Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prijava na zavod za zaposlovnaje

prijava na zavod za zaposlovnaje

Zanima me kako je z prijavljanjem na zavod za zaposlovnaje. V podjetju sem bila zaposljena za določen čas. Pogodba bo konec meseca potekla. Zanima me kdo me prijavi na zavod,sem to jaz ali podjetje, ter koliko časa moraš biti zaposljen, da dobiš nadomestilo plače.

Na zavod za zaposlovanje se prijaviš sama. Denarno nadomestilo ti pripada: 3 mesece, če si bila v zadnjem letu in pol neprekinjeno zaposlena 12 mesecev. Seveda se moraš prijaviti na zavod za zaposlovanje v 30 dneh od prenehanja delovnega razmerja in si do denarnega nadomestila upravičena, če le to ni nastalo zaradi tvojih krivdnih razlogov. Če je šlo za pogodbo za določen čas in ti je le ta potekla, potem greš lepo na zavod za zaposlovanje. Za prijavo potrebuješ osebni dokument, delovno knjižico (v času tvoje brezposelnosti jo vodi zavod). Na prijavnem okencu izpolniš obrazec, sama si določiš tri ure, ko si na voljo za delodajalca, določijo ti svetovalko…

Če te še kaj zanima, si preberi zakon o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti, kjer ti lepo piše, koliko znaša denarno nadomestilo in koliko časa ga prejemaš ter kdaj si do njega upravičena.

Zdravo, da ne bom odpiral nove teme

Zanima me, če me mora podjetje nujno preden me zaposli prijaviti na zavod za zaposlovanje? Ter zakaj me mora(so kaki zakoni)? Ker me je predkratkim prijavilo na zavod in so rekli da je to nujno!

Kaj ima podjetje od tega, oz. kaj imam jaz?

LP

Na zavod se lahko prijaviš samo ti osebno in te ne more prijaviti nihče drug. Tukaj nekaj ne štima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close