Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Primer dobrega spremnega pisma

Primer dobrega spremnega pisma

Zanima me ali kdo ki mu hitro uspe dobiti zaposlitev oz je dobil zaposlitev ali hitro pride na razgovore, lahko pošlje kakšen primer spremnega pisma, kaj vse vključite not. Primer: administrator, referent, prodaja, itd… Bolj me zanima na čem ste pozorni ko jih pišete in kako to izgleda, kajti že nekaj časa iščem delo in pošiljam prošenj vendar nič. ( izkušenj tudi nimam veliko samo kot študent nekaj malega )
Poleg tega, pa me zanima še ko greste na razgovor ali bolj samo odgovarjate na vprašanja ali je pomembno da izpostaviš dober odnos z tisto osebo ki te sprašuje.

Svojega spremnega pisma seveda ne bom podelila s tabo, ker vsebuje preveč osebnih podatkov, lahko pa ti opišem strukturo. Je pa zanimivo, da uporabljam istega že iz obdobja študentskih let, le da sem ga vedno bolj nadgrajevala in dopolnjevala.

Meni se zdi pomembno, da je dobro strukturirano, da v njem poveš vse ključno, kar imaš za povedati, da se ne podvaja s CV in ni zanemarljivo tudi, da je pravilno vizualno oblikovano in slovnično primerno.

Torej vanj nikakor ne pišeš od kod si, kdaj si rojena in podobno (vse to je že na CV), sploh nikakor ne pišeš, kdo so tvoji starši in kje so zaposleni (tudi to sem že videla).

Moje spremno pismo se prične z navedbo delovnega mesta, na katerega pošiljam vlogo. Nadaljujem z opisom, kdo sem: izobrazba in poudarek, da dosegam zahtevam pogoj glede stopnje izobrazbe. Nadaljujem z navedbo trenutne zaposlitve in opisom delovnih nalog, na koncu poudarek prekrivajočih se vsebin, ki jih torej že poznam in obvladam. Sledi razlog, zakaj sploh iščem zaposlitev oz. zakaj me je odprto del. mesto pritegnilo. Nato opis drugih znanj in veščin, ki jih bom lahko uporabila, morda nevsiljivo vpletem še kakšna neformalna znanja in osebne interese. Na koncu poudarek svojih prednosti, zakaj sem ravno jaz primeren kandidat in na koncu lep pozdrav.

@Queen nepr. Hvala za odgovor.

Pač napišeš: Dejte mi ta đžob al pa vas vse pobijem!

Deluje.

Manj je več. Zapomni si.

New Report

Close