Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Priljubljeni koroški kantavtor M.S. živi v svinjaku!

Priljubljeni koroški kantavtor M.S. živi v svinjaku!

Z ženo sva se vrnila s Koroške, kjer sva v v idilični koroški vasici na povabilo znanca preživela vikend. Vedel sem, da tam stanuje tudi znani kantavtor M.S., katerega pesmi sem vedno rad poslušal, sploh tiste, ki jih je ustvarjal na začetku kariere in so že skoraj ponarodele. Znanca sem prosil, če mi lahko pokaže njegovo hišo, malce sem upal, da bom pevca morda lahko videl celo v živo – bila je prečudovita sončna nedelja, morda pa kaj skače naokoli…? Znanec se je malce obotavljal, potem pa mi je hišo, ko smo se sprehajali mimo nje, le pokazal: “Glej, tu stanuje..”

Bil sem šokiran nad videnim. Sploh, ker sem pred kratkim gledal njegov intervju z Majo Oderlap, kjer je večkrat poudaril, koliko daje na osebnostno rast, kako spoštuje naravo, kako ga boli, da ga je žena zapustila. Dajal je vtis zrelega človeka, ki spretno krmari skozi življenje. Ko pa smo videli njegov dom od blizu, je bilo vse skupaj podobno tistim svinjakom, kjer živijo horderji in jih v TV oddaji obiskujejo psihiatri z namenom, da jih naučijo reda in čistoče.

Ubogi sosedje! Dvorišče M.S.-ja je polno odpadnih in zarjavelih avtomobilov – krip! – zraven je videti parkiran že čisto zarjavel motorni čoln (nedvomno neploven..), plevel in grmovje povsod, fasada na hiši zamazana, okna prav tako. Kot pri Ciganih. Smeti povsod in živalski iztrebki. Kakšno je šele stanovanje od znotraj?

O umetniku, ki sem ga nedvomno cenil do danes, sem izgubil vso dobro mnenje. Kako je spreten z besedami, sladek kot med je bil v tistem intervjuju. V resnici pa je čisto navaden pacek, zblojen do konca. Zdaj se mi dozdeva, zakaj ga je soproga zapustila. Kdo bi pa živel s takšnim pozerjem…

in?pesmi so se veddno ok …

Nič ni ok. Njegova poezija naj bi bila osebno izpovedna, saj tako pravi. Človek pa je skrajno neurejen, ne pozna niti osnovnih bivanjskih standardov. Ali pa je še len kot Fuks in se mu ne da niti za sabo počistiti. Ko bom v bodoče slišal kak njegov komad po radiu, lahko samo še bruham, saj bom imel samo tisti njegov svinjak pred očmi.

in kaj zdaj 😱

Kdo????

Kaj torej želiš od nas?

A je ta človek mogoče Marjan Smode ?

Lahko je v težji krizi, pomeni, da nima moči  niti smeti premakniti. Kaj pa ti veš kako je z njin in tu gor packariš njegovo ime. Ne veš kaj se s kom dogaja, zato se ne vtikuj v druge ljude, ki jih ne poznaš.

Lej, umetnik pač. Oni so genialni do te mere, da jih naše življenjske navade ne zanimajo. Stremijo k višjim ciljem, kot so pometanje okoli hiše. Žena mu je šla, za čistilko pa nima keša, to bo.

Mislim, da vem, o kom je govora. Pa v resnici sploh ni slab fant, pač en tak bohemski tip. Ja, bi rekla, da si ne čisti okoli bajte, to ni njegov vajb, je bolj na hipi sceno. Muzika mu gre po glavi že od nekdaj, drugega nič. Mislim, da nikoli ni bil redno zaposlen, žena je delala, on pa šalala. Ga moraš takega vzeti, ni drugega. Je pa avtor najbolj prodajanega komada v SLO ever, to je tudi nekaj (zelo veliko) vredno.

Sem šla gledat na Google maps na njegov naslov: Sv Daniel 58 A …2 leti nazaj  piše datum…Še čisto luštna in spodobna hiška…Je v dveh letih nastal tak kaos?

A je ta hit komad morda

Jožica,kje si bila….

Potem vemo,kdo je.

Eni imate očitno motnje. So pisale bolj ženske z obiski. Desci ocitno ne izostajate. A drva nis mogel naswkat, ce si bil že tam, ko bi ti zaatonj pel ekstra? 🙄☺️☺️☺️

Če tebe, avtor, tako zelo moti njegov nered, bi se pa ja ponudil in mu uredil okolico po TVOJEM okusu. Vsekakor boljše, kakor da ga na forumu obiraš, a ni tako?

Nikogar ne obiram in ne imenujem. Dejstvo je, da omenjeni umetnik o sebi v medijih podaja eno sliko, ki je malo da ne brezmadežna, jaz pa sem imel priložnost videti drugo sliko na lastne oči. Vse je zlagano, vse velike besede in klobasanje.

Odgovor na objavo uporabnika
Šokirani, 15.12.2024 ob 19:37

Nikogar ne obiram in ne imenujem. Dejstvo je, da omenjeni umetnik o sebi v medijih podaja eno sliko, ki je malo da ne brezmadežna, jaz pa sem imel priložnost videti drugo sliko na lastne oči. Vse je zlagano, vse velike besede in klobasanje.

Aja je treba iti do bajte in to v medij dati. Naokol nekaj pleha, pa nepokošeno :), tudi ni pograbljeno pa fasada  ni nova. In se na googla zijate kje je doma. Butli.

Zagrizen Ruparjev človek, mu hodi pet na zborovanja, primitiven na Twitterju, ko se je dalo še neprijavljen brati.

ikov sit je to

Takemu prepovešse vstopnico za ave marijo.  😅☺️☺️☺️

Od svojega (nekdanjega) idola pričakuješ preveč: da ti poje, pove, kako naj živiš, urediš bivanjsko okolico, vzgajaš otroke, urejaš finance, napreduješ v poslu, … joke. Po takšnih predstavah potem nekateri vodilni res mislijo, da imajo vpliv na vse vidike življenja ljudi. Niti pod razno. On je zgolj kantavtor.

lipo, 15.12.2024 ob 20:24

Od svojega (nekdanjega) idola pričakuješ preveč: da ti poje, pove, kako naj živiš, urediš bivanjsko okolico, vzgajaš otroke, urejaš finance, napreduješ v poslu, … joke. Po takšnih predstavah potem nekateri vodilni res mislijo, da imajo vpliv na vse vidike življenja ljudi. Niti pod razno. On je zgolj kantavtor.

Ne.Ampak a ni osnovna stvar, da imaš okrog hiše urejeno? Da populiš plevel ? Da ne vlačiš k bajti starih, zarjavelih vozil, in da pometeš ? Saj ni treba da je v nulo in da si picajzel….ampak toliko, da se vidi, da se trudiš…in da je nekaj normalnega, ne pa skret okoli bajte in vse navlečeno, kot da lastniki niso diht?

Korošica274, 15.12.2024 ob 18:51

Mislim, da vem, o kom je govora. Pa v resnici sploh ni slab fant, pač en tak bohemski tip. Ja, bi rekla, da si ne čisti okoli bajte, to ni njegov vajb, je bolj na hipi sceno. Muzika mu gre po glavi že od nekdaj, drugega nič. Mislim, da nikoli ni bil redno zaposlen, žena je delala, on pa šalala. Ga moraš takega vzeti, ni drugega. Je pa avtor najbolj prodajanega komada v SLO ever, to je tudi nekaj (zelo veliko) vredno.

Dober komentar, ampak to, da ne čisti okoli bajte, ker to ni njegov vajb, je v civiliziranem svetu težko izgovor.

Kater je ta  “najbolj prodajan komad v Sloveniji” , prosim? Ki naj bi ga spisal tale model?

ha, 15.12.2024 ob 20:44

Dober komentar, ampak to, da ne čisti okoli bajte, ker to ni njegov vajb, je v civiliziranem svetu težko izgovor.

Mogoče bo pa tole prebral in se zamislil.Če bo zrihtan in urejen, pa če bo pospravil okrog hiše, ga lahko še katera vzame za svojega….kar mu bo v prihodnosti prišlo prekleto prav.In upam, da je vplačeval za penzijo, ker drugače mu bo trda predla..

Jožica!

Mogoče bo pa tole prebral in se zamislil.Če bo zrihtan in urejen, pa če bo pospravil okrog hiše, ga lahko še katera vzame za svojega….kar mu bo v prihodnosti prišlo prekleto prav.In upam, da je vplačeval za penzijo, ker drugače mu bo trda predla..

Eh, je bil vedno en tak lepotko, punce so norele za njim. Kar nekaj src je zlomil, še vedno je šarmanten kot hudič. Nikoli ni dolgo sam, le naveliča se vsake.

Kako bo s penzijo, ne vem, vem pa, da ni materialist! Zase ne rabi dosti in vedno se bo znašel. Zato najbrž tudi živi v neredu, ker ga ne moti. Kot kak neandertalec. Cave Man.

New Report

Close