Prikolica visine max 2m
Jaz sem imel včasih Rapido Orline prikolico. Posebnost le te- lesene stranice se je lahko podrlo in ko si jo vozil je bila višina pod 1.5m. Sestavljena je bila pa isto visoka kot ostale. Nižjo kot 2m bo teško dobit, ker enih 20cm pridejo nad zemljo, vsaj 1.8, pa morajo biti visoke, da se ne butaš in si lahko stegnjen v njej.
Na hitro ko gledam, so vse visoke nekje 2.4 – 2.5m.
Obstaja še Tipoon Travel Machine… pa ene res majhne prikolice, ki so bolj za 1 osebo in z zelo osnovno kuhinjco, ki pa ne vem, kako se jim reče.
Težka bo za “trdo” prikolico. Računaj, da imaš v prikolici stojno višino vsaj 2m + kolesa.
Če ne misliš imeti prikolice pol leta na pavšalu, razmisli o brako / šotorski prikolici: je sicer manj udobna od trde prikolice, a precej lažje za upravljati, pospravljati in še v tvojo garažo gre:)
Ko je zložena, lahko za streho prikolice dokupiš prtljažnik in tam voziš stole, ležalnike.. pa še vedno z višino ne presežeš višine osebnega avta;)
Kampiranje je zabavno:)
[img]https://siol.net/media/img/33/d9/93eeace421245865fcb7-camp-let-sotorska-prikolica.jpeg[/img]
Zagotovo najboljsa majhna in nizka prikolica je od eribe. To je kultna zadeva, delajo jo ze kakih 50 let. Je trda prikolica, se ji pa dvigne streha. Za dva ali druzino z malimi otroki idealna zadeva. Kaj vec kot za spat itak ne rabiš, kuhas itak zunaj, tako da kake ekstra zadeve ne rabiš,tusiraš se v kampu.
Slabost šotorskih prikolic je ta, da je med potjo ne moreš uporabljat, pa kramo itd, moraš imeti bolj omejeno…..denimo večji hladilnik je že problem. Tudi postavljanje vzame nekaj časa več, pri trdi samo tendo napelješ in vržeš stole in mizo ven.
Je pa prednost šotoskih skladiščenje, teza, zracni upor pri vožnji itd.
Ni, ni manj udobna :-). Je ne zamenjam za nobeno “trdo” prikolico.
[/quote]
Sama z njo nimam izkušenj, imam samo s trdo. In udobje mi je to, da imaš že vse v prikolici od posteljnine, mize in stolov, do posode, štedilnika in hladilnika in ne obremenjuješ avta s tem. Ampak preprostost šotorske pri postavitvi, zlaganju in hop pripneš in odpelješ mi je pa všeč:)