Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prijava mobinga

prijava mobinga

pozdravljeni,
ker je vsa stvar šla že predaleč; sem se odločila da zadevo prijavim pravnici v podjetju;
sedaj pa: dokaze, datume, dneve, argumente imam, ker sem si pač pisala dnevnik dela ampak ne da bi se kasneje na nekoga spravila temveč ker sem take narave in včasih so moji zapiski za nazaj mi v pomoč pri delu; no, ker je moja nadrejena prekoračila mejo dovoljenega in kljub opozorilom tega ni upoštevala, sem se odločila podati prijavo zoper nje in mobinga;

sedaj pa vprašanje: kako sestaviti tak dopis? seveda ne bom tako negativno napadalna ampak bom pač izpostavila vsa dejstva in dokaze pa da vidimo kako se bo stvar razvila naprej.

hvala za pomoč

lp,

Preberi si malo sodiščno prakso okrog tega, ker se mi zdi, da tako, kot si povedala, zadevo prelahko jemlješ. O čemer pove tudi stavek “pa da vidimo, kako …”
Mogoče najprej stopi do te pravnice, da ti bodo stvari tudi po pravni plati bolj jasne.

Predvsem pa, ali si nadrejeno opozarjala pisno? Ker namreč ustno nič ne velja, vsaj pri dokazovanju ne.

o zadevi smo spregovorili s sindikalnim predstavnikom in nisem edina, ki doživlja mobing z njene strani; tako da bo pravnica dobila zgolj potrditev o zadevi o kateri že vsi govorijo;
pisno sem nadrejeno večkrat pozvala k sestanku in pogovoru vendar se ni nikoli odzvala, kot tudi recimo da mi poda mnenje in razlog moje mesečne ocene (saj nas nadrejeni mesečno ocenjujejo)

morda sem se s tem stavkom “pa da vidimo, kako …” napačno izrazila;želela sem zapisati da morda bodo končno spregledati osebo katera je plačana za delo katerega opravljajo vsi drugi samo ona ne;

Nižja mesečna oseba ni samo po sebi mobing. Marsikdaj ljudje zaposleni v javni upravi mislijo, da doživljajo mobing, pa to v resnici ni. To pač mislijo, ker nikoli niso izkusili dela v zasebnem sektorju.

Sicer pa kar se tiče dopisa, pač dopis kot dopis, notri se posamezne dogodke opiše dovolj podrobno in navede, če obstajajo v zvezi s tem kake listine ali pa priče.

Prijava mobinga

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close