Prikaz vsebin ob navajanju virov
Pozdravljeni!
Izdelujem svojo spletno stran na kateri bom med ostalim tudi prikazal nekatere slike. Zanima me ali lahko te slike enostavno pridobim poljubno na internetu (google images) in potem samo navedem vir od kod so… torej ali bi s tem kršil kakšne avtorske pravice?
Enako me zanima za tekstovne članke (wikipedia, blogi, objavljene seminarske, obnove…)
Torej ko bi pisal o neki temi bi tekst pobral z neke internetne strani in na koncu napisal od kod je ta tekst…
Verjetno je wikipedia malo drugačna od drugih in bolj dostopna…ampak to je samo moje predvidevanje.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Žal zgolj navedva vira ne bo dovolj, da bi se izognili kršitvi avtorski in sorodnih pravic. Svetujem vam, da si na spletnem mestu, s katerega kopirate knjigo ali članek, pogledate pogoje morebitne nadaljnje uporabe. Pogoji uporabe lahko kopiranje prepovedujejo oziroma omejujejo na nekomercialno uporabo – kar uporaba na komercialnem spletnem mestu ni. Če na to temo ne najdete ničesar, ne smete kar sklepati na to, da je uporaba dovoljena, ampak raje pošljite e-pošto upravljavcu.
Citiranje je po avtorski zakonodaji v Sloveniji dopustno, vendar pa to ne pomeni prepisovanja celotnih tekstov. Citirate lahko nekaj stavkov in navedete vir, kjer se tekst dobili.
Forum je zaprt za komentiranje.