Prijava GLS, Depo Pameče, Pameče
Spoštovani.
Prijavljam delodajalca GLS, Depo Pameče, Pameče delovnemu inšpektoratu, zaradi naslednjih kršitev:
– delo sem opravljala 10 delovnih od 23.1.2017 do 3.2.2017, vendar ves čas nisem prejela niti pogodbe za zaposlitev. Nisem prejela obrazca M-1 za prijavo na ZZZS, kar pomeni, da me je imel delodajalec ves čas “na črno”. Obljubljal je pogodbo z obljubo, da sem samo na uvajanju.
– ves čas opravljanja dela (čeprav mi je zagotovil, da bom imela za uvajanje inštruktorja – mentorja) sem opravljala dela večinoma sama (izjema 3 dni).
Ker pogodbe nisem prejela, sem delo prekinila. Sedaj pa sem ostala še brez plačila.
Prosim, da v skladu s svojimi pristojnostmi preverite stanje pri tem delodajalcu na sploh, kar se tiče sklenjenih pogodb. Hkrati pa preverite tudi konkretne primere, kako se izvajajo določila Zakona o minimalni plači ter delovnem času. Delali smo po ves dan, ampak nekateri ne prejmejo niti minimalne plače.
Prosim, da v danem primeru tudi ustrezno ukrepate.
Lep pozdrav.
Predvidenam, da ste to poslali na Inšpektorat RS za delo? Če ne, so spodaj podatki, kako to lahko naredite.
Forum je zaprt za komentiranje.