Najdi forum

priklop LCD monitorja

Zanima me kakšen priključek imajo LCD monitorji za grafično kartico? Ali so to klasični in je alternativa novejši DVI ali pa možen samo zadnji in s tem obvezna novejša grafična kartica.
Pa še to: Kakšna je ATI Radeon 7000 glede na to, da bo že zastarel.

Hvala za vse odgovore!

LCD imajo lahko klasični ali DVI (z možnim adapterjem na klasični).
Glede je ATI Radeon 7000 je pa vprašanje, za kakšne potrebe je računalnik. Za igranje najnovejši iger je že mal stara oz. bo v roku enega leta stara. Za pisarniško delo in občasno kakšen film je pa več kot dovolj. Če je pa sam PC že star se pa tudi ne splač kupovat boljše kartice….. torej bolj specificirat, pa bom tudi lažje pomagal.

🙂

Če bi jo kupoval samo zaradi DVI vhoda se pravi zaradi LCD monitorja ali bi bilo smotrno?

po mojem mnenju ne. odvisno katero kartico imaš sedaj. Pri LCD je pomembna stvar predvsem to, da ne kupiš 17 palični LCD, če ti grafična kartica ne podpira resolucije 1024×768. oz 1280×1024, ker je pri eni izmed teh slika optimalna (malo sem že pozabil). Skratka če ti grafična podpira samo 800×600, bo slika na 17 ” LCD -ju slaba.

Poleg tega imajo nimajo niti vsi LCD monitorji DVI vrat temveč navadna VGA, tako da bodi nekoliko pozoren tudi na to-če že nimaš LCD monitorja pa iščeš zanj kartico.

kje si pa ti zasledil grafično kartico z dvi in brez navadnega izhoda

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close