priloga k ribam
Mi imamo pri ribah kus-kus z zelenjavo. Zelo simpl. Prepražim željeno zelenjavo (jaz dam čebulo, bučke, papriko), ko je dovolj prepraženo, zalijem z vodo in usujem kus-kus. Kuham, da voda spovre 2-3 min in rahlo mešam, da ostane kus-kus rahel. Pokrijem in potem enako, kot priprva normalnega kus-kusa vsak tok časa dvignem pokrov in ga “zrahljam” Odlično!
Ali pa popečne kruhke fr. štruce recimo z zeliščnim maslom (česen, petršilj, drobnjak, maslo).
Ter obvezno karameliziran češnjevecin/ali koromač.
Blitva s krompirjem je priloga. Zakaj rabiš prilogo k prilogi?
Kot drugo, običajno je to priloga k ribam kot takim, ne k ribjim palčkam ali kakšnemu ocvrtemu osliču (ponavadi, no). In takrat se na krožnike servira riba+ena od prilog. Še nisem videla, da bi kdo pečene brancine, postrvi ipd. naložil na servirni krožnik…