Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prijazna tetka iz Mednega mi ni dala spat

Prijazna tetka iz Mednega mi ni dala spat

Pravzaprav vaši odgovori. Sem šla pogledat na portal MO in tu je videti, da je babnica celo živo mejo nasadila izven svoje parcele. Toliko tistim, ki ste to prijazno ženšće zagovarjali. Jaz bi na mestu MO Ljubljana naredila tam red.
Saj je tetka pojasnila, da je bilo prav pri njeni živi meji že kar nekaj ljudi zbitih.
https://srv3dgis.ljubljana.si/Urbinfo/web/profile.aspx?id=Urbinfo@Ljubljana Tukaj se najde, (moraš vklopiti sloj kataster v rubriki levo:podloge )

pa še tema:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,8981508,8981508#msg-8981508

uboga revica… ti ni dala spat.. ja madona ja… s čim si si razbijala glavo, da bi pa pomislila, da je praktično vsak, ki tam pešači po tisti cesti in to v napačni smeri v prekršku ti pa ni potegnilo, pa da se da mimo tiste bajte prit kje drugje, celo na prehodu za pešce čez cesto in potem skozi del vasi, ki je bolj umirjen kar se tiče prometa it naprej proti avtobusni postaji? ali pa celo se sploh izognit vsem hišam in v mednem počakat na vlak?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Sem že včeraj spraševal: kaj kokoši resnično mislite, da se računalniška skica (ki je popolnoma pravilno geometrijska) v resnici popolnoma sklada in pokriva s satelitsko sliko stanja v naravi???

Niti slučajno ne moreš po teh posnetkih in skicah vedeti, ali je neka ograja na meji ali preko nje. Za to je treba pogledat mejnike v naravi.

Red pa ti delaj tam, kjer si za to pristojna – recimo v svoji glavi.

Tocno tako.

Joj, kako si prijazen. Red bo naredila MO. Kar poglej na predviden prostorski plan:)
Aja, ti trdiš, da so meje parcel lahko praviloma krivulje:)

Dejansko ni potrebe, da hodiš po tisti strani ceste, ker je par korakov stran prehod za pešce in se da do avtobusne postaje priti po bistveno bolj varni poti. Ne vem, če ni hoja ob regionalki celo prepovedana z zakonom – boš pogledala, ker vidim, da si v feelingu za raziskovanje 😉

Ja, večinoma ljudje postavljajo ograje in sadijo žive meje kar ob cesti. Čeprav prostorski plan dovoljuje to samo 2 metra do ceste. Potem se pa razburjajo, ko pride kdo in jim to razsuje:)

Kako ste eni bolani…
Hodi po drugi strani ceste, pa svoje sonce daj na notranjo stran.
Mislim, zdaj bomo začel prijavljat ljudi samo zaradi tega, ker ne dovolijo capljanja čez svoj vrt.
Zdaj samo še čakam, da tudi nas kakšen tepec prijavi, ker smo začel zaklepat dvorišče in boste mogli revčki naredit 5 m obvoza…

Joj, kako si prijazen. Red bo naredila MO. Kar poglej na predviden prostorski plan:)
Aja, ti trdiš, da so meje parcel lahko praviloma krivulje:)[/quote]

Resnično naredi red v svoji glavi – bo zelo koristno.

Aja, ti trdiš, da so meje parcel lahko praviloma krivulje:)[/quote]

To sicer ne morejo biti, marsikje pa se dejansko stanje in posnetki ne ujemajo, tako da ni rečeno, da je meja na posnetku postavljena pravilno.
Konkretno pri meni je do nekaj let nazaj meja potekala na posnetku po sredini ulice, čeprav so mejniki ca. pol metra od ceste 😉 smo uredili z geometri ob parcelaciji, šele sedaj je meja urejena in pravilno vrisana.

Pri nas je meja (uradna zakoličena) od parcele postavljena 5 m od hiše, na teh posnetkih od piso in podobno, pa nam poteka meja čez bajto. Tako da se jaz na te posnetke definitivno ne bi zanašala.

Upam da bodo pristojni in MO Ljubljana pregledali ta nevarni odsek. In če raste živa meja na drugi strani meje tetkine parcele, to uredili. Če ima pa tetka prav, naj jim pa proda ta pas ob cesti in ga pošteno zaračuna.
O hoji čez njeno dvorišče imam pa tudi jaz svoje mnenje. Zakaj bi dovolila?
Govorim samo o prehodu ob cesti, ki je nevaren. Tudi če hodiš po pravilni strani.

Ker?

Ker?[/quote]

In kaj ti ni jasno? Pa daj ti recimo 10m2 tvoje parcele v “družbeno dobro”. Se javiš? Ali ti itak ni kaj vzet, pa zato tako z lahkoto o tujem premoženju?

glej v tem primeru ni treba nikomur jemat in podirat saj je glavna pot speljana proč od hiše, za bolj varno pot pa velja tista skozi zgornji del mednega ampak nekomu je očitno 100m peš narest cela kalvarija pa bo rajši delal zdraho kako je zdej pa ena ženička z bajto ob regionalni cesti, ki je primarno namenjena motornemu prometu kriva za domnevne smrti in potencialno ogroža življenja pešcev ker jim ne pusti hodit čez svojo parcelo.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ker?[/quote]

In kaj ti ni jasno? Pa daj ti recimo 10m2 tvoje parcele v “družbeno dobro”. Se javiš? Ali ti itak ni kaj vzet, pa zato tako z lahkoto o tujem premoženju?[/quote]
Pa zakaj v družbeno dobro? Saj nismo več v socializmu. Proda naj za dobro ceno. Ve se, koliko je tržna cena m2 stavbnega zemljišča v Mednem.

In kaj ti ni jasno? Pa daj ti recimo 10m2 tvoje parcele v “družbeno dobro”. Se javiš? Ali ti itak ni kaj vzet, pa zato tako z lahkoto o tujem premoženju?[/quote]
Pa zakaj v družbeno dobro? Saj nismo več v socializmu. Proda naj za dobro ceno. Ve se, koliko je tržna cena m2 stavbnega zemljišča v Mednem.[/quote]

Saj točno to se meni zdi normalno, ampak nekdo zgoraj sprašuje zakaj ….

Pa zakaj v družbeno dobro? Saj nismo več v socializmu. Proda naj za dobro ceno. Ve se, koliko je tržna cena m2 stavbnega zemljišča v Mednem.[/quote]

Saj točno to se meni zdi normalno, ampak nekdo zgoraj sprašuje zakaj ….[/quote]

Več kot očitno nisi razumela. Sprašujem zakaj bi sploh morala prodat komurkoli? Ni važno, prodat ali podarit – zakaj sploh?
Res je, nismo več v socializmu, zakaj bi torej kdorkoli komurkoli odrejal, kaj naj naredi s svojo lastnino?
Zato, da bodo mone s svojimi sončeci lahko hodile kjer si bodo zamislile? Obstajajo tudi druge poti.

Zanimivi odgovori.
Po mnenju večine je torej težava v meni in hčerki, ki sva si drznili hoditi po varovalnem pasu ob cesti, ne pa v ženski, ki si je prilastila del tega pasu in nanj nasadila živo mejo ter s tem ovira normalen prehod mimo parcele.
Ni čudnega, da gre država v maloro, saj ljudje udrihajo po tistem, ki pokaže na anomalije – in ne po tistem, ki anomalijo povzroči.

Pa kaj je s tabo? Kakšen varovalni pas? Sploh veš, kaj je varovalni pas? Si danes že aktivirala geometre in ste skupaj izmerili njeno parcelo, da tako z gotovostjo trdiš, da je ženska prekoračila meje svoje parcele?
Anomalija je pa samo tole tvoje blatenje po javnem forumu in obtoževanje brez dokazov.

Jaz vidim anomalijo samo in zgolj v tem, da je avtorica včerajšnje teme delala prekršek – hodila po napačni strani ceste. In potem še pričakovala, da bo hodila po tujih dvoriščih. Zakaj pa samo preko drvorišča? Zakaj pa ne bi šla tej tetki kar čez kuhinjo in spotoma še čez spalnico?

Saj točno to se meni zdi normalno, ampak nekdo zgoraj sprašuje zakaj ….[/quote]

Več kot očitno nisi razumela. Sprašujem zakaj bi sploh morala prodat komurkoli? Ni važno, prodat ali podarit – zakaj sploh?
Res je, nismo več v socializmu, zakaj bi torej kdorkoli komurkoli odrejal, kaj naj naredi s svojo lastnino?
Zato, da bodo mone s svojimi sončeci lahko hodile kjer si bodo zamislile? Obstajajo tudi druge poti.[/quote]
Zato, ker je bilo zaradi njene trme že kar nekaj ljudi zbitih z avtom tam pri njej! Če je pa mrhovinarka in posredna morilka- potem pač ne!

Sem tudi jaz pozabila, da sem na Monu. Ta pa je zrcalo naše sedanjosti. Večina ljudi tukaj je zveriženih v duši.
V tej temi prav posebej veliko.

Ja, tezava je dejansko v tebi, ker si z grmade v medno najbrz prisla cez mosticek, od tega pa pelje pot v medno dalec stran od te hise, ven prides v kriziscu, tam pa preckas cesto, gres se malo v breg, zavijes desno gres skozi ulicico in si cez slabih 30m na avtobusni postaji, ce gres za kranj je pa pri cirmanu prehod za pesce in malce levo od prehoda je avtobusna postaja za smer kranj. Torej se totalka izognes tisti bajti pa se v prekrsku nisi, niti tista cesta ni tolk problematicna za hodit kot ta.

Druga opcija je pa vlak, kadar tam ustavi, gres gor in se zapeljes ravno tako proti lj ali gorenjski…

New Report

Close