Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Primerno darilo za 18.let? – nesoglasja

Primerno darilo za 18.let? – nesoglasja

Z možem ne najdeva dogovora.

On je malo zadrt in pravi da je za 18.RD potrebno kupit posebno darilo (zelo navija za uro).

Jaz sem mnenja da je vsako darilo primerno, ne glede na posebno leto. S sinom sva šla v malo dražjo trgovino in kupila 3 dražje kose oblačil. Kot dodatek sem imela v mislih še sončna očala, ki jih nima (kakšna blagovna znamka, kvaliteta) in bi jih tudi potreboval.

Mož pravi da to niso primerna darila, jaz pa pravim da so. Nismo ful pri denarju, a sva sinu vseeno zdaj plačala vozniški izpit + maturantski izlet. Kar se mene tiče bi tudi to lahko bilo del darila.

Aja, preden me kdo vpraša kaj si sin želi, je rekel da najraje dinarčke, da bo častil prijatelje. Ne morem iz kože, ampak to mi je pa čist mimo, da gre denar za pijačo. Seveda je vesel oblačil, saj si jih je sam izbral (ponavadi mu jaz kar kaj kupim, kar je ugodno in sprejemljivo za nošnjo).

MOž pa ne odstopi niti za ped. Je moj mož ostal za časom?

Naj povem da je sin uro dobil za rd pred 2 letoma od strica in je že uničil pašček, tako da je ne more nosit.

Vsako darilo se mi zdi primerno, če je to nekaj, kar si otrok, človek želi, in ne more dobiti vsaki dan.
Pri nas bo to letos prav tako za 18-ega nekaj zelo malega. Maturantskega izleta in/ali izpita je trenutno (in tako je že kar nekaj let) niti slučajno ne bi mogli privoščiti.

Edina kriterija sta mi torej zmožnosti obdarovalca in želje slavljenca.

Ne, ni ostal za časom. Le polno rit vsega imate in se zmišljujete do onemoglosti.

Ja, je ostal za časom. Nekoč je bila ura super zaželjeno darilo. Se spomnim, da so prijatelji morali hoditi k maši in verouku in so se tolažili s tem, da bodo dobili uro. Danes pa odvisno od človeka, ure imamo na telefonih. Najstniki so najbolj veseli denarja. Pa še povedal je, da si to želi. Pri nas je tudi navada, da se za 18 podari kaj posebnega, da ostane (nakit).

v naši žlahti noben ne nosi ure, ne mlad ne star, imajo vsi mobije

Tvoj mož ima delno prav. Meni fensi cunje in očala vsekakor niso darilo za 18 let. Si mi pa tudi ti čudaška in ne da ne upoštevaš moža tudi želje lastnega sina ne ko ti je izrazil željo da mu podariš denar ker želi častiti svoje prijatelje. Morda se sin zaveda, da niste ravno pri denarju in je namesto darila izbral raje denar da počasti prijatelje. Skratka si res ena smotka svojeglava in ti ne dam prav.

Lanjsko leto je hčerka dopolnila 18.let.
Najino darilo je bil vozniški izpit in avto v vrednosti 8.000 €.
Letos jeseni enako sledi za sina.

Za njuno polnoletnost nisva zvedela včeraj, temveč pred 18 leti…… sva se imela čas pripraviti in prišparati denar.
Nekateri starši ste res čudaški….. 2 meseca pred rojstnim dnem začnete omedlevat in padat v nezavest, ko se zaveste, da bo otrok postal polnoleten. Prej ste pa štepali otroke in vlekli doklade.

Maturantski izlet pri nas ni predmet darila za polnoletnost, temveč nagrada za 4 letno pridnost in uspešnost na gimnaziji.
Otroka sta dobro vedela, da jima najin denar pripada edino v tem primeru.

a je tvoj sin Srb, da želi dinarje?

Izpit za avto, avto…

18 je le ena taka letnica, da je specialna.
Mi smo našemu podarili izpit za avto, se nam je zdelo nekako najprimernejše, pa še pravi čas.
Glede ure – pašček se popravi ali zamenja, kaj tega ne veste?

Sinovi sošolci in sošolke so tudi dobivali po večini izpit za avto, nekateri laptop, nekateri nov super telefon, pač kaj takega, ure ni dobil nihče. Naš je dobil kot dar dedkovo žepno uro, ampak to je kot dediščina, ne rojstnodnevno darilo, v takem primeru se mi zdi ura primerna, ker maldi niti ne nosijo ur.

Ne bodi nesramna do tistih, ki nimamo!!
Ker mojim otrokom, od katerih bo eden letos dopolnil 18, starš ni zbolel in postal invaldski upokojenec LANJSKO leto, ampak pred mnogimi. Da so invalidske pokojnine v visini 200 €, pa si verjetno že slišala. Z eno plačo in eno navedeno žepnino pa pač malo težje, veš.

Se ti naj opravičim, da smo zdravi, zaposleni in polni entuziazma, “naštepali” otroke?!

Nekateri ste, milo rečeno, brezobzirni do skrajnosti.

Jaz sem dobila zlato verižico, mi leži v omari’ ker nakita ne nosim. Kaj mu bo ura? Za spomin v predalu? Dajta mu denar da pogosti prijatelje tako kot si želi.

Ker mojim otrokom, od katerih bo eden letos dopolnil 18, starš ni zbolel in postal invaldski upokojenec LANJSKO leto, ampak pred mnogimi. Da so invalidske pokojnine v visini 200 €, pa si verjetno že slišala. Z eno plačo in eno navedeno žepnino pa pač malo težje, veš.

Se ti naj opravičim, da smo zdravi, zaposleni in polni entuziazma, “naštepali” otroke?!

Nekateri ste, milo rečeno, brezobzirni do skrajnosti.[/quote]

Ah no, sedaj ste pa vsi naenkrat invalidsko upokojeni?
Ljudje, ki jih dnevno srečujem so v večini vsi zdravi. In sposobni delat.

In sedaj, če je nekdo imel na žalost smolo, naj se vsi skrijemo in živimo ob kruhu in vodi?

Za zavarovanje pa tudi še nisi slišala….. v primeru invalidnosti, bolezni….. ja je treba leta in leta v naprej razmišljati in plačevati mesečno rento, vendar, dokler so vsi zdravi je za večino to metanje denarja stran.

Potem pa jok in stok.

In sedaj, če je nekdo imel na žalost smolo, naj se vsi skrijemo in živimo ob kruhu in vodi?

Za zavarovanje pa tudi še nisi slišala….. v primeru invalidnosti, bolezni….. ja je treba leta in leta v naprej razmišljati in plačevati mesečno rento, vendar, dokler so vsi zdravi je za večino to metanje denarja stran.

Potem pa jok in stok.[/quote]

Katera od naju posplošuje??
Jaz sem povedala, kako je pri nas.

Saj pravim, brezobzirnost pri nekaterih nima meja.

za 18. je od mene kupil avto za 500 eur ceneje kot bi jaz lahko dobil na prostem trgu

A laNJsko? Kdaj pa je to?
Mislim, kdo vas je zaposlil nepismene?!

Pri nas tole zavarovanje še ne pije vode. Za invalidnost zaradi nezgode je že ok, pa še vedno premalo in predrago, za bolezni pa ni še niti približno razvito. Ja, če zboliš in si še vedno delovno sposoben, pa dobiš nekaj denarja, je ok, govorimo o primerih, ko človek ni več delovno sposoben in ko gre za konkretne izgube dohodka in konkretne zneske za zdravljenje, takih zavarovanj pri nas še ni, kar pa je, je pa drago, če hočeš vsaj kak konreten znesek s katerim si lahko pomagaš.
Torej, zavarovanje ni rešitev.

No,potrebe po avtu ni. Le kam bi se peljal,v solo gre z busom, na trening s ciaotom,na zurke pa z avtom ne bo sel. Kar pa se tice sparanja za darila,poleg najemnine otroku vseeno omogocava ze 11 let treningov in to ni malo denarja.

Moj sin je obseden z urami, tako da bi bilo to super darilo, vam bo obležala v predalu. Povej možu, da odkar so pametni telefoni, so ure out. Lahko je nekaj posebnega, uro pa močno odsvetujem. Ravno tako mi ni primerno darilo obleka, ker otroci goli pač ne morejo hodit. Oblačila jim pripadajo po defoultu. Kupite nekaj, kar si otrok želi + plačajte pogostitev za par prijateljev. To bi bil moj nasvet. Tudi izpit je nekaj, kar je fer, da starši otroku plačajo, pa ne za darilo. No, razen če ni veliko razočaranue za starše. Meni so ga plačali starši in tudi jaz ga bom svojim otrokom.
Za darilo je pa nekaj ekstra.

Pri nas tole zavarovanje še ne pije vode. Za invalidnost zaradi nezgode je že ok, pa še vedno premalo in predrago, za bolezni pa ni še niti približno razvito. Ja, če zboliš in si še vedno delovno sposoben, pa dobiš nekaj denarja, je ok, govorimo o primerih, ko človek ni več delovno sposoben in ko gre za konkretne izgube dohodka in konkretne zneske za zdravljenje, takih zavarovanj pri nas še ni, kar pa je, je pa drago, če hočeš vsaj kak konreten znesek s katerim si lahko pomagaš.
Torej, zavarovanje ni rešitev.[/quote]

Tako je bilo pri nas. Leta plačevanja nezgodnega zavarovanja, potem pa bolezen in… 🙁

Vztrajam pri tem, da je primerno darilo vse, kar si človek zelo želi. Brez njegove želje darilo na OK.

Glede zavarovanja, samo, da se malo “vtaknem” 🙂 Obstaja zavarovanje za Težje bolezni pri Vzajemni, in sicer za kap, raka, bypass operacijo, slepoto, gluhoto, ni da ni 🙂

O, pa je, da ni. Sem dobila ponudbo in je luknjasta kot švicarski sir. Toliko bolezni kot je vključenih, je še več izključenih. Ampak ljudje ne znate brat in brezglavo sklepate vse, kar vas naserjejo. Drago pa kot žafran!
proti bolezni se 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne da zavarovat. Kaj to, še 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne.

Pred 12-imi leti ga še ni bilo.
Sicer pa ga imajo zdaj tudi druge zavarovalnice.

ker se je moja tema malo svizila. Kolikor sem sama razumela se lahko za raka dojke zavaruje samo zenska pod 50 let in se to ji velja samo do 50.tega leta. Kar je v bistvu bedarija ce vemo da veliko zensk dobi raka v meni ali po njej,tam okoli 55.tega leta.

To zavarovanje lahko sklenejo samo osebe do 55 leta, torej statistično gledano tiste, za katere je najmanj verjetno, da bodo zbolele. Zavarovalnica nikoli ne bo šla v svojo škodo.

New Report

Close