Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Primerjava Slovenka /ženske iz bivše Jugoslavije

Primerjava Slovenka /ženske iz bivše Jugoslavije

Beremo  stalno pritožbe kakšne so sodobne ženske. Saj ene so res, se strinjam, razvajene, princeske in za nič sposobne.  Večina nas pa kuha, pospravljamo, skrbimo za otroke, dom, ter hodimo v službo in prispevamo k družinskemu proračunu. Medtem ko ženske iz bivše Jugoslavije, so redke, da delajo. So izjeme, nekatere hodijo v službo ker jim finančno drugače ne znese . Tiste ki so doma, skuhajo, kavice  pospravijo, grejo po otroke . Pa jih moški gledajo kot bi bile njihove kraljice. Slovenke bi bile najslabše, če bi tako živele. Kaj mislite, moški?

Ne poznam nobene, ki ne bi imela službe in delala še doma. Ne glede od kod so.

Napačnega si si izbrala, slovenčka, ki te tera, namest južnga, ki bi te razvajal 😀

Razlike so vsakemu očitne. Večinoma uporabnikov mona je rojenih v Jugoslaviji. Tisti ki niso, bodo težko razumeli razliko, ki jo mi vidimo in doživimo. In zakaj poniževalno, da ženske iz Jugoslavije nimajo služb in niso družinske? Malo preveri, kako se je takrat živelo, vprašaj svojce, starše, sosede. Tisti, ki smo se rodili v bivši državi, imamo definitivno samo privilegij. Imamo nekaj v sebi, kar sodobna družba žali, sovraži, ponižuje in se temu posmehuje. Vrednote so pomembne, ki jih pa danes ni.

In ne gre za kuhanje. Gre za bonton, kulturo srca, mentaliteto, gre za paket bogatih vrednot, ki jih jaz za nič na svetu ne bi zamenjala.

Odgovor na objavo uporabnika
WD40, 20.11.2024 ob 19:25

Ne poznam nobene, ki ne bi imela službe in delala še doma. Ne glede od kod so.

Ne poznaš nobene ki bi bila doma? Potem pa zelo malo ljudi poznaš. Večina žensk iz bivše Jugoslavije so doma.

Oddajam eni makedonski družini. Ženska je res doma, pa niti nima neki pospravljeno, slabše kot da  imeli prejsnji najemniko. Mož dela , ne dela, gara, pride pozno zvečer domov.

Ne, 20.11.2024 ob 20:03

Ne poznaš nobene ki bi bila doma? Potem pa zelo malo ljudi poznaš. Večina žensk iz bivše Jugoslavije so doma.

Ali pa se ne klatim po domovih … kdo bi vedel.

Zanimivo, poznam ogromno ljudi, veliko iz bivše Juge (iz vseh republik), službeno sem se z njimi srečevala dnevno. Zelo redke ženske so bile, ki niso hodile v službo, tudi Kosovarke…..(v glavnem tiste, ki še niso dolgo živele v Sloveniji). Recimo v Sogefi  filtration v Medvodah je zaposlenih ogromno Makedonk. V bloku imam kar nekaj sosed, ki so iz bivše Juge, čisto vse hodijo v službo. In ne, ni večina doma, večina jih kar lepo hodi v službo. Ne vem, sicer, kje ti živiš in delaš, ampak če ste kakšna večja firma, imate gotovo čistilke. Koliko je med njimi Slovenk?

Se bil poročen s Slovenko, je hodila v službo, delala pač normalen job. Ona je bila tako utrujena, da ji je bilo vse težko doma naredit. Sem se ločil, spoznal sicer rtukaj rojeno južnih korenin. Ona ravno tako hodi v službo, skrbi za otroke (najine in moje prejšnje), pa nič ji ni težko narediti. Meni je to veliko boljš

Anonimna892, 20.11.2024 ob 19:21

Beremo  stalno pritožbe kakšne so sodobne ženske. Saj ene so res, se strinjam, razvajene, princeske in za nič sposobne.  Večina nas pa kuha, pospravljamo, skrbimo za otroke, dom, ter hodimo v službo in prispevamo k družinskemu proračunu. Medtem ko ženske iz bivše Jugoslavije, so redke, da delajo. So izjeme, nekatere hodijo v službo ker jim finančno drugače ne znese . Tiste ki so doma, skuhajo, kavice  pospravijo, grejo po otroke . Pa jih moški gledajo kot bi bile njihove kraljice. Slovenke bi bile najslabše, če bi tako živele. Kaj mislite, moški?

Mi na misel ni prišlo kdajkoli v življenju, da bi ostala doma.Vedno sem imela svojo službo in kariero.Pa svoj denar.In kar je zelo pomembno: neodvisnost.

V večini primerov ćefurke pasejo slona, kofetkajo, desci pa morajo delati, naše pa so se teh grdih navad navadile od njih.

Pred tem so bile kranjice pridne in delavne !

Slovenci, rojeni v 70ih smo odraščali z mešanjem narodov bivše Juge, živeli s sorodniki in prijatelji begunci in nam je zadnja briga, če je prijateljica in Bosne ali iz Makedonije. Geni so se mešali in otroci so zato bolj zdravi in lepši. Kulturni golaž na naših tleh obstaja od nekdaj, z Albanci vred.

Moja generacija ima percepcijo, da so vsi iz bivše Juge naši, med tem ko so prišleki Albanci, Pakistanci, Afganistanci Afričani, Indijci, ipd. Čez 50 let bomo verjetno zmiksani tudi z njimi, in svet se bo vrtel dalje..

Imejmo se radi, pobotajmo se s sorojenci, ostanimo v stiku s prijatelji, uživajmo življenje, recimo NE nasilju v družini in okolici, prijavimo nasilje nad otroci in ženskami, pomagajmo si med sabo.. in bomo lušni, prijazni in zadovoljni starčki in na kincu odšli v večnost z dobrim občutkom in pomirjeni.

New Report

Close