? primerno za kožo obraza
Lepo pozdravljena g.Nada,
Verjetno ste moje prejšnje vprašanje spregledali, zato vam ga bom še enkrat zastavila.
Ali mislite ,da je za kožo obraza(predvsem okrog oči) primerna uporaba mandeljevega olja.Nekje sem zasledila, da nekatere uporabljajo tudi vazelin.Kaj vi meniste o tem?Ali ni to malo premastno;jaz sem probala pa mi zelo ugaja, vendar se bojim,da se bo tako koža “navadila”na to in da bo čez nekaj časa brez tega še bolj suha?
P.S.stara sem 22 let in imam suho in občutljivo kožo.
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav!
Velikokrat sem že omenila, da moramo kreme kupovati po potrebi, torej koža je tista, ki nam pove, kaj potrebuje. Torej, če vam odgovarja mandeljevo olje, ni nič narobe, če le-tega tudi uporabljati. Je pa res, da velikokrat kožo tudi sami “razvadimo”. Vsak nov proizvod mora koža sprejeti, zato največkrat šele po dobrem tednu opazimo reakcijo kože na novo kremo. Torej, če ste do sedaj uporabljajla mastno in veliko bolj hranljivo kremo, bo koža po uporabi nove, manj hranljive kreme, vsaj nekaj časa suha, dokler se ne navadi na spremembo.
Podobno je tudi pri vašem primeru, vseeno pa mislim, da ni bojazni zakaj ne bi uporabljala mandeljevo olje, če vam odgovarja!
L p Nada