebojno spoštujemo, da spoštujemo tudi mnenja. Če mi en pove, da sem naredil nekaj idiotskega… pač sprejmem in premislim. Sigurno ima vsaj delček prav. Obratno gre tudi tako, čeprav se strašno redko zgodi.
Anonimno 7632, 18.06.2025 ob 10:30
Kako negujete vaše prijateljstvo. Koliko pravih prijateljev imate. Tistih, katerim lahko zaupate in veste, da vam bodo priskočil v pomoč, če jih potrebujete. Koliko se družite z njimi. Se kdaj tudi skregate med seboj
Ne kregamo se. Premalo smo skupaj, da bi prihajalo do takih situacij. Izkoristimo tisto malo časa, ki si ga vzamemo za druženje, da se imamo lepo.
Imam jih kar nekaj, ki jim lahko zaupam vse, ki smo si v oporo in s katerimi se dobro razumem. Ena še posebej izstopa, jaz ji pravim sorodna duša. Ona je res nekaj posebnega.