Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Primark

Primark

A bejž no. V svojem življenju še nisem NIKOLI namakala cunj pred prvim pranjem. Večino stvari perem na 40 in več. Kavbojke na 40 in veš kaj, še nikoli se moje telo ni obarvalo zaradi njih pa tudi skrčile se niso (razen redkih izjem). Tako da je več kot očitno, da je to navaden pofl. In ne boš verjela, pred 10, 15 leti sem tudi jaz kupovala v h&m, pa je kvaliteta ful padla in sem nehala. C&a še vedno kupim kaj za prosti čas, če najdem kaj kar mi je všeč (tako po videzu kot po materialu). In njihove cunje se mi do zdaj brez predpranja še niso nič skrčile, pa tudi obarvale me niso.
Pa še nekaj – ko na cunje (predvsem spodnje perilo) napišejo, da se pere na 30 stopinj – se počutim kot da nas majo vse za debile. Naša telesna temperatura je pa koliko? 29 stopinj?
[/quote]

Lahko je pofl, lahko pa je tudi načrtno blatenje konkurence. Koliko gnojnice je bilo tukaj prelite zaradi ene štacune, bi predvsem pomislila na to. Ker to ni normalno, sori. Toliko enega afekta, gneva, žaljivk zaradi navadne štacune z oblačili. To ni doživel ne Kik, ne Takko, ne Mana, ne Pepco, pa so vse pofl trgovine istega ranga. Komu je ravno Primark trn v peti?

Lahko je pofl, lahko pa je tudi načrtno blatenje konkurence. Koliko gnojnice je bilo tukaj prelite zaradi ene štacune, bi predvsem pomislila na to. Ker to ni normalno, sori. Toliko enega afekta, gneva, žaljivk zaradi navadne štacune z oblačili. To ni doživel ne Kik, ne Takko, ne Mana, ne Pepco, pa so vse pofl trgovine istega ranga. Komu je ravno Primark trn v peti?
[/quote]

Meni je predvsem hecno, kako se zgražajo take, ki so po svojem pisanju par kast nad ubogo rajo, ki tam kupuje, one pa ne bi za nobeno ceno prestopile praga, ampak vseeno so nenavadno dobro seznanjene s ponudbo, načinom prodaje,… Jaz v primarku še nisem bila, priznam, da me odbija ta histerija in na živce mi gre, ker je naenkrat v btc toliko več ljudi in prometa. Bom pa šla čez nekaj časa pogledat, kaj ponuja. Trgovina kot trgovina, če mi bo kaj všeč, bom kupila, sicer pa ne, čisto enostavno. Otipati in oceniti, kaj je ok in kaj pofl pa tudi znam, to naj za odraslo žensko ne bi bil problem?

če bi ti slučajno vklopil-a možgane bi vedel-a, da ta kader lahko vodi trgovce že pred odprtjem trgovine
tko da ne nabijaj
[/quote]

A potem najamejo tudi tisoč kupcev na dan, da jih naučijo odnosa do strank?

Meni je predvsem hecno, kako se zgražajo take, ki so po svojem pisanju par kast nad ubogo rajo, ki tam kupuje, one pa ne bi za nobeno ceno prestopile praga, ampak vseeno so nenavadno dobro seznanjene s ponudbo, načinom prodaje,… Jaz v primarku še nisem bila, priznam, da me odbija ta histerija in na živce mi gre, ker je naenkrat v btc toliko več ljudi in prometa. Bom pa šla čez nekaj časa pogledat, kaj ponuja. Trgovina kot trgovina, če mi bo kaj všeč, bom kupila, sicer pa ne, čisto enostavno. Otipati in oceniti, kaj je ok in kaj pofl pa tudi znam, to naj za odraslo žensko ne bi bil problem?
[/quote]

V BTC že nekaj let ne zahajam, ker je zame to prevelik šunder, pa grem lahko tja tudi dopoldne, samo ni nič pomagalo. A zdaj je pa še večja gneča? Kaj bo šele, ko bo tam Ikea …

če bi ti slučajno vklopil-a možgane bi vedel-a, da ta kader lahko vodi trgovce že pred odprtjem trgovine
tko da ne nabijaj
[/quote]

Ti, Moničan, si tak negativc, da te se še žužki izogibajo.

[/quote]

Kavbojke ne smejo puščati barve. To ni normalno. Oblačila se morajo prati na 60C.

Skoraj 8 milijard nas je in naše število še narašča. Kvalitetnih materialov ni zadosti za vso to množico ljudi, zato se vedno bolj uporablja ceneno sintetiko na račun kvalitete. Zaradi primankljaja v proizvodnji so kvalitetni materiali dražji. Večina ljudi ne zasluži zadosti, da bi si kupovala volnene plašče ali svilene bluze. Zato se konfekcija dela iz umetnih materialov in metode izdelave bodo vedno cenejše in ne obratno. Ta trend se jasno vidi zadna desetletja tudi v trgovinah.

A potem najamejo tudi tisoč kupcev na dan, da jih naučijo odnosa do strank?
[/quote]

Če te starši od malega niso učili prijaznega in spoštljivega odnosa do soljud, ti 1-mesečni tečaj, kako se dela s strankami, ne bo kaj dosti pomagal.

V BTC že nekaj let ne zahajam, ker je zame to prevelik šunder, pa grem lahko tja tudi dopoldne, samo ni nič pomagalo. A zdaj je pa še večja gneča? Kaj bo šele, ko bo tam Ikea …
[/quote]

Ne sprašuj, sem bila v soboto v interšparu, na cesti kolone, v garaži polno varnostnikov, ki usmerjajo promet, ljudi vse polno,… mislim, da kar en lep čas me grem več tja. Ikea, ja, to bo šele veselica 😉

A bejž no. V svojem življenju še nisem NIKOLI namakala cunj pred prvim pranjem. Večino stvari perem na 40 in več. Kavbojke na 40 in veš kaj, še nikoli se moje telo ni obarvalo zaradi njih pa tudi skrčile se niso (razen redkih izjem). Tako da je več kot očitno, da je to navaden pofl. In ne boš verjela, pred 10, 15 leti sem tudi jaz kupovala v h&m, pa je kvaliteta ful padla in sem nehala. C&a še vedno kupim kaj za prosti čas, če najdem kaj kar mi je všeč (tako po videzu kot po materialu). In njihove cunje se mi do zdaj brez predpranja še niso nič skrčile, pa tudi obarvale me niso.
Pa še nekaj – ko na cunje (predvsem spodnje perilo) napišejo, da se pere na 30 stopinj – se počutim kot da nas majo vse za debile. Naša telesna temperatura je pa koliko? 29 stopinj?
[/quote]

Ce nekaj delas ceu lajf se ni nujno da je ta nacin tud edini kul 😉

Moj namen je bil povedat kako se stvari izognes. Zdej ce je to zate povod za uzaljen poskok na mestu…tvoja stvar. Zarad mene lahko tud podlozene modrce peres na 90 pa centrifugo na 1200+, nimam s tem nobenga problema. Ce ti je point, da se mors takoj prvi dan po otvoritvi pokazat v novih pofl hlacah, spet cist tvoja stvar. 🙂

Skoraj 8 milijard nas je in naše število še narašča. Kvalitetnih materialov ni zadosti za vso to množico ljudi, zato se vedno bolj uporablja ceneno sintetiko na račun kvalitete. Zaradi primankljaja v proizvodnji so kvalitetni materiali dražji. Večina ljudi ne zasluži zadosti, da bi si kupovala volnene plašče ali svilene bluze. Zato se konfekcija dela iz umetnih materialov in metode izdelave bodo vedno cenejše in ne obratno. Ta trend se jasno vidi zadna desetletja tudi v trgovinah.
[/quote]

Ceneni materiali so za okolje bolj obremenjujoči. Bombažne kavbojke iz Lidla se lahko perejo na 60C in nič se jim ne zgodi. Volnene jopice pa raje ne prati na več kot 40C.

Ce nekaj delas ceu lajf se ni nujno da je ta nacin tud edini kul 😉

Moj namen je bil povedat kako se stvari izognes. Zdej ce je to zate povod za uzaljen poskok na mestu…tvoja stvar. Zarad mene lahko tud podlozene modrce peres na 90 pa centrifugo na 1200+, nimam s tem nobenga problema. Ce ti je point, da se mors takoj prvi dan po otvoritvi pokazat v novih pofl hlacah, spet cist tvoja stvar. 🙂
[/quote]
Sory ker sem ti stopila na žulj. Samo napisala sem, da delam na drugačen način in nimam problemov s krčenjem in razbarvanjem. Pofla kupujem zelo malo. Zdaj ko razmišljam, je tvoj nasvet verjetno dobrodošel vsem, ki imajo očitno obilico časa. Najprej se dopoldne drenjajo v trgovini, potem namakajo in perejo in z večer grejo v novih cotah na pijačko, pa je dan okrog.
Podložene modrce perem brez problema na 40 stopinj s centrifugo na 600 ali 800 in držijo barvo in obliko. Jih pa ne kupujem pri nas za par evrov, ampak jih naročam po netu. Spodnje perilo, ki je namenjeno večkratni uporabi bi moralo biti pralno vsaj na 40 stopinj.

Bože mili. Če vam ni všeč, pač ne greste tja, ane? Jaz sicer čakam, da se ta norija malo poleže, ker zdaj v gneči mi res ni za hodit tja, sem bila pa že večkrat v avstrijskem Primarku. Tam sem nakupila do sedaj: brisačo za na morje (res fino in veliko, imam jo že 2 leti, nobenih težav), brisače za v kopalnico (super mehke), 2 posteljnini, ki sta stalno v obtoku že vsaj 2 leti, brez težav; poletne hlače (po nekaj pranjih so se minimalno skrčile, ampak enako je bilo s podobnimi iz h&m; niso se pa skrčile toliko,da se jih ne bi dalo nosit; imam več pižam – super mehke, lepe, jih nosim že 2 leti brez težav; par majčk (jih imam tudi že vsaj 2 leti in se niso nič skrčile, tudi barve so take, kot morajo biti). Skratka, meni je Primark v enakem rangu kot kak H&m. Kvaliteta ni ravno da dol padeš, je pa čisto ok. Nobena stvar mi ni razpadla, se razbarvala ali skrčila.

Ampak ali so te stvari vsaj v večini bombažne? Ker ce niso, umetni materiali, ne, hvala, sploh za pižame.sp.perilo in posteljnino. Koliko so naravnih materialoc ostale obleke? Ali vse sintetično, ker potem je smiselno, da je poceni.

Sem pa fledala na yt, zal vse turobnih in đaznih barv, vzorci pa nikakvi. Po tem sklepam ,da je to bolj tko trgovina. No, enkrat se bom sla prepricat na lastne oči.

40. ☺

Jaz pa sem tip in mi skakanje od trgovine do trgovine ne sede, zato sem nad primarkom navdusen. Za vikend sem bil prvic in zapravil 200€ in za ta denar dobil komplet poletno garderobo za prosti cas in sluzbo. V dveh urah sem nabavil vse in sedaj me trgovine do zimske garderobe vec ne vidijo.

Velika gužva, kozmetike kar zmanjkalo v soboto, prazne police.
Na prvi pogled ni bilo nekaj dosti od te poletne kolekcije, bo mogoče jesenska boljša 🙂

A ti to resno? V katerem jeziku?

nasproti Primarka je tudi odprta nova kar velika trgovina z oblačiči Reserved, pa o tem nihče nič ne napiše

V BTC-ju? Je ta Reserved kaj kvalitetnejša od Primarka?

Lepa :))

Jutri grem v BTC v Primark pošnofat. Kaj priporočate? So že dobili robo, ker ste vse izropale?
Seveda pa grem še malo pogledat okrog po BTCju tudi drugam. 🙂

Mogoče zato, ker je že kakšna deseta v Sloveniji?

Upam, da boš po obisku poročala, kako je, mene zanima predvsem, ce je gužva, ker imam ravno tam en opravek, pa bi tudi sama skocila pogledat to famozno štacuno! Sem namrec uro iz ljubljane, pa samo v primark ne bi hodila.

svašta ..

https://www.youtube.com/watch?v=l0_5ziFoWRE

New Report

Close