Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prijava v hotel (potni list)

Prijava v hotel (potni list)

Je potrebno pri vsaki prijavi v hotel dati / pokazati potni list? Zakaj? To velja tudi za Slovenijo ali le tujino?

Rabis osebni dokument

🙂 mogoče nisem bila najbolj jasna. Vem kaj potrebujem, sprašujem se zakaj to potrebujem (kaj je razlog)

O, ja, tudi mi vemo, kaj potrebuješ! 🙂

Razlog je v tem, če se ti kaj zgodi, kakšna nesreča, inp., da te imajo v registru.

Ker morajo hoteli vse goste poimensko prijavit. Po zakonu.

Ker je hotelski naslov v bistvu tvoje začasno bivališče.

Ker morajo hotelirji vsak dan prijavit vse nočitve gostov z vsemi podatki o osebnih dokumentih gostov na policijo. Isto velja tudi za vse zasebnike, ki oddajajo sobe in apartmaje. Ni tako samo v Sloveniji, ampak povsod v Evropi, bržkone tudi drugod po svetu.

Tukaj lahko pogledaš na njihovi strani: http://www.policija.si/index.php/component/content/article/314

hvala vsem za odgovore 🙂

No, kadarkoli sem bila v Avstriji v hotelu še nikoli niso zahtevali dokumenta. Želijo samo, da se vpišem v knjigo gostov. Tja lahko napišem, da sem Micka Kovačeva. Nihče nič ne vpraša in ne preverja.
Zakaj tako, ne vem.

Lp

Ines

Saj je dovolj, če so podatke vzeli tvojemu žrebcu, ki je plačal sobo.

Ko boš šla pa npr. v Italijo, bodo želeli imeti vse identifikacijske dokumente od cele družine – tudi od otrok, tudi pleničarjev, brez skrbi! Zakaj, pa je odgovorila najbolje “Za policijo”.

Vsaka država ima glede na varnostne ukrepe v hotelirstvu svoja navodila.

Ker morajo hotelirji vsak dan prijavit vse nočitve gostov z vsemi podatki o osebnih dokumentih gostov na policijo. Isto velja tudi za vse zasebnike, ki oddajajo sobe in apartmaje. Ni tako samo v Sloveniji, ampak povsod v Evropi, bržkone tudi drugod po svetu.

Tukaj lahko pogledaš na njihovi strani: http://www.policija.si/index.php/component/content/article/314%5B/quote%5D

Ma ni tako hudo povsod po Eu, kje pa!
V primerjavi z drugimi smo precej policijska država, ker je treba vse prijaviti še isti dan, drugje pa imajo večinoma rok par dni.
In mislim da je tudi razlika v odgovornosti ugotavljanja istovetnosti – mislim da je pri nas odgovoren turistični delavec, da preveri da si ti res ti (zato zahteva po dokumentih), drugje pa ni nujno tako.

New Report

Close