Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prijava na zavodu

Prijava na zavodu

Ker vas je na tem forumu največ in ker več glav več ve, vas sprašujem naslednje:

Sem še študentka (malo mi še manjka, pa bom končala študij). Ker trenutno nimam statusa, me zanima, če se lahko prijavim na zavod za zaposlovanje – ali mi potem oni plačujejo zdravstveno zavarovanje? Če sem na zavodu, jasno, odpade delo prek študentskega servisa.
Domnevam, da mi (ker pač prej nisem bila zaposlena) ne pripada nobeno nadomestilo. Imam prav?
Ali me lahko na zavodu napotijo na katero delo, kljub temu, da še študiram?
In če bi študirala izredno in imela status? Bi potem lahko bila prijavljena na zavodu?

Hvala vsem za odgovore.
Lep večer!

Glede zdravstvenega zavarovanja žal ne vem odgovora. Imaš pa prav, da ti ne pripada nobeno nadomestilo in tudi delo preko ŠS-ja. Če bi študirala izredno in imela status bi lahko delala preko študentskega servisa, vendar bi ne smela biti prijavljena na zavodu za zaposlovanje. Mislim, da bi morala malo pobrskati po spletnih straneh zavoda za zaposlovanje in zavoda za zdravstveno zavarovanje. Mislim, da so zadnji imeli celo neko akcijo oz. rešitve glede plačevanja za študente brez statusa na začetku študijskega leta.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

Občina ti plačuje obvezno zdravstveno zavarovanje (cca 3500 sit), dodatno pa si moraš v vsakem primeru sama (cca 4100 sit).
Nadomestilo na Zavodu ti ne pripada, če pa nimaš drugih dohodkov, pa lahko na Centru za socialno delo zaprosiš za denarno socialno pomoč. Moraš biti pa prijavljena na Zavodu in aktivno iskat zaposlitev.
Če si prijavljena na Zavodu, jih ne zanima, če še študiraš in moraš biti aktivna iskalka zaposlitve. To pomeni, da moraš pisat prošnje in se javljat na tiste razgovore, kamor te pošlje Zavod (glede na to, da imaš uradno še 5.st. izobrazbe, te lahko pošljejo na razgovor za to stopnjo in ne za 7.st.). V praksi pa to lahko izgleda tako, da na razgovoru pač poveš, da imaš še cel kup izpitov in diplomo ter da naj morda vzamejo nekoga, ki res išče službo, seveda edinole, če ti ni v interesu, da tam delaš. Ali pa pošiljaš prošnje na razpise, kjer skoraj definitivno veš, da te ne bodo izbrali, ker pač ne izpolnjuješ pogojev. Malo se da prešvercat, samo bolj previdno. 🙂
Čim imaš status študenta, ne moreš biti prijavljen na Zavodu. Če boš kako dobila status, se ti po finančni plati tako ali tako bolj splača delo preko ŠS, tako da bi se jaz na tvojem mestu v tem primeru ognila Zavoda. LP

Zdravstveno se zavaruješ kot občan – brezplačno, zato ti ni treba biti na zavodu. Dodatno pa si urediš in plačuješ sama.
Pripada ti denarna pomoč od CSD-ja, moraš predložiti potrdilo, da si na zavodu.
Lahko ti poiščejo delo tudi ,če študiraš.
Edino na zadnje vprašanje ti ne znam točno odgovoriti, ampak mislim da lahko, saj ne bi imela statusa redne študentke.

Še enkrat jaz. Šele zdaj vidim, da je lunca odgovorila skoraj enako. Prej sem pa pozabila napisat, da če si imela v lanskem letu status, lahko še eno leto delaš preko ŠS. Na ŠS dobiš obrazec, ki ga potrdiš na šoli oz. univerzi.
Res razmisli, če ima kak smisel, da si na zavodu. Meni je staus potekel konec novembra, decembra sem se prijavila na zavodu, ker sem mislila, da bom zavarovana, čeprav temu ni tako, pa zato da sem oddala vlogo za denarno pomoč, ker mi drugače ne pripada. Do konca mi manjka samo še diploma. Bila sem tudi že na razgovoru, naslednjega imam šeli aprila – do takrat naj bi doštudirala.

Informacije iz prve roke!

Nataša

New Report

Close