prijava v si pass
sipass je državna aplikacija za preverjanje istovetnosti.
Digitalna potrdila
in mobilna identiteta
Kvalificirana digitalna potrdila za posameznike, poslovne subjekte in državne organe. Kvalificirani ponudnik storitev zaupanja SI-TRUST izdaja digitalna potrdila in deluje v okviru Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije
tebe zanima, če je varno, da državi poveš svojo davčno??? kdo pa misliš, da ti jo je dal?
in to bo…., 02.12.2021 ob 11:39
Prav čudno, da ti ta država, ki že ima vse podatke in še več kot si mislimo da vemo, kar sama uredila in vsem poslala ta digitalni podpis, Saj imamo ja ministra za to.
v čem je tvoj problem?
kaj se mora država še prijavit kam namesto tebe?
vsaj digitalizacijo države imamo porihtano tako kot treba, jaz že 18 let uporabljam digitalni certifikat. že za leto 2003 sem elektronsko oddajala vloge za davke.
si pass, 02.12.2021 ob 11:09
Med drugim se tam zahteva davčna številka. Je to varno?!
Brez davčne ne bo šlo. Bolj bo problem, ko te ne bo hotelo/moglo prijavit. Mi smo se s to prijavo zezali dolgo. Potem je nekdo klical k njim, dali so mu vse napotke, vse je delovalo /takrat/. Čez pol ure smo spet poskusili. Nič. Edini cepljen nosi s seboj rumeno knjižico, ostali po testiranju počakamo na pisno potrdilo. Veliko manj časa vzame. Sem mislila, da smo butlji, da ne znamo /doma imamo enega ,ki naj bi računalniške stvari dobro obvladal/, pa sem z več strani slišala, da imajo tudi tovrstne probleme.
SI-PASS je digitalni račun. Če se z njim prijavljaš v aplikacije, ki hočejo potrjeno identiteto (eUprava, furs, zVem ipd) mora biti SI-PASS račun povezan z davčno številko in identiteta uporabnika potrjena. Za to je potrebno da v SI-PASS registriraš digitalno potrdilo (za katerega si se moral osebno zglasiti na UE). Registriraš ga tako, da se v SI-PASS z njim prijaviš. Druga možnost je, da pridobiš mobilni način prijave v SI-PASS, ki ji rečejo smsPASS. Za smsPASS pa se tudi moraš pojaviti na UE ali tam, kjer te za ta namen osebno identificirajo.