prijava na CSD
Pozdravljeni!
Imam dva sinova 17 in 19 let stara. ločena sem že 10 let in ob ločitvi sta oba fanta ostala z mano. Vmes je mlajši sin na lastno željo odšel za eno leto živet k očetu, a se je vrnil.
Sestrin mož, ki živi 20km stran, me je prijavil na CSD, češ da mlajši sin (17 let) nima za jest, za oblečt, da mu ne pomagam v šoli,… S sestro in njenim možem nimamo stikov od moje ločitve, ostala sta prijatelja z bivšim možem. Nikoli nista bila pri nas, tudi s sinovoma nimata stikov.
Iz CSD so me poklicali na razgovor in ugotovili, da stvari v prijavi niso bile resnične. S sabo na razgovor sem peljala sina, da so se lahko pogovorili tudi z njim.
Zapisnika prijave mi na CSD niso dali, le zapisnik mojega razgovora.
Kaj naj naredim, da bom imela mir? Ne bojim se, da bi imela težave s CSD, le mir bi rada imela pred takimi ljudmi.
LP, Maja
Spoštovani,
morda lahko zoper to osebo vložite zasebno tožbo zaradi katerega izmed kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime. Zasebno tožbo je potrebno vložiti v roku 3 mesecev od dne, ko ste izvedeli za kaznivo dejanje in storilca. Predlagamo, da si za postopek pridobite pravno pomoč ali najamete odvetnika po lastni izbiri.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.