Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prijava začasnega prebivališča

prijava začasnega prebivališča

Zanima me, ali začneš pri prijavi začasnega prebivališča avtomatsko dobivati kakšno pošto na začasni naslov? Ali prijava začasnega naslova kakorkoli vpliva na lastnika stanovanja – je o tem obveščen, dobi mogoče položnico za več RTV naročnin, več komunale za plačat itd.? Prijavili bi se z najemno pogodbo v isti hiši kot lastnik, vendar pa ne bi radi, da bi on to vedel – je starejši gospod in mu je določene stvari včasih težko razložiti – na koncu bi se še zgodilo, da bi nam zato zvišal najemnino…

Zdravstvena dokumentacija (vzajemna racuni) gre na zacasen naslov, pa vse tisto, kar sam hoces…

Komunale je seveda vec za placat, saj se racunajo smeti in se kaj na osebo…

Prijavo začasnega prebivališča lahko urediš na Upravni enoti z najemno pogodbo (oziroma privoljenjem lastnika)…obstaja tudi e-prijava, kjer pogodbo priložiš kot priponko, vendar ne vem če imaš na računalniku naložen elektronski podpis (men taka prijava ni uspela)

Ko prijaviš začasno prebivališče ti velja 1leto in ga lahko pred itzekom podaljšaš oziroma se ti avtomatično izteče. Te pa tudi na UE vpraša kam želiš prejemati uradno pošto (na začasni ali stalni naslov), potem je pa od tebe odvisno kam navajaš začasni naslov za dostavo pošte.

Tako da lahko izbiraš kam bi prejemala pošto. Lastnik stanovanja o prijavi začasnega prebivališča ni obveščen.

Lp

Lastnik včasih še za prijavo stalnega bivališča ni obveščen, oz. ga ne obvestijo – če ti ne rečeš. Bi bilo pa fer ker se res komunala po osebah plačuje, pa rtv prispevek gre na TV, ne pa na hišo. Jasno pa lahko šmuglate. Če ti tako spremeniš dobiš pa vso pošto lahko na začasni naslov. Le kako folk iz Prekmurja ki živi v Lj dobiva pošto. Le glede Zavoda za zaposlovanje imaš pač lahko probleme, če ne javiš kje živiš.

Nobena zdravstvena dokumentacija ne prihaja na zacasni naslov, kje pobirate taksne budalestine???!! Jaz dobivam vse izvide na STALNI NASLOV pa imam ze 7 let zacasnega. Vsako leto ga podaljsas, lastnik pa kolikor vem sploh ne ve ce prijavis zacasni naslov tam ali ne. Vsaj obvesti ga ne nihce. No meni je itak rekel da se lahko prijavim in vsako leto samo posljem novo najemno pogodbo in sprintan obrazec iz internetne strani in cez slab teden dobim domov potrdilo o prijavi. Nobena posta ne pride avtomatsko, razen seveda kaksna kabelska ali internet ki je logicno vezan na naslov. Ostalo pa ce zelis pac sporocis da ti posiljajo na zacasni naslov, ce ne pa pac ne. Jaz imam vso posto se na stalnem naslovu in nikoli se ni popolnoma nic prislo avtomatsko na zacasnega. Da se zelis prijaviti brez vednosti ti ne dam za prav. Tudi ce je lastnik star in se mu ne da dopovedat. Ce zelis zacasno prebivalisce prijavit potem to povej takrat, ko isces stanovanje preden se vselis. Ce ne pusti, potem isces naprej nekoga, ki bo pustil. Ne pa da to pocnes za hrbtom.

Ne razumem prav dobro, kaj te skrbi… Da bo prišla položnica na vaše ime, lastniku pa to ne bo všeč? Imate pa z njim popisano pogodbo o najemu, na podlagi katere boš ti prijavila začano bivališče?
Kako boste pa uredili plačevanje stroškov? Elektrika, voda, komunala?

glede “zdravstvene” dokumentacije je res, da ne prihaja avtomatsko, jaz sem morala z Vzajemno to urediti naknadno.
Te pa na UE vprašajo, kam želiš prejemati uradno pošto in jaz sem recimo odločbo o dohodnini dobila na svoj začasni naslov.

Nočeš, da bi lastnik vedel? Sram te naj bo. Upam, da bo izvedel in te vrgel na cesto!!!
Potem pa naj še kdo reče kako pošteni so najemniki…. fuj!

Meni osebno je vedno vsa zdravstvena dokumentacija prihajala na začasni naslov, brez kakpnih posebnih dogovorov z Vzajemno ali komerkoli. Zdaj pa že kakšno leto nimam več začasnega bivališča in ne vem, kako je trenutno s tem.

A lahko imaš več začasnih naslovov?

Nepoštenost? Pa saj po zakonu MORAŠ prijaviti začasno prebivališče. Ali pa je morda lastnik tako nepošten, da oddaja na črno in ne plačuje davka, pa se zato boji?

Tole ne drži.

Odkar sem prijavljen na začasno prebivališče, je zdr. dokumentacija začela prihajat na začasni naslov, pa čeprav sem preko euprave izpolnil kam naj se dokumentacija pošilja.

Ker nisem bila pridna, mi je ministrica Simona poslala domov položnico za 400 eur, en minister od SDS pa kazensko ovadbo.

Ker moj Veseli oče voli SDS, je Simoni nakazal 400 eurov + 100 evrov napitnine.

Ko so me na sodišču oprostili, je bil moj Veseli oče en mesec tako Žalosten, da sploh ni hotel govoriti z menoj.

Zdaj komaj čaka, da bo 24.4. in bo lahko šel še enkrat volit za SDS.

Jaz 24.4. ne bom mogla volit za opozicijo, ker bom po jutranji maši morala domov v hause arest.

Mogoče mi pa moj biološki oče Poštar Rudi na skrivaj prinesel eno glasovnico za glasovanje od doma, ker je v Sindikatu in mu ni všeč, da SDS na pošti podpira ukinjanje podeželskih poslovalnic in odpuščanje poštarjev.

Če se strinjaš z zapisanim in si tudi ti malo žalostna, mi pomagajte ta čvek razširiti še v druge teme.

New Report

Close