Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis primerjalna književnost

primerjalna književnost

Živjo!

Opažam, da na teh straneh “klepeta” veliko študentov primerjalne književnosti, zato bi vas rada vprašala, kako vam je všeč študij. V septembru bi se rada vzporedno vpisala, pa mi manjka nekoliko poguma.
Hvala in lp!
cohen

Jaz sem iz primerjalne književnosti diplomirala pred dvema letoma. Ujela sem staro generacijo profesorjev na čelu s Kosom in Korenom, žal pa so novi (Virk, Snoj, Matevž Kos, Vanesa Matajc) prišli že po tistem, ko sem končala s predavanji, tako da o trenutni situaciji kaj dosti ne morem povedati.

Študij se mi na splošno ni zdel težak, na začetku pa sem bila (kot večina mojih sošolcev) kar precej šokirana, saj sem mislila, da bomo večinoma brali knjige in jih nato interpretirali, potem pa smo se vse leto ukvarjali samo s teorijo. No ja, hitro se navadiš in stvari ti polagoma postajajo logične, čeprav se na začetku počutiš kot zadnji idiot (OK, vsaj jaz sem se ;)). Kot rečeno, ko zdaj gledam nazaj, se mi sploh ne zdi, da je bilo težko. Vpiši se, zakaj pa ne!

Ali obstaja tudi izredni študij primerjalne književnosti?

Hej, oprosti ker takole vpadam, ampak besno iscem zapiske za cetrti letnik – po mojem si ti moja generacija (studija mislim in predmetnika)…
Rada bi Kralja (teorija drame, literarna avantgarda
– Novaka (literatni prevod) ali simbilizem…
– Snoja metodologija lit. vede…

Mi lahko pomagas?
Ali kdo drug?

Živjo, Sama!

Žal ti ne morem pomagati… od naštetega sem poslušala edino teorijo drame pri Kralju (očitno si le kako leto za mano), pa še ti zapiski so v skladu z mojim načelom ‘ko več ne rabiš – daj naprej’ zdaj kdove kje…

Veliko sreče pri iskanju, pa seveda pri izpitih!

Poglej na domačo stran oddelka!

New Report

Close