Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Primerjava mobilni modem – mobilna dostopna točka?

Primerjava mobilni modem – mobilna dostopna točka?

Zdravo vsem.

Z mobilnim modemom (Tušmobil 24 ur, Huawei E173) nimam ravno najboljšega signala, tudi prekinja sprejem, signal ni konstanten, “linija pada”, niti ne izvede do konca preizkusa hitrosti na speedtest.net.

Bi bilo z mobilno dostopno točko (npr. ZTE MF60, http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/naprave.aspx?nid=1&nidx=1600) kaj boljše?

Hvala vnaprej vsem, ki ste preizkušali oboje in se pripravljeni povedati kaj o rezultatih.

Hehe, ti imaš še srečo, jaz s tem usb modemom sploh nisem dobil povezave (vsaj na želeni lokaciji v Beli krajini ne!). Zato sem pač moral pozabiti na Tušmobil. Na srečo je bil modem odklenjen in sem se odločil za osnovni paket pri Mobitelu, ki zagotovo zagotavlja dosti bolj zanesljivo pokritost z netom po državi (cena paketa: 19 evrov, kar je dokaj ugodno, mesečno vključuje 15 GB prenosa podatkov). Kasneje sem dokupil v akciji za 19 evrov je mobilni router (nanj se lahko poveže 9 naprav), tako da samega usb modema niti ne potrebujem več.

Če boš kupil le router in vanj vstavil Tušmobilovo kartico, ne boš nič pridobil – signal je pač signal: ali je ali pa ga ni 🙂 Pri mobitelu si lahko brezplačno sposobiš modem in stestiraš signal, preden se boš morda odločil za spremembo operaterja.

Veliko uspeha pri tem želim!

Gargi, hvala lepa za odziv in izkušnje ter nasvete, pa za želje seveda tudi. :).

Pred dnevi s Tušmobilovo kartico SIM v Tušmobilovem modemu Huawei E173 nisem uspel preizkusiti hitrosti prenosa podatkov, mi je pa to uspelo včeraj, ko sem kartico vstavil v Samsung Galaxy Mini.

Glede na to sklepam, da je mogoče kaj odvisno tudi od moči naprave, ki sprejema signal, ne samo od moči signala na mikrolokaciji, čeprav dopuščam možnost, da (ker pač nisem preizkušal hkrati) vplivajo tudi vreme, “zračni tokovi” ali kaj podobnega.

Če lahko še poveš, prosim, ali pri Mobitelu opažaš kaj stabilnejši ali hitrejši prenos z mobilno dostopno točko, kot je bil prej z modemom?

Hvala vnaprej in lep pozdrav!

Ne, nisem opazil nobenih sprememb – s to razliko, da sedaj lahko uporabljamo povezavo na vseh napravah, ki jih imamo. Celo med vožnjo ipd., kar pa pri usb modemu ni mogoče. Torej, priporočam.
Kar se kakovosti sprejema signala tiče, pa težko sodim – možno je tudi to, o čemer pišeš.

lp Gargi

Gargi, najlepša hvala za odgovor in priporočilo.

Bom še danes enkrat poskusil v Samsung Galaxy Mini vstaviti bobovo kartico (pri nas ima Simobil najboljši signal, kolikor sem uspel ugotoviti doslej) in bom videl, ali mobilnik bolje sprejema kot modem.
Doslej namreč z mobilnikom nisem uspel vzpostaviti delujoče povezave z bobom, ker mu njihove nastavitve niso “ustrezale”. Bom videl, če bo z ročnimi ali celo s Simobilovimi bolje.

Če ne bo, predvidevam, da dostopna točka verjetno ni močnejši sprejemnik od mobilnika.

Hvala še enkrat in lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close