Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prijava začasnega bivališča in stroški za lastnika

Prijava začasnega bivališča in stroški za lastnika

Če si nekdo prijavi začasno bivališče v mojem stanovanju – ne kot najemnik, ne plačuje nobene najemnine – imam lahko potem jaz kot lastnica zaradi tega kakšne dodatne stroške?

Ni mi jasno, kaj potem ta “nekdo” počne v tvojem stanovanju?

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Morda gre za kakšnega sorodnika, ki živi v tvojem stanovanju?
Če se ne motim, za to ni potrebna pogodba…

Pač, nekaj časa bo začasno bival, dokler ne najde druge namestitve, a ne bo šlo za podnajemniško razmerje, torej ne bom imela nikakršnega profita. Moje prvotno vprašanje tako še vedno ostaja.

Joj si že tečna s tem začasnim bivališče. Vsak dan vprašaš vsaj petkrat o začasnem bivališču.

Ja, saj pri sami prijavi začasnega bivališča na upravni enoti ni potrebna najemna pogodba, je dovolj že samo moje pisno soglasje. Zanima me predvsem to, ali imam lahko kasneje kakšne dodatne stroške zaradi tega.

Nimam pojma, o čem govoriš. Sama nisem še nikoli spraševala česa podobnega, ne na tem forumu ne kje drugje, ker še nisem potrebovala teh informacij.

Ja, saj pri sami prijavi začasnega bivališča na upravni enoti ni potrebna najemna pogodba, je dovolj že samo moje pisno soglasje. Zanima me predvsem to, ali imam lahko kasneje kakšne dodatne stroške zaradi tega.[/quote]

Nikakršnih dodatnih stroškov ne boš imela, razen morda neplačanih položnic in kakšno uničeno stvar.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Težava nastane v trenutku, ko pride do rubežev. Rubijo tam kjer ima nekdo prijavljeno bivališče. ostane le tisto kar lahko dokažeš, da je tvoje.

NE.

Tam, kjer nekdo stanuje, nima veze ali začasno ali stalno, če je v bloku mora plačat skupno elektriko, vodo, čiščenje stopnišča….oz. vse kar se računa po osebah.
če je v tvoji privatni hiši se bosta pa že zmenila o stroških, ki jih bo naredil.

megaboy

še kako ima veze da je prijavljen tam kjer živi

nima veze kar se stroškov tiče, ali je tam kjer živi prijavljen stalno ali začasno.

New Report

Close