Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prijava na zavod + prosnja za denarno pomoc

prijava na zavod + prosnja za denarno pomoc

Pozdravljene! danes se grem prijaviti na zavod kot aktivni iskalec zaposlitve, ceprav bom v roku 3 mesecev ustanovila s.p.. Zanima me, ali se kot prijavim na zavod in pa zaprosim za denarno pomoc na istem mestu, ali kako to poteka? ce bi mi lahko prosim katera razlozila, ki ji je to znano.

Za denarno pomoč zaprosiš na centru za socialno delo, na zavodu dobiš potrdilo, da si prijavljena.

za denarno pomoč rabiš še potrdilo o tem, koliko vas je v skupnem gospodinjstvu, potrdilo o premoženjskem stanju in potrdilo kirilniške družbe, da nimaš delnic. pa še izpiseh dohodkov za zadnje tri mesece.

trata, kje pa to dobim?

Ej, to je odvisno od Centra do centra – jaz sem za oddajo vloge za socialno denarno pomoč morala priložit samo kopijo bančne kartice, EMŠO in davčno, pa tisto potrdilo z zavoda, drugega nič…

Ali ne dobiš denarne pomoči za brezposelne pri Zavodu za zaposlovanje?

Odvisno, iz kje si, pa očitno se centri med seboj razlikujejo.
Izpisek dohodkov na banki, potrdilo o gospodinjstvu in premoženjskem stanju na občini, o delnicah pa na kirilniški družbi – v LJ je to na Tivolski, tista stavba z zelenimi šipami na bavarskem dvoru.

Dobiš, če si bil pred brezposelnostjo nevemkoliko let točno zaposlen.

Jaz še ne, zato sem upravičena le do denarne socialne pomoči s strani Centra za socialno delo.

a kdo pozna kako je to na jeseniskem zavodu?

zavod:
dobiš:
1. denarno nadomestilo odvisno koliko let si delal, če si delal vsaj 1 leto dobiš denarno nadomestilo 3 mesece, 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prejšnje plače
2. ko ti preteče denarno nadomestilo lahko vložiš za DENARNO POMOČ, cenzus 44.000 sit na družinskega člana

če denarnega nadomestila iz Zavoda ne dobiš
gre na Center za socialno delo:
vložiš za socialno pomoč, ponavadi jo dobiš, če si dva meseca popolnoma brez dohodkov,
zaprosiš lahko tudi za enkratno denarno pomoč – prideš s položnicami,

paketi za hrano: rk in karitas,

evo, če je še kaj, prosim, predlogi,

na jeseniškem uradu za delo se oglasiš pri pultu, povedo ti ali lahko volžiš na denarno nadomestilo ali denarno pomoč ali za nič,
če je nič – lahko zatežiš naj te dajo vsaj v izobraževanje: računalniški tečaj tudi v juniju in plačilo strokovnih izpitov – septembra

New Report

Close