Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prijava s strani delodajalca – Barca mogoče veš?

Prijava s strani delodajalca – Barca mogoče veš?

Končal sem s polletnim poskusnim delom in mi konec meseca poteče pogodba. S prvim začnem redno, po novi pogodbi. Ampak oseba, ki bi me v firmi morala prijavit na vse inštance (zdravstveno, itd) je na bolniški. A se da to urejat za nazaj in za koliko časa eventuelno? Ne bi rad, da se mi delovna doba vmes za par dni prekine.
Zdaj grem na teren in ne bom bral do večera zato se že zdaj lepo zahvaljujem za vse odgovore.

aja, pa še to: kam vse se pravzaprav prijavi delavca? Kam konkretno treba it v Ljubljani? HVALA

tudi na poskusnem delu moraš biti čisto normalno prijavljen na zzzs in na zpizu
če nisi, si delal na črno

zaradi spremembe pogodb ni treba na novo nikjer prijavljat.

Samo poskusno delo je samo začetni del redne zaposlitve in je tudi zapisano v isti pogodbi, in že na začetku te mora delodajalec prijaviti na ZZZS, ZPIZ.

Drugo pa je, če te je delodajalec na začetku zaposlil za določen čas in se ti ta pogodba izteka.

Tako je, če si bil do sedaj prijavljen in imaš kopijo obrazca M1, sedaj ni treba nič, ker zadeva avtomatično teče dalje, če ni odjave.

določen, nedoločen čas nima nobene veze. saj se ne dela vmes, ko se pogodbe verižijo nobene spremembe na zavodih.
ko si enkrat prijavljen, tudi za določen čas, ni treba odjavljat in na novo prijavljat, če gre samo za spremembo/podaljšanje pogodbe

določen, nedoločen čas nima nobene veze. saj se ne dela vmes, ko se pogodbe verižijo nobene spremembe na zavodih.
ko si enkrat prijavljen, tudi za določen čas, ni treba odjavljat in na novo prijavljat, če gre samo za spremembo/podaljšanje pogodbe[/quote]

Avtor sploh ni povedal, ali ima trenutno sklenjeno pogodbo za določen čas in obljubljeno, da se mu po tej pogodbi ponudi nova, za daljši čas oz.nedoločen čas. In v takem primeru ga lahko po izteku pogodbe mirno pošljejo domov in odjavijo. Ali pa sklenejo novo pogodbo za nov določen čas (potrebna je nova pogodba in ne aneks k stari).

Če pa ima sklenjeno pogodbo za daljši čas oz.nedoločen čas s poskusnim, delo, pa se ob zaključku poskusnega dela nikamor ponovno ne prijavlja in tudi ni nove pogodbe (ker je poskusno delo že opredeljeno v začetni pogodbi).

Barca, trenutno imam pogodbo za določen čas, ki se prekine z zadnjim v mesecu.

ko si enkrat prijavljen, tudi za določen čas, ni treba odjavljat in na novo prijavljat, če gre samo za spremembo/podaljšanje pogodbe[/quote]

Avtor sploh ni povedal, ali ima trenutno sklenjeno pogodbo za določen čas in obljubljeno, da se mu po tej pogodbi ponudi nova, za daljši čas oz.nedoločen čas. In v takem primeru ga lahko po izteku pogodbe mirno pošljejo domov in odjavijo. Ali pa sklenejo novo pogodbo za nov določen čas (potrebna je nova pogodba in ne aneks k stari).

Če pa ima sklenjeno pogodbo za daljši čas oz.nedoločen čas s poskusnim, delo, pa se ob zaključku poskusnega dela nikamor ponovno ne prijavlja in tudi ni nove pogodbe (ker je poskusno delo že opredeljeno v začetni pogodbi).[/quote]

avtor je povedal, da je bil zaposlen do sedaj. pika
tudi je povedal, da se mu zaposlitev ne prekine, ampak bo naprej zaposlen –
poskusno, določen čas, nedoločen čas…. vse en vuršt, kar se tiče prijav.

če ni bil na črno zaposlen, so ga morali prijavit. in zaradi spremembe statusa ni treba nobenega odjavljanja in prijavljanja

komu ti odgovarjaš???

Končal sem s polletnim poskusnim delom in mi konec meseca poteče pogodba. S prvim začnem redno, po novi pogodbi.
točno to, kar ti pišeš, da ni povedal, je povedal.

Pogodba za določen čas ti konec meseca poteče (ne da se prekine).
Dobiti moraš novo pogodbo, če te ne bodo odjavili in bo nova pogodba za nedoločen čas, pa mora delodajalec na ZZZS sporočiti spremembo z M3 obrazcem, kopijo tega ti mora dati (tako kot ti je moral dati kopijo M1).

Običajno (in tudi bolj pravilno) pa je, da se že na začetku sklene pogodba za daljši ali pa nedoločen čas z opredelitvijo poskusnega dela.

Če določena oseba ne bi vedno pametovala, bi lahko na kratko in jasno napisala:
Ni bojazni da bi imel vmes prekinjeno del razmerje, ker si že prijavljen, samo tvoj status se bo spremenil.
Poleg tega praviš da je oseba, ki ureja prijave itak na bolniški, torej predpostavljam, da te nihče ne bo odjavil.
Se pa vsekakor pozanimaj pri nadrejenih, ne prepusti svojega statusa naključju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close