priklop internega modema
Kupil sem nov interni modem US Robotics 56k , vstavil v prazen slot in prižgal računalnik. Pričakoval sem, da bo modem zaznal že ob samem zagonu, pa nič.
Ker tu ni bilo uspeha sem šel na Dodajanje strojne opreme in na dodajanje novega modema pa ga spet ni zaznal. Namestil sem že tudi gonilnike ki sem jih dobil zraven na CD.
Ker sem bolj levi za računalnike vas prosim za pomoč, kako naj namestim novi modem.
Hvala že vnaprej
Matej
Prav čudno??
Preveri, še enkrat slot!! Ali je modem pravilno nameščen.
Lahko je tudi kakšna okvara modema-da si že kupu zanič.
Glede softvera, pa ti bodo pomagal drugi strokovnjaki.
Lp
torej bi ga mašina morala sama zaznati? Potemtakem nima to nobene veze z Biosom?
če pa je to tako potem ga bom pač moral reklamirati
hvala
Matej
Praviloma že, mislim da bios nima pri temu nič.
Lp
Bios lahko ima veze.Osnovna plošča bi morala podpirati modem,zato v biosih nastavi Onboard modem na Enable.Potem pa še enkrat poglej,če zaznava modem ali ne.
Sem šel bolj natančno pogledati kje v BIOS-ih se nastavi modem na ENABLE.
No kot najbrž že sam veš,moraš najprej resetirati računalnik in takoj na začetku pritisneš na tipkovnici tipko Delete.Odpre se ti meni za Biose.
Nato greš na:
>Integrated PeripheralsOnChip PCI device [press ENTER] (potrdiš z enter)
Odpre se ti nov meni.Če imaš integrirano zvočno,bo tam tudi meni za audio kartico.Če je tako pustiš tisto pri miru,ker najbrž so pravilne nastavitve že nastavljene.No,drug meni pa naj bi bil za modem.Recimo,če imaš VIA chip na osnovni plošči,bo tam pisalo VIA…bla bla bla… modem,če imaš intelov čip bo pisalo Intel itd,itd….modem.
Kar sem hotel povedati je pač,da se postaviš tja na meni za mode in stisneš ENTER tako,da bo ta opcija na [ENABLE].
V prvotni meni se vrneš s tipko Escape.Nato pa greš ven pri meniju Save settings and Exit.
Če greš ven pri menuju Exit without saving,se nove nastavitve ne bodo shranile v Biose kar pa je seveda logično.
DRUGIH NASTAVITEV NE SPREMINJATI,KER SO TI JIH SIGURNO ŽE NASTAVILI,KO SI KUPIL RAČUNALNIK.
Saj v bistvo ne moreš nič pokvariti ali uničiti,samo če se ne spoznaš na računalnike ne boš mogel sam nastaviti spet optimalne nastavitve v Biosih.
bom danes popoldne še enkrat probal in vam sporočim
še enkrat hvala vsem za pomoč
Matej
Matej, ne dela spljoh, kajne? 🙂
Nisi napisal kakšno mašinco imaš? Novejši interni modemi (zlasti tisti najcenejši) niso več takšni kot včasih in zahtevajo določen procesor, sicer ga mašinca ne zazna.
Če je to to, potem boš moral kupiti kakšen starejši model internega modema ali ustrezen externi, ki pa bo občutno dražji.
Ponekod ‘primejo’ tudi motorole.
Katere Windowse pa imaš?
Res ne dela
Imam Pentium II in pa Windows 98
Kaj pa če bi ga v trgovini zamenjal za kakšen drug model?
Vidim da je to res edina rešitev- da ga nesem nazaj v trgovino
Forum je zaprt za komentiranje.