Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prijatelju je umrl otrok – telegram

prijatelju je umrl otrok – telegram

Sem preveč paf, da bi lahko razmišljala. Pred pol ure sem izvedela, da se mu je ponesrečil najstarejši sin.

Poslat mu moram vsaj telegram, ker smo na morju.

A mi lahko katera pomaga s kakšno primerno mislijo.

hvala že vnaprej.

Ena zvezdica manj na zemlji – ena vec na nebu. Iskreno sozalje.

Ob bolečini, ki ostane za nam najdražjimi, besede ne pomenijo nič več. A vedite, da smo v mislih in v tej bolečini tudi z vami in da bomo ob vas tudi takrat, ko boste o tem želeli spregovoriti in govoriti in si tako vsaj malo olajšati trpljenje.

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Draga prijatelja,
dan, poseben dan, je ovila koprena sivine in tihe bolečine, ki nas je popeljala po poti v razmišljanje, kako smo temu svetu le nekaj časa izposojeni, nato se moramo vrniti. Nekateri prej, drugi pozneje. Bolečina ob odhodu nam dragih ostaja z nami, ki čakamo, kdaj gremo za njimi. Tudi to bolečino delimo z vami!

Prijatelja,
Stopimo po sledi spominov, stopimo za zvoki tihe neizpete pesmi in vsepovsod naj vas obdaja spokojen mir. Po sledi najlepših spominov naj vas vodi pot iz najbolj goste megle. In vedita, da gredo z vami po tej sledi vajini prijatelji, da bi skupaj z njimi čimprej stopila iz megle.

Toliko je načinov, kako zlomiti srce in občutiti bolečino. Toliko je različnih zgodb o bolečini, ki človeka v vsej njeni silni moči ohromi. V resnici se nam srce stre, ko nam odvzamejo nam drage, ko se od nas poslovi otrok, v katerem so bile vse naše sanje. Ne pozabite v teh težkih trenutkih na prijatelje, ki z vami tiho delijo vašo bolečino, ki so z vami kot trden in neomajen branik pred vsem hudim v življenju.

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

samo v razmislek.
Telegram je res hitro pri naslovniku, a če ga ne najde, ga mora ta iti iskat na pošto, kar je zoprno in žalostno.
Kaj če bi mu raje poslali sožalno pismo z navadno pošto?
Tina

Mislim, da sožalni telegram na vsak način morajo dostaviti, saj se na pošti lahko pove, da je človeka nujno dobiti ali pa vsaj navesti nekoga blizu, kjer bi ga bilo možno pustiti. Če gre za kakšen drugačen telegram, potem je to druga stvar, vem pa, da so pri naši hiši iskali domače tudi po večkrat na dan, če je šlo za sožalni telegram.

Pozanimajte se, kako so opravljene storitve:

Iz osebne izkušnje lahko povem, da je enako primerno sožalno pismo, morda še bolj kot telegram, da te poštar ne nadleguje ob vsakem novem telegramu.
Telegrame in sožalna pisma smo odlagali na poličko in ko je bil pogreb mimo, smo skupaj pregledovali sožalja. Kljub žalosti, je prijeten občutek, ko vidiš koliko ljudi se spomni nate in pokojnika, celo takšni s katerimi že mnogo let nisi bil v stiku.

Čim manj nakladanja. Če od pretresa ne premorete globokih misli, zadostuje samo iskreno sožalje, da je le vaše.

Lahko pa pošlješ direkt v mrliško vežico, če leži tam. Tako sem jaz storila, ko je umrla ena moja znanka.
lp,

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Hm… cimbolj preprosto… ni cas za lepe verze, ampak za izkazano podporo…

Čim manj besed, vsaj pri meni je bilo tako. Ob izgubi so mi šle dolge patetične nakladancije na živce in jih sploh nisem brala.

Razen od bambine je meni osebno vse, kar ste predlagali predolgo, lajnasto in prazno. Ves ta blabla je itak adijo. Napiše se iskreno sožalje, morda še kak stavčič in to je to.

Vsaj zame.

Bil je, a ga več ni. A v srcih še naprej živi.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

točno tako… sama ob izgubi očeta nisem nikoli prebrala tega praznega besedičenja, ker enostavno nisem zmogla.. prebrala sem podpis, in vedela, da ta oseba žaluje skupaj z nami, preostale privzdignjene besede so bile kvečjemu nadležne 🙁 preprosto je najbolje!

Tudi meni se zdi, da so to bolj kot ne puhlice. Morda ob smrti kakšne 90-letne sosede prav pridejo, toda ob tako hudi izgubi, kot je izguba otroka, mislim, da niso primerne. Če ne celo nadležne, kot pravi Queen.

Jaz osebno bi napisala navadno preprosto sožalno kartico, spodaj pa pripis, da sem jim na razpolago, če bodo potrebovali kakršnokoli pomoč. Nekaj v tem smislu v glavem. Moje skromno mnenje.

Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da je pretiravanje z besedami nepotrebno. Bolj bo cenil to, da tudi čez mesece ne boste pozabili nanj. Večina namreč pozabi, žalujoči pa ostane sam.

Poštarji ne nosijo vsakega telegrama posebej na dom, ampak počakajo, da se jih nekaj nabere in odnesejo kar cel kupček, ker ob taki tragediji je ponavadi malo morje telegramov.
In ni jih treba iskat na pošto.

New Report

Close