Najdi forum

Splash Forum Politični čvek priklanjanje pahorčka hrvatom

priklanjanje pahorčka hrvatom

obnaša se tako kot da ima slabo vest zaradi vsega skupaj namesto da bi imeli hrvatje slabo vest ker nas izsiljujejo in rišejo mejo na sredino piranskega zaliva se pa pahorček na vsak način hoče srečat s sanaderjem ko ga jebe goni ga v kurac če noče pa nič to je izrecno samo interes hrvatov in

Tokrat pa se 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} strinjam s tabo.

Jaz pa mislim , da je vlada zajebala !!!!
Sinoči sem gledal na HTV 1 njihovo odajo , odprto .
Za razliko od prejšnjih odaj ni bila politično usmerjena proti Sloveniji , sodelovali so trije strokovnjaki za mednarodno pomorsko in kopensko pravo , eden je upokojeni profesor pomor. prava , ki je bil zaposlen na sodišču pomorskega prava v Bruslju , druga dva sta člana razmejitvene mešane komisije , ki se ukvarja z razmejitvijo med obema državama .
Moram reči , če je samo 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} resnice v pomorskih zakonih , ki jih je raztolmačil profesor , potem je Pahor zajebal .
Popolnoma logično je razložil , da Piranski zaliv v celoti ne more pripadati Slo. in tudi nikjer v svetu ni primera kjer bi dve državi delil zaliv , da bi ta pripadal zgolj eni , meja gre vedno po sredini .
Sicer , če pametno razmisliš bo kar držalo , zaliv zahtevamo v celoti , ali to pomeni , da ko stojiš na Hrvaški strani obale si na Hrvaškem , ko stopiš v morje si pa v Sloveniji ????
Slovenija zahteva stanje na 25.6.91. , ampak takratna meja med republikama je bila Dragonja in to smo s podpisom dokumentov priznali , problem je , da nam to sedaj ne odgovarja , zaradi tega se na vse kriplje otepamo arbitraže .
Profesor je pojasnil , načelo pravičnosti : ki pa se do sedaj ni uporabljal , ga pa mednarodni pomorski zakon dopušča .
Samo pri tem načelu je en problem , no vsaj za nas bo sigurno , načelo lahko Hrvaška upošteva in prizna ampak je popolnoma odvisno od nje , mednarodno sodišče jo v to ne more zakonsko prisiliti , pri tem načelu je zelo pomembno , kako se državi razumeta in v kakšnih odnosih sta , glede na to , da nismo ravno v rožnatih odnosih , težko verjamem , da bo Hrvaška to načelo Sloveniji priznala .
Kot sem rekel , če je samo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} res , kar so raztolmačili , potem nas čaka velika mednarodna sramota !!!!
Bojim se , da bo tole kar držalo , saj ni nobene logike , da Pahor isti dan , ko smo Hr. dali rdečo luč , prosi Sanaderja za sestanek .
Pa ne sedaj pljuvat po meni , napisal sem zgolj gola dejstva , ki so jih pokazali in raztolmačili .

Stvar ni tako preprosta, in tisti profesor je marsikaj zamolčal. No saj kakšen slovenski profesor bi pa polnoma drugač povedal. Pol pa si misli, kolk profesorji obvladajo.

Meja gre lahko kjerkoli, po morju, kopnem ali obali, o tem ni dvoma. Pa če že misliš, da ne more it po obali, gre pa lahko po kopnem, 1m od obale ali še manj, ali pa tud več. Pa tud cik-cak, v krivino ali v ravni črti bi lahko šla. Pa tudi ni res, da meja vedno poteka po sredini zaliva. To je hudo zavajanje.
Sta se pa Slovenija in Hrvaška dogovorili, da bo meja tam kot 25.6.91. Takrat je bil pa celoten Piranski zaliv naš. Torej bi bila meja po sredini v nasprotju s takratnim dogovorom.
Pa tud znak za republiško mejo se mi zdi če se prav spomnim, da je stal tam sredi klanca blizu kamnoloma, še višje kot je sedanja mejna kontrola. Pa tud zemljišča so bila vpisana v Piranski kataster, Khmm kaj misliš zakaj?

In kaj bi bilo čudno, da če stojiš na kopnem da si na hrvaškem, če stopiš v vodo pa v Sloveniji? Vedno je nekje meja, da si na eni strani, če narediš še korak pa na drugi. kolikokrat je meja kakšen potok, ki ga lahko preskočiš.
Saj meja je določena – je še vedno tam kot leta 91. Samo ugotoviti je treba, kje že je takrat potekala.

1. Tisti profesor ima ime in priimek.
2. Piranski zaliv 25. 6. 1991 ni bil ne slovenski ne hrvaški, ampak jugoslovanski. Meje med republikami so bile le na kopnu, morskih meja ni bilo.
3. Ves Piranski zaliv ne more biti slovenski. Lahko pa je slovenska večina zaliva. In mislim, da bi tudi po arbitraži Sloveniji morala pripasti več kot polovica zaliva. Vprašanje pa je, koliko več od polovice.
4. Res je, da je Hrvaška po letu 1991 z enostranskimi dejanji skušala spreminjati potek meje. Slovenija je to dopustila. Zakaj?

-In če si v Piranskem zalivu pred l. 91 na črno lovil ribe, ali naredil kakšno kaznivo dejanje, katera policija bi (je) prišla? Slovenska ali Hrvaška? Jugoslovanske policije ni bilo. (samo vojska).
Lahko je ves piranski zaliv slovenski, le zakaj ne bi lahko bil? Celo več, lahko bi bila meja kopenska po katasterski meji občine Piran.
Ne vem zakaj je Slovenija dopuščala spreminjanje poteka meje. In zakaj so v času demosove vlade mejni prehod postavili precej od obmejne table? Si pa mislim, da so Hrvatje držali koga za jajca zaradi biločega.

Tukaj gor se tudi slučajno ne mislim z nikomur kregati , kdo naj bi imel prav mi ali hrvati !!!!
Dejstvo je da jurisdikcija še ne pomeni lastništvo in če smo za časa Yu. vršili na tem delu kontrolo slovenci še ne pomeni da je naše v celoti .
Sicer je res , da meja zavija gre cik-cak , ne gre po sredini zaliva itd. , ampak v nobenem primeru ne gre 1m od obale ali 1m po obali , to bi bil absurden primer in ga za enkrat ni nikjer .
Moje osebno mnenje je , da je ta blokada ob nepravem času , hrvate bi morali blokirati v času , ko so proglasili ZERP , takrat bi bil ta njihov zakon in pa neurejena meja idealen čas za blokado , pa še cela EU bi nas podprla .
Je pa glede blokade zanimiva informacija z današnjim dnem , ampak bom otprl novo temo , me prav zanimajo vaši odgovori .

No, sej jest se tud ne mislim kregat, pa tud zame ni bistveno, al pokažem pasport 200m prej ali kasneje, plaval tam čez pa ne bom nikoli.

Se pa ne strinjam da meja ne bi mogla bit tik ob obali, mislim da je meja lahko kjerkoli, če bi se državi uspeli medsebojno dogovorit (kar pa je še daleč). Mogoče bi bil res edinstven primer, ne vem, ampak tud držav, ki bi se na tak način delile ni veliko v svetu.

Saj pri razmejitvah ne gre za lastništvo, temveč za določitev območja, kjer država uveljavlja svojo jurisdikcijo. No Joras – slovenec je tam lastnik, pa ne pomeni da je tam slovenija, sicer pa je precej savudrije v lasti slovencev.

pogovarjate se o povsem napačnih zadevah, saj nismo mi hrvatocv blokirali zaradi nastrinjanja z mejo ker meja še ni določena ampak zato ker so jo prejudicirali.

pogovarjate se o povsem napačnih zadevah, saj nismo mi hrvatocv blokirali zaradi nastrinjanja z mejo ker meja še ni določena ampak zato ker so jo prejudiciraja. to

pogovarjate se o povsem napačnih zadevah, saj nismo mi hrvatocv blokirali zaradi nastrinjanja z mejo ker meja še ni določena ampak zato ker so jo prejudiciraja to

New Report

Close