Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prijava inšpekciji prodaja drv brez računa

Prijava inšpekciji prodaja drv brez računa

S sosedo sva prijavila inšpekciji prodajo drv za kurjavo brez računa. Kako so ljudje pokvarjeni,bašejo gotovino v svoj žep požrešneži,nobenega davka državi,država nima od te goljufije nič in zato smo tudi državljani ogoljufani in prikrajšani.
Inšpekcija bi morala bolj nadzorovati koliko lesa je posekanega,v kakšen namen bo šel les,kam in kdaj,ter vsa potrdila o prodaji.

A ti mislis da kar prideš in sekas kot se Teb zdi brez omejitev.?
Ne gre to tako. Vsak ki ima gozd ti bo povedal da ne moreš kar tako sekati
Tisti ki v veliko sekajo in trgujejo imajo prijavljeno tudi dejavnost in brez skrbi da država ne ostane praznih rok

a davek na svojo neumnost, neukost, prazno mlatenje slame, špecanje … redno odvajaš FURSu ☺

A to so predvolilne kampanje? Je župan pripeljal drva?
Samo za 50€ je revše bogo se šlo matrat?

Ti dam prav. Na našem koncu so nekateri s sekanjem drv nelegalno postali pravi mali oligarhi. Kdor misli, da se to ne da, hodi kod slepec po svetu in si domišlja, da živi v eni drugi državi. Gozdovi so cvetoč posel.

peči na drva in kamine je pa fino imet? slovenclji kdo bi vas razumel…..

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Kako pa ti ves da nelegalno.? Sama natolcevanja so vas. Če vidiš da sekajo se ne pomeni da to ilegalno procnejo.
Tudi gozd ni enak in ni vse v eni kategoriji ampak jih je več. Odvisno od lokacije, odvisno na kateri nadmorski in odvisno ali je osojna ali prisojna, odvisno od prsti
Ni ves les enake Cene. Je razlika kje je gozd in kakšen drevesa ima. Vsi pa placujemo katastrskega (spet po kategoriji) pa ti sekal Ali ne sekal.. Ne govori neumnosti

Kako pa ti ves da nelegalno.? Sama natolcevanja so vas. Če vidiš da sekajo se ne pomeni da to ilegalno procnejo.
Tudi gozd ni enak in ni vse v eni kategoriji ampak jih je več. Odvisno od lokacije, odvisno na kateri nadmorski in odvisno ali je osojna ali prisojna, odvisno od prsti
Ni ves les enake Cene. Je razlika kje je gozd in kakšen drevesa ima. Vsi pa placujemo katastrskega (spet po kategoriji) pa ti sekal Ali ne sekal.. Ne govori neumnosti
[/quote]
a ni, da imajo lastniki gozdov že 10+ let težave zaradi viharjev-loma, žleda, lubadarja … skratka so bolj kaznovani zaradi posesti kot blagoslovljeni z dobički.

Kaj pa drugega kot minus. Jaz sem lastnica vecih gozdov razmetanih po slo. Včasih so bili od dedkove družine. Dva od teh sta samo za nič drugega kot škodo. Vse je pozrto in nič od nic in tudi če bi hotel prodat za manjši denar nočjo ljudje kupit. Plačevat moraš pa vseeno. Pa vse je bilo treba pospravit ko so bile ujme.Drevesa čist fuč. Tudi ta mlada se ne primejo. HB vsaj tisti drugi so boljši. Dobro da se moj mož ukvarja z mojimi gozdovi ker jaz bi živčnega fasala. Folk si to vse narobe predstavlja. Mislijo da je vsak gozd poln miljonov in da lastniki nimamo nobenih drugih skrbi kot sekat in za miljone prodajat. Osnove jim niso jasne in dejstvo da gozd ne zraste čez noč.

[/quote]

Če ne bi vedela, verjetno tega ne bi pisala.

Tako kot vedno – bogatuni jamrajo, kakšni reveži so s svojim imetjem…………
Stari ljudje so pametno govorili: tistemu, ki jamra, je treba vzeti!!!!

Lahko te jaz odrešim vaših gozdov, če vam tako napoti hodijo. Še simbolično ceno plačam!

Grda resnica je povedala dejstva!

Tisti, ki prijavi inšpektorju verjamem, da se mu vse vrne nazaj. Poznam par mlajših dečkov, ki se ukvarjajo s prodajo in ker niso mogli, kar tako odpreti podjetja zaradi previsokih stroškov so dajali brez računa.

Ljudje dajte prej vsaj malo razmisliti preden prijavite. Marsikdo si želi odpreti podjetje, ampak zaradi začetnih stroškov žal ne more takoj na začetku.

Tako sem tudi jaz delal, kot tudi ostali. 385€ na mesec stroškov ni malo!

Lahko te jaz odrešim vaših gozdov, če vam tako napoti hodijo. Še simbolično ceno plačam!
[/quote]

Ti prodam tista dva ki sta sam za škodo pri hiši :))

Ovaduhi so še 75 let nazaj končali na drevesnih vejah…

Mogoče se bo to ponovilo, kajti zavist je treba ZAUSTAVITI.

Tako kot vedno – bogatuni jamrajo, kakšni reveži so s svojim imetjem…………
Stari ljudje so pametno govorili: tistemu, ki jamra, je treba vzeti!!!!
[/quote]

Ne jamram ,povem samo da sta izguba in nimam nobenega profita od teh dveh gozdov
Nič od nič. V bistvu za zjokat se

Ti prodam tista dva ki sta sam za škodo pri hiši :))
[/quote]

Zmenjeno! Kupim.

Le glej, da ti kazni ne boš dobila, ker nisi zahtevala računa!! Ti privoščim, da bi fino plačala. A ni tvoja dolžnost, da zahtevaš račun. Tisti, ki ti je drva prodal ma zihr račun spravljen in ga bo pokazal inšpekciji, pa dodal, da nisi hotela vzet računa.

Le glej, da ti kazni ne boš dobila, ker nisi zahtevala računa!! Ti privoščim, da bi fino plačala. A ni tvoja dolžnost, da zahtevaš račun. Tisti, ki ti je drva prodal ma zihr račun spravljen in ga bo pokazal inšpekciji, pa dodal, da nisi hotela vzet računa.
[/quote]
nope – ni dolžnost kupca zahtevati račun. Mu pa brez računa ni treba plačati ☺

Ne vem kaj se šopirite glede računa. Kmet je obdavčen po katastrskem dohodku in lahko drva prodaja brez računa.

Veliko zdrave kmečke pameti vam manjka.

DDV pomeni davek na dodano vrednost!! In delo z lesom je ob prodaji dodana vrednost.

Tale “prijavitelj” je ena navadna rit. Kmet je obdavcen glede na katastrski dohodek. To pomeni, da ce ima gozd, zanj placuje davek ne glede na to ali seka, ali ne. Desetletja. Dejstvo je tudi, da drva glede na trud in nevarnost dela niso nek zasluzek. Vsaj v nasih koncih ne. Pride zledolom- ciscenje gozda enormen strosek. Pride lubadar in z njim poziv z ministrstva, da si dolzan do datuma sanirat gozd na lastne stroske, sicer te caka kazen( kaksna novo izdelana pot do dolocenih delov gozda ni zanemarljiv strosek!!!)….
In tebi je tezko dat cloveku 50 eur za kubik…. Butale.

Tudi vsak lastnik nepremičnine ali je prazna ali jo oddaja v najem plačuje celo leto NUSZ. Od oddajanja pa tudi davek.
Samo kmetje bi pa najrajši vse na hojladri,prodajate po enormnih cenah, brez računov. Za vsako škodo vam poleg vašega goljufanja država še za škodo da denar. Da ne omenjam nešteto subvencij.

Kar gre naokrog tudi pride nazaj 🙂

Vse se vrne. Tudi tebi se bo.
V kratkem.

New Report

Close